Kleine gelukjes | 3

Hi allemaal! Ik vertel vaak in weekoverzichtjes dat ik veel kleine gelukjes meemaak. Al een tijdje wilde ik weer eens een lijstje opmaken voor mijn blog maar het kwam er maar niet van. Kleine gelukjes zijn altijd goed, zeker in tijden als deze. Maar voor mij is het ook een mooie manier om mezelf eraan te herinneren dat ondanks wat ik nu doormaak of tijdens slechte dagen, er altijd gelukjes zijn. Ondanks de dagen dat ik soms in bed lig van de pijn of soms denk dat ik niet meer kan, er is altijd iets waar ik blij van wordt. Regelmatig weet ik nog te lachen of glimlachen om iets wat me raakte.

Mini pannenkoeken met fruit

De laatste tijd eet ik heel veel van die mini pancakes. Met fruit. Meestal niet zelf gebakken trouwens. Ik wil het wel ooit een keer doen, maar daar heb ik ‘s morgens niet altijd de energie voor. Die komt meestal pas na het ontbijt. Maar toen, ik weet met lekker fruit en poedersuiker er altijd wel iets lekkers van te maken. En de aardbeien zijn ook weer op hun best dus dat is dubbel geluk!

Mario Bros games

Het is ondertussen een tijdje geleden (eigenlijk niet, vanaf het moment dat ik aan het typen ben) dat ik nog echt lang en uitgebreid gespeeld heb, maar ik word heel blij van de Mario games. Nooit verwacht. Had je dat een paar jaar geleden tegen mij gezegd, ik had je heel raar aangekeken waarschijnlijk. Toch is het zo. Voor de mensen die mij al langer volgen, die weten dat ik op de Switch speel. Mijn favoriete games op dit moment zijn Mario Galaxy & Mario Odyssey. Sowieso vind ik van die platformgames in 3D echt fantastisch en de games van Mario zitten ook gewoon heel goed en mooi in elkaar. En als ik een slechte dag heb gehad dan helpt het ook heel goed om mijn frustraties op Bowser uit te werken :p

Wandeling door het centrum van de stad

Bijna elke donderdag heb ik een sessie bij mijn fysiotherapeut. Wat ook echt helpt trouwens, ik merk dat zelf. Meestal neem ik de bus terug naar het station, maar ik besloot dat van de week anders te doen. Het was lang geleden dat ik door het centrum was gewandeld, echt door de winkelstraten. Mede door corona. En het was fijn. Ik heb niks gekocht of geen winkels bekeken of binnen geweest. Gewoon echt door de straten gewandeld. Het was lang geleden en juist daardoor voelde het zo tof. Mijn fysiotherapeut zit in de stad waar ik werk, vandaar dat ik zo zeg van lang geleden. In onze eigen stad ben ik eigenlijk nog niet zo heel lang geleden in de winkelstraten geweest.

Afspreken met mijn beste vriendin

Nog niet zo lang geleden hadden mijn beste vriendin en ik een gat vrij op dezelfde dag. Daar maakten we maar direct gebruik van en we gingen samen de stad in. Normaal mag dat niet, maar we hebben ons netjes aan de regels gehouden, handen ontsmetten. En zelf ben ik echt alleen maar in de winkels geweest waar ik ook echt binnen moest zijn. Ik had het ook gewoon nodig om haar nog eens te zien, en om echt te gaan wandelen was het eigenlijk niet zo’n heel goed weer. Voor de rest hou ik me praktisch altijd aan de regels.

Just Dance spelen

Ondanks dat ik een chronische ziekte heb met veel pijn soms, moet ik blijven bewegen. Want anders maak je het nog veel erger. Bij de fysio beweeg ik al vaker, ook door sommige dingen al wandelend te doen in plaats van met de bus. Maar ik heb een paar maand geleden Just Dance aangeschaft. Eigenlijk gekregen van mama. En daar probeer ik nu elke week minstens een of twee keer mee te spelen. Ik ken lang nog niet alle dansjes dus niet alles gaat even vlot. Maar de dansjes die ik wel ken doe ik met volle overgave mee en dan kan ik daar ook echt heel erg van genieten. En de bonus is dat ik ook aan het bewegen ben ondertussen.

Engelse boeken lezen

Normaal lees ik altijd Nederlands omdat ik van mening ben dat mijn Engels niet sterk genoeg is om altijd Engels te lezen. Dat ga ik ook nooit doen. Om de simpele reden dat er heel veel Nederlandse auteurs zijn die ik ook heel leuk vind. Maar de afgelopen tijd las ik wat meer Engels en het was allemaal middle grade. Dus het niveau ligt niet heel hoog. Aangezien het niet mijn moedertaal is leer ik automatisch bij. En besides, lezen is pas leuk als je leest wat je zelf wilt. Ik ben nu eenmaal een jeugdlezer of young adult lezer. Het gaat ook echt vlot de laatste tijd, lezen in het algemeen. En daar word ik zeer gelukkig van. 100 boeken per jaar zoals vroeger zal nooit meer terugkomen, maar ik wil toch proberen die 55 te halen dit jaar. Ondertussen zit ik aan de 18.

Koopjes doen op Vinted

In mijn omgeving zijn er altijd gemengde meningen over, ik ben fan. Natuurlijk moet je altijd opletten wat je doet met online shoppen. En soms klinken dingen te mooi om waar te zijn, dat zijn ze soms ook. Tot nu toe heb ik altijd geluk gehad en ondertussen zijn er zelfs al een paar dingen nieuwe favoriete kledingstukken. Misschien is dat ook eens leuk om te laten zien. Ik scoor meestal geen verbazingwekkend hoge koopjes (hoewel, onlangs een hele mooie gehad) maar ik ben toch altijd blij met wat ik weet te scoren. Ik vind de mode die in de winkels hangt niet zo mooi, en bovendien is via Vinted het veel goedkoper. Zie het als kringloopshoppen, maar dan online. Ik ga zelf soms wel eens naar de fysieke kringloopwinkel, maar daar heb ik niet altijd succes want het gedeelte met kleding is niet zo heel groot bij ons. Er is wel een andere kringloopwinkel die een grotere keus heeft, maar die is iets verder weg.

Wat waren jouw gelukjes de afgelopen tijd?

3 thoughts on “Kleine gelukjes | 3

  1. Wat een fijne gelukjes, ik heb heel wat leuke dingen aangeschaft voor Noa en voor mezelf op marktplaats. Dat was zeker wel een gelukje 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: