Kleine gelukjes | 1

Hoi allemaal! De laatste tijd valt er weinig te beleven op mijn blog. Ik ben stil en het enige wat jullie van me horen zijn mijn weekoverzichtjes. Dat heeft een simpele reden. Overal zie ik blogs verschijnen over Corona en alle verdriet en ellende eromheen. En ik snap dat volledig. Het heeft nu eenmaal een grote impact op ons allemaal, ook op mij. Ik wist alleen niet meer wat ik moest schrijven en mijn stemming is ook niet altijd de allerbeste de laatste dagen. En ik was bang om over iets anders te schrijven en vooral om over geluk te spreken. Maar juist nu hebben we de hoop en positiviteit nodig. Ik heb geen lijstje bijgehouden de afgelopen tijd en dat doe ik normaal wel. En dat wil ik ook terug gaan doen. Dus alles wat ik nu typ komt in me op op dit moment. 

 • Aardbeien!

Ik werk in een supermarkt dus ik weet perfect wanneer de aardbeien terug in de winkels liggen. Aardbeien smaken altijd, maar wanneer het warmer wordt en je aardbeitjes hebt, dan zit de zomer in je kop gewoon. En het beste is, het zijn echt hele lekkere. Niet te zoet en lekker fruitig. De smaak is echt perfect deze keer. Als ik aan het werk ben en ik passeer langs de groenten en fruit ruik ik ze zo en naast al die geuren van Javel en ontsmettingsmiddel is dat echt een gelukje.

 •  Lenteweer! 

Helaas kunnen we er niet van genieten zoals we willen. Ik woon op het derde in een appartement en wij hebben zelfs geen balkon, laat staan een tuin. Maar dan probeer ik er op mijn eigen manier van te genieten. Een rondje gaan lopen, te voet naar het werk vanaf het station in plaats van de bus te nemen. Als ik boodschappen ga doen een extra groot rondje wandelen. Weet je, het is allemaal wat moeilijker. Maar als je wilt, dan is er heus wel een weg.

 •  Stranger Things op Netflix

Mijn zusje (of zeg maar zus, ze is ondertussen 16 geworden!!!) hypt echt al sinds we een abonnement op Netflix hebben dat ik naar Stranger Things moet kijken. Ik was toen bezig met Shadowhunters en nog een paar andere series. Uiteindelijk heb ik een paar weken terug de eerste aflevering opgezet. En nu ben ik verslaafd. Ik vind het echt een heel toffe serie en het houdt me ook gewoon vast. Wat gebeurt er daar in dat laboratorium en waar is Will? En ik zou dit gelukje niet kunnen afsluiten zonder te vertellen hoe schattig ik Dustin vind. Echt. Dat ventje heeft echt al sinds de allereerste aflevering mijn hart gesloten. Zo schattig!

 • Alle nieuwe muziek op Spotify

Heel veel artiesten maken speciaal om de mensen een hart onder de riem te steken een nummer speciaal voor Corona. Heel veel van die liedjes zijn echt prachtig. En ze doen ook inderdaad waarvoor ze geschreven zijn. Mensen steunen. Ik heb al zo vaak verteld hoeveel steun ik haal uit muziek en hoe vaak het me al vooruit heeft geholpen of uit een dip heeft getrokken. En ik weet dat ik hier niet de enige in ben. Mijn favoriete nummers zijn op dit moment ‘Nooit Alleen‘ van Niels Destadsbader en ‘Laat het voor de liefde zijn‘ van Metejoor. Het zijn beide Belgische artiesten, maar ik weet dat er heel veel Nederlanders zijn die ook prachtige muziek hebben gemaakt voor de huidige situatie. Ik geloof dat ik er een paar heb genoemd in de laatst verschenen Music Maestro op mijn blog.

 • De dankbaarheid van mensen

Het is voor iedereen een hele lastige periode en dat merk ik aan de stemming onder de mensen. Zowel binnen als buiten mijn werk. We zijn bang en onzeker. En dat is normaal. En dat voel je ook gewoon onder de mensen in de winkel. Dat laat vaak best een indruk op me achter. Maar er zijn gelukkig ook klanten die wel dankbaar zijn en dat raakt me ook. Er zijn mensen die op een rustig moment echt wel de tijd nemen om te laten weten dat ze ons werk appreciëren en dat vind ik ook echt heel mooi. Ik vind trouwens gewoon dat iedereen die nu de maatschappij overeind houdt helden zijn.  Want het is niet altijd gemakkelijk.

 • Comedy op Youtube opzoeken

Ik ben al een groot fan van bepaalde cabaratiers in België. Of om het simpel te houden: van komieken. Ook bekijk ik heel graag om mijn hoofd leeg te maken zo compilaties van De Slimste Mens om eens goed te lachen met Geubels of Jeroom. De laatste tijd kijk ik iets meer naar komieken, gewoon omdat dat luchtig is en je er niet te veel bij moet nadenken. Ik kijk heel graag naar Geubels, Alex Agnew en de laatste tijd ook Xander De Rijcke. Er zijn er meer die ik goed vind, maar van sommige moet ik hun ‘werk’ nog wat meer verkennen. En dat is ook echt een lichtpuntje in deze tijd.

