Er zijn altijd gelukjes. Ook in de storm

Hi allemaal! Heel vaak heb ik fantastische gedachtengangen die ik wil delen. Dit is er ook weer eentje van. Ik heb hier al vaker iets over gedeeld, over geluksmomentjes en dankbaarheid. Maar dat was in september, toen ik nog geen officiële diagnose had. Nu heb ik die zo goed als zeker eigenlijk. En hoe verder ik in de tocht ga, hoe meer dingen herkenbaar worden. Laatst keek ik een video van iemand die haar verhaal deelde rond fibromyalgie, en het werd steeds herkenbaarder. Ik heb zelfs dingen bijgeleerd. Maar daar gaat het vandaag niet over. Het gaat over gelukjes. Let’s go!

gentle lush floribunda flowers on floor
Photo by Secret Garden on Pexels.com

Sommige momenten heb ik het echt gehad of werkt mijn lijf echt niet mee. Dan heb ik weer daar pijn, dan ben ik weer moe en is er niks dat me energie lijkt te geven. Ik had de afgelopen tijd zo een paar dagen dat ik dat beu was. En ik ga ook niet zeggen dat er een dag komt dat dat niet meer zo is. Je gezondheid verliezen door een chronische ziekte is geen eenmalig verlies. Het is iets waar je elke dag mee geconfronteerd wordt. Net als met rouwen om een persoon krijgt dat wel een plekje op een dag, maar het zal altijd pijn doen diep vanbinnen. Maar toch weet ik ook op zo’n stomme dag wel om iets te lachen of iets te vinden dat mijn hart een sprongetje doet maken. Al zijn het memes die ik zelf opzoek over fibromyalgie, al is het ik die een grap ertegenaan gooi. Al is het het zonnetje dat schijnt of de prachtige avondlucht als de zon ondergaat. Ik vind altijd wel iets. Zelfs in de storm zijn er gelukjes die je kan plukken. Meestal komen ze meewaaien en soms moet je ze zelf gaan zoeken. Maar ze zijn er altijd. Zoals kleine zonnestralen die door de wolken heen schijnen.

Ik denk dit heel vaak. Soms heb ik echt een stomme dag en toch weet ik te glimlachen om dingen die wel goed zijn aan die dag. Is het een teken van kracht? Ik kan geen antwoord geven op die vraag, ik zou het niet weten. Maar ik weet wel dat dat het leven is. En het is wel voor die kleine gelukjes dat ik het doe. Ik maak graag foto’s van fijne momenten, soms om te delen op mijn blog of op Instagram. Niet om uit te stralen dat ik een perfect leven heb. Want dat heeft niemand. En de mensen die heel dicht bij mij staan weten dat mijn leven absoluut niet perfect is. Wel om mezelf aan te moedigen te blijven kijken naar de goeie dingen, ook naast mijn pijn en vermoeidheid. En op een stomme dag kan ik die foto’s bekijken en dat geeft moed. Ik weet dat die tijden ook weer komen dat ik weer zal lachen en toffe dingen zal doen. En om eerlijk te zijn; als ik soms een hele dag moet rusten in bed en lig te lezen of Netflix te kijken valt het me ook op dat ik dat niet altijd zo’n ramp vind. Ik steek meestal lichtjes aan, leg mijn favoriete knuffel dicht bij me. Een zachte fleece erbij en we zijn compleet. Pas op, ik voel me niet altijd zo en er zijn ook echt dagen dat ik enorm verdrietig ben dat de dag voorbij is gegaan aan alleen maar rusten of bijkomen van andere dagen. Ik ben dankbaar voor elke goeie dag en dankbaar voor de dagen dat ik wel intens gelukkig word van die gelukjes. Het is soms echt hoe je het bekijkt. Ik denk dat ik me binnenkort nog eens over mijn laptop ga buigen om weer eens een lijstje te maken van die gelukjes. Kan een mooie inspiratie zijn voor mezelf, maar ook voor anderen in een gelijkaardige situatie of storm. En natuurlijk nu met het virus dat we allemaal kennen dat door de wereld raast, is het nooit verkeerd om de kleine dingen te waarderen. Ik heb het idee dat mijn boodschap niet is overgekomen zoals ik wilde in mijn verhaaltje vandaag, maar ik denk dat de essentie wel duidelijk is.

5 thoughts on “Er zijn altijd gelukjes. Ook in de storm

  1. Dat is het ‘nadeel’ aan sociale media hé, dat veel mensen enkel de perfecte kant van iemands andere leven zien (ik hoorde al meermaals de vergelijking van iemands etalage versus jouw kelder). Op mindere dagen (maar ook op betere dagen) hou ik er ook van om de kleine gelukjes te zien, want vele kleine gelukjes maken één groot :-).

  2. Lastig te horen dat je zoveel last heb, maar mooi te lezen hoe je hiermee om (probeert) te gaan… Hier ook even wat minder (om andere redenen) en merk dat het soms lastig is om positief te blijven. Toch probeer ik dat, ondanks de omstandigheden te doen en het relativeren hiervan helpt zeker wel.

    <3

  3. Ik vind het zo knap dat je er zo positief mee om kunt gaan! Dat kan niet iedereen en ik zeker niet altijd. Dat vraagt echt veel om op je klote dagen toch nog mooie dingen te kunnen zien. En ik denk dat dat ook wel de instelling is die je nodig hebt om het jezelf lichter te maken. Ook al lukt dat natuurlijk niet altijd. Het is super fijn dat je al die dingen al gevonden hebt waarvan je weet dat ze je door die zware dagen heen slepen!

    1. Dankjewel voor je mooie reactie! Ik moet wel zeggen dat er veel klote dagen zijn ook waar die mooie dingen weinig tot niet doordringen. Maar die heeft iedereen. Zelfs mensen die helemaal gezond zijn. Maar inderdaad, tis van die wilskracht en instelling dat je het moet hebben. Want die pijn of vermoeidheid bestrijden (en alle andere duizenden kwaaltjes) dat zal niet altijd lukken. Ik wens jou hetzelfde toe, ook zoveel kleine gelukjes, ook op stomme dagen 🙂

  4. Ik begrijp volledig wat je bedoelt. Het is voor mij vandaag een klein gelukje dat ik je blog ontdekt heb 🙏🏼 Dankjewel voor je oprechte verhalen, ze doen me enorm veel deugd.
    Liefs, van een mede-fibro-warrior 🥰

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: