Music Maestro | April 2020

Hoi allemaal! Er is weer een maand voorbij en dat betekent dat ik weer een lijstje met nieuwe muziek kan presenteren. Er zitten echt een paar liedjes tussen waarvan ik nu al weet dat ze gewoon echt favorietjes gaan blijven. Ik ken mijn eigen muzieksmaak en gevoel wel zo goed dat ik dat nu al weet. Dus let’s go!

Processed with VSCO with hb2 preset

★ De Brug – 3JS

Ik weet niet exact met welke voeling of betekenis dit liedje is geschreven, maar ik krijg er zelf een heel nostalgisch gevoel over en daarom raakt het me elke keer weer. En ook herinnert het me eraan dat ik ook gegroeid ben en dingen veranderd zijn. Vaak maakt me dat bang, maar bij dit nummer geeft het trots en geluk. Absoluut een van de toppertjes van deze maand.

★ Bubbel – K3

Wie mij al langer volgt weet dat ik enorm kan kalmeren van K3 en dat ik het ook schaamteloos vaak luister. Er staat geen leeftijd op doen wat je gelukkig maakt, en ik doe hier niemand kwaad mee. Bubbel is een liedje dat ze eerder hebben laten uitbrengen omdat iedereen nu in zijn bubbel zit door Corona. Letterlijk, want we zitten allemaal in lockdown. Voor mij heeft het een dubbele betekenis. Ik ben hoogsensitief en daardoor kan ik me ook echt alleen of onbegrepen voelen. Het is een van de prijzen die je betaalt om zo gevoelig te zijn. Er was nooit eerder een liedje dat me vanaf het eerste moment sprakeloos maakte omdat het er gewoon boenk op was. Het nummer is voor het eerst op televisie geweest na het nieuws, om de mens een hart onder de riem te steken. Ik wist niet meer wat zeggen. Echt niet, ik was zo geraakt.

★  Laat het voor de liefde zijn – Metejoor

Ik geloof wel dat ik dit liedje al eerder heb genoemd. Maar naast The Script heb ik de laatste tijd ook iets met de muziek van Metejoor. Dit is een prachtig nummer, geschreven voor Corona. Het maakt me iedere keer weer rustig, en het is de waarheid wat hij zingt. Uiteindelijk zingt hij ook dat we op een dag weer elkaars hand mogen schudden en dat het voorbij is. En vooral die hoop moeten we hoog houden.

★ I Choose – Alessia Cara 

Alessia Cara mocht de titelsong voor de nieuwe Netflixfilm The Willoughbys inzingen en ik vind het nummer echt heel tof geworden en luister het regelmatig. Het doet me ook denken aan mijn vrienden, de mensen die om me heen staan. Altijd een mooie reminder in tijden als deze. Ik ben ook heel benieuwd naar de film dus daar moet ik binnenkort maar eens tijd voor maken.

★  Get away – George Ezra

Get Away gaat over George Ezra die zingt over zijn angst die hij had na de  tour van zijn eerste album. Het is zo mooi als artiesten daar open over praten. Want veel mensen spiegelen zich aan hun idolen met het idee dat ze perfect zijn. Maar die artiesten zijn allemaal ook maar mensen. Ook zij hebben angsten, maken fouten, hebben een verleden. Ik vind het altijd mooi als een zanger daarover zingt. Want iedereen maakt uiteindelijk wel iets mee in zijn leven. Een leven zonder tegenslagen bestaat niet. Daarnaast is het ook een heel tof nummer.

Wat is jouw favoriete liedje dat je in april ontdekte? 

 

 

 

 

2 thoughts on “Music Maestro | April 2020

  1. Fijn dat muziek je zo tot steun is bij moeilijke momenten en helpt om dingen een plaats te geven.
    Herkenbaar ook wel 🙂

    Ik luister de laatste weken heel veel naar Canyon City, vooral de nummers ‘OK’ en ‘Be scared with me’ vind ik zo <3

    1. Ik denk dat muziek een steun geeft die we allemaal herkennen. Mijn muziek is heilig gewoon. Ik kan niet zonder en Spotify is mijn beste vriend. Ik ben wel benieuwd naar de muziek die jij benoemt, daar ga ik eens naar luisteren!

Comments are closed.

%d