 • Lege bussen en treinen

Je mag geen openbaar vervoer nemen als het niet noodzakelijk is, dus veel mensen kunnen geen bus of trein nemen. Er zijn ook echt dagen dat er controle is of je verplaatsing wel noodzakelijk is. Ik heb natuurlijk mijn attestje van mijn werk want mijn job is essentieel. Het voordeel is wel dat ik nu veel meer dan anders gewoon de bus of trien volledig voor mezelf heb. En na een lange werkdag is dat echt een zegen. Ik kan me wel voorstellen dat het voor de buschauffeurs een stuk minder leuk is om hele ritten te maken zonder passagiers. Want dat gebeurt ook. De bus die ik ‘s avonds naar huis neem, is bijna altijd leeg en ik moet maar tien minuutjes mee.

 • De steun van de mensen om me heen

De maatregelen van Corona en alles rond Corona hebben ook op mij een impact. Ik kus mijn pollekes dat ik nog gezond ben en nog kan gaan werken. Maar ik ben ook blij dat als ik een kutdag heb gehad er mensen zijn die naar me luisteren, me troosten of me moed geven met de dingen die ze zeggen. Ik ben daar altijd dankbaar voor, maar nu nog des te meer. Want dit is wat de wereld nu nodig heeft. Steun en liefde. Al zal het wel met wat meer afstand zijn.

 • Andere bloggers hun blog lezen

Normaal gezien schrijven we allemaal over ons eigen ding en we maken allemaal andere dingen mee. Terwijl we nu allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Dat is een steun. Iedereen gooit ook tips en steun de wereld in. Het is mooi dat we met zijn allen een soort van verbonden zijn door Corona. Ik kan het niet goed omschrijven, maar ik voel het wel. En dat geldt ergens ook gewoon voor de hele wereld. We zitten allemaal in hetzelfde steuntje, ook al is dat op afstand. Je bent niet alleen. En je gaat er ook niet alleen doorheen. Er staan vrienden en familie om je heen.

Wat was jouw kleine gelukje de afgelopen tijd? 

7 thoughts on “Kleine gelukjes | 1

 1. Gisteren kreeg ik een mailtje dat er dinsdag (voor het eerst dit seizoen) aardbeien in mijn Boerschappenpakket zitten! Zo blij mee! 😀 Met het mailtje alleen al. Verder heb ik de afgelopen weken een paar edities van “Michael van Peel overleeft” teruggekeken op YouTube. 🙂 Blijkbaar hebben mensen in deze tijd echt behoefte aan humor. Met Alex Agnew kan ik trouwens ook lachen, al vind ik hem soms te grof. De andere komieken die je noemt ken ik eigenlijk niet, ja Phillipe Geubels vanwege z’n stem maar nog nooit een show van hem gezien.

  1. Super! Dan hebben we allebei aardbeien haha. Ik denk dat humor nu net is wat we nodig hebben. Natuurlijk kan je niet alles zomaar weglachen want we leven in een lastige tijd. Maar humor houdt ons wel overeind op dit moment. Dus ik ben blij dat we met zijn allen nog kunnen lachen 🙂

 2. Mooi om toch een lijst met gelukjes te lezen 🙂 De reden dat de bussen en treinen leeg zijn is zeker niet leuk, maar ik kan me voorstellen dat het na een werkdag wel echt heerlijk is hoor! Dus toch ook zeker fijn om daar van te genieten. Ik vind het weer ook één groot geluksmoment eigenlijk en ik voel me heel dankbaar dat we hier nog best vrij zijn.

  1. Ik denk dat het net nu belangrijk is om erop te letten. Maar tegelijk voelt het verkeerd. Het weer is inderdaad iets om dankbaar voor te zijn! Ik beantwoord binnenkort je mail trouwens, ik vond het echt een superlief mailtje ❤️

 3. Ergens vind ik het dan dus ‘jammer’ dat ik nu geen gebruik hoef te maken van het openbaar vervoer om naar mijn werk te gaan. Ik haat dat eigenlijk als het druk is :p maar ik ben dan ook net wel blij dat ik kan thuis werken 🙂

 4. In deze periode is het niet hebben van een tuin inderdaad een gemis hé. Zeker nu je niet gewoon op een bankje in een park mag gaan zitten met een boek indien je van het mooie weer wil genieten. Gelukkig kan je wel nog steeds gaan wandelen. Hier is het omgekeerd. We hebben wel een tuin maar ik moet binnen blijven en kan dus niet gaan fietsen of wandelen. Ik ben heel blij dat je lieve mensen om je heen hebt die je steunen en dat je afleiding kan vinden in comedy en Netflix-series.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: