Ik en mijn Netflixgedrag. Een paar verhalen

Hi allemaal! Ik wist weer eens niet wat te schrijven, maar ik kijk de laatste tijd heel veel Netflix. Omdat ik ervan geniet en dat een rustige bezigheid is. Bovendien kunnen we helaas niet van hot naar her lopen op dit moment en met iedereen afspreken die we willen. Ergens vind ik dat ook niet zo heel erg, want ik heb heel veel rust nodig en die krijg ik nu automatisch wel een beetje, Ik heb een paar grappige dingen opgemerkt in mijn gedrag rond Netflix en ik was eigenlijk eens benieuwd of ik de enige ben of dit gewoon herkenbaar is. En voor de fun. Tussen al die artikels over corona, zware weken en chronische ziektes is dit wel een leuk stukje denk ik zo. Let’s go!

Photo by freestocks on Unsplash

Ik kan maar een serie tegelijkertijd kijken
In het begin dat wij een abonnement hadden, keek ik bijna altijd drie vier series door elkaar. We zijn nu meer dan een jaar later, en nu heb ik dus ontdekt dat dat voor mij bijna een mission impossible is. Vooral omdat ik vaak meerdere afleveringen per week kijk, en als ik dan eens zin heb in een andere serie waar ik al mee bezig was dan moet ik echt keihard nadenken wat er ook alweer gebeurd was, hoe en wat. De meeste series hebben wel zo’n terugblik op de vorige aflevering, maar toch. Dat is blijkbaar niet genoeg voor mij. Dus een serie tegelijkertijd. Soms hoor ik bloggers in weekoverzichtjes of maandoverzichten dat ze twee afleveringen van een serie hebben gekeken en dan vijf afleveringen van een andere en dan weer 3 afleveringen van nog een andere. Er ontstaat echt kortsluiting in mijn hoofd als ik me dat bedenk. Of zoals we dat in België zeggen, er springt nen plong in mijn kop. Ik heb geen idee waar die uitspraak vandaan komt, maar ik gebruik hem vrij veel de laatste tijd.

Altijd de originele taal met ondertiteling
Er zijn mensen die Engelse series kijken in het Nederlands. Daar kan ik niet tegen, zou ik heel irritant vinden. Natuurlijk als jij dat doet en jij dat leuker vindt, geen probleem. Maar ik wil mijn serie in de originele taal en met ondertiteling. Ik kijk nu momenteel Shadowhunters (allee ja, niet op dit eigenste moment maar je snapt me) en mijn maat ook. Maar hij kijkt altijd in het Nederlands. Er valt een stuk karakter van de serie en personages weg vind ik. Ik weet niet wat ik ga zeggen als ik ooit Spaanse of andere talen waar ik niks van begrijp hoor, maar ik vrees hetzelfde. Momenteel alleen nog maar Engelse series gehad. Maar daar zal ooit wel verandering in komen. Alhoewel, met mijn kijktempo ben ik aan het eind van het jaar nog bezig met Shadowhunters denk ik. Nevermind, want het gaat niet om snelheid maar om het plezier van het kijken.

Ik kijk heel veel cliché-series
Mijn lijst staat nog vol met series en films. En de meeste zijn clichés die iedereen ondertussen gezien heeft. Ik niet, want ik heb pas sinds vorig jaar (niet 2020, 2019) Netflix dus ik heb het gevoel dat ik enorm achterloop op de rest van de community. Ook met nieuwe series, als mensen hyped zijn. The Queens Gambit heb ik nog steeds niet gezien, om maar een voorbeeld te noemen. Bridgerton moet ik nog steeds aan beginnen. Het is niet dat ik trouwens iedere nieuwe hype zo klakkeloos overneem, maar soms hoor ik op social media echt dingen waarvan ik denk dat die serie me alsnog gaat aanspreken. Maar dat ga je van mij dus pas over een paar jaar weten, wanneer er al weer duizenden nieuwe hypes zijn gepasseerd.

Ik ben altijd heel benieuwd naar films…
Om vervolgens een film op te zetten die ik al duizend keer heb gezien. Altijd. Meestal doe ik dat ook wanneer ik moe ben of me niet goed voel, en dan is iets bekends gewoon fijn. Vooral The Hungergames films blijven klassiekers dan. Volgens mij is dit iets wat veel mensen doen. Zo benieuwd zijn naar die nieuwe films, een halfuur beslissen wat je gaat kijken en vervolgens iets opzetten dat je al dertig keer hebt gezien. Maar als je maar gelukkig bent toch? 🙂

Ik heb ook altijd zin om Netflix te kijken wanneer het niet past
Meestal heb ik zin om een goeie film te kijken of een serie te bingen als het totaal niet uitkomt. Vlak voor ik moet vertrekken naar het werk, eigenlijk mijn avondeten moet gaan prepareren of er nog een blogje moet worden geschreven. En als ik dan een vrije dag heb, dan heb ik geen zin om Netflix te kijken want dan voelt dat als verspilling van mijn vrije dag. Ik ben raar, ik weet het. Maar ik heb door deze blog te schrijven wel zin gekregen om Netflix te kijken en ik heb weer tien series aan mijn lijstje toegevoegd dus. En ik heb weer zin om naar Magnus Bane te kijken. Ik weet niet waarom, maar die kerel is echt mijn favoriete personage van Shadowhunters. En ik hoop dat hij alle seizoenen netjes blijft leven, want anders ga ik heel verdrietig zijn.

Heb jij van die rare feitjes rond Netflix? En welke serie kijk jij momenteel?

2 thoughts on “Ik en mijn Netflixgedrag. Een paar verhalen

  1. Ik kijk ook altijd maar 1 serie te gelijk, lekker in wegdromen… Alles door elkaar werkt niet zo. Een film tussendoor kan ik dan weer wel kijken. Ben nu net begonnen met Virgin River, bijna S1 uit…

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: