Week in beeld 50 | Eerste vaccin & ziekteverlof

Hi allemaal! Ik merk nu achteraf op dat ik eigenlijk niet zoveel beeldmateriaal heb verzameld en de week is ook voorbij gevlogen. Ik herinner me ook niet bijster veel van de week, wel dat ik mijn eerste vaccin kreeg! Dus dat is weer een stap in de goeie richting. Ik heb gelukkig niet al te veel last gehad, daar was ik wel bang voor. Aan het einde van de week ging ik langs bij de huisarts om een paar dingen te bespreken en hij zette me een week thuis om te rusten. Er is niks ergs gebeurd, no worries. Vorige week is er niks online gekomen omdat ik gewoon echt veel te weinig beeldmateriaal had. Hoe en wat leg ik verder wel uit. Dus let’s go!

Zondagochtend sneed ik aardbeien voor bij het ontbijt, en blijkbaar had ik perongeluk monsters meegebracht. Of ik dat echt zo erg vind weet ik niet, want ik hou van aardbeien. Maar ik moest wel lachen om de grootte. In elk geval was mijn zondag ook weer goed gestart. De zondag zelf was iets minder goed, het was een memorabele dag. Laten we het zo zeggen. We hebben te maken gehad met voetbalhooligans. Ze hebben verder niks gedaan of mensen aangevallen, maar het was toch wel eventjes schrikken. Een ervaring die ik niet zo snel zal vergeten. Moet ook zeggen dat dat net na het middageten gebeurde, en ik heb dan altijd een soort van dipje in mijn energie. Ik was direct klaarwakker. Daar waren ze dan wel weer goed voor.

Zondag nam ik ook een andere weg naar mijn werk, gewoon om een keer verandering te hebben. Bleek een goeie keuze want het was prachtig. Nog meer natuur dan op mijn standaard weggetje. Ook heel fijn om de zondag mee te starten en zeker een relaxte manier om aan de werkdag te beginnen. As I said, die bleef niet zo rustig.

Ik maakte meerdere keren fruitsalade deze week. We hadden mini bananen in de winkel en het laatste trosje ging met mij mee. Ik vond het echt grappig. Ze smaken ook niet perse anders, ze waren wel iets zoeter heb ik het idee. Maar dat kan ook weer aan mij liggen. Verder ging er nog appel in, aardbeien, gele kiwi en frambozen. Allemaal favorietjes van mij. Mango is ook een groot favoriet, maar die had ik niet meegebracht deze keer.

Later voor de lunch dinsdag bakte ik mini pizza af in de oven en slaagde ik erin om mijn vinger te verbranden aan het warmte element van de oven. Verder geen blaren of iets, maar ik nam mijn voorzorg en verzorgde het toch. Zoals mijn fragmentje uit mijn story van Instagram al vertelt, later kan ik maar beter een grote EHBO-kit in huis halen en genoeg brandwondenzalf. Ovens en ik, het zullen nooit geen vriendjes worden. Eigenlijk wel, want ovengerechten vind ik het allerleukste om te maken. Vooral ook omdat het op een slechte dag gemakkelijker is om iets in de oven klaar te maken dan op vuur. Maar ja, als je Nikita bent maak je dit mee. Gelukkig kan ik er altijd mee lachen en is er nog nooit echt iets ergs gebeurd. Afgezien van een half jaar terug dan die drie grote strepen op mijn arm waarvan je de littekens nog steeds ziet.

Woensdag was het zover, tijd voor mijn eerste prik! Ik moet toegeven dat ik zenuwachtig was, zeker voor bijwerkingen. Voor de prik zelf had ik niet zoveel schrik. De doorgang verliep vrij vlot en voor ik het goed en wel door had zat ik eigenlijk in het zaaltje om te wachten. Je moet na je vaccin 15 minuten wachten om eventuele bijwerkingen te zien. Maar ik had geluk want mijn lijf reageerde gewoon normaal. Naast een lamme of pijnlijke arm had ik eigenlijk nergens last van. Die middag ben ik gewoon gaan werken en heb ik eigenlijk niks meer gevoeld. Ik hoop dat de tweede spuit eind juni ook zo mag verlopen. Graag.

In het schap van de overgebleven chocolade van Pasen wist ik deze zak nog te vinden. Het zijn eigenlijk gewoon M&M’s volgens mij maar dan anders gekleurd en in paassfeer. De zak is al bijna leeg en ze zijn heel lekker! Pasen viel laat dit jaar bij mij haha. Er liggen nog steeds paaseitjes in huis, niet alleen deze. Maar paaseitjes zijn altijd lekker, daarvoor hoeft het geen Pasen te zijn.

Donderdagavond maakte ik een wandeling met mijn zusje langs de zeedijk. Ik had die middag namelijk vrij lang geslapen en ik had geen zin om wakker te liggen. Wat eigenlijk gewoon een wandeling van een halfuurtje moest worden is er eentje van meer dan een uur geworden en van 3 kilometer. Maar het was niet eens koud en de zonsondergang was zo mooi! We zijn wel met de tram teruggekeerd want we zagen het niet meer zitten om dat hele stuk te voet terug te doen. Heb ik zeker van genoten ondanks mijn aanvallen deze week.

Vrijdagochtend besprak ik mijn aanvallen met de huisarts. Ik laat het niet altijd zien en ik vertel het ook niet altijd, maar de laatste tijd heb ik heel veel aanvallen. Zowel met als zonder pijn, vaak met heel veel duizeligheid en misselijkheid. Ik had echt een paar keer het gevoel de laatste tijd dat ik echt een keer ging flauwvallen. Een teken van mijn lijf dat het niet goed ging. De dokter heeft me een week ziekteverlof gegeven, waar ik nu nog steeds in zit. Ik mag wel gewoon naar buiten. Want beweging is gewoon belangrijk en dat blijft ook belangrijk nu tijdens mijn week thuis. Nu ik in rust ben voel ik ook wel dat mijn lijf dit gewoon nodig had en ik hoop dat als ik erna weer aan het werk ben het weer beter gaat. Ik zat nog eventjes buiten met mijn iPad om te lezen. Dus no worries, er is niks ergs gebeurd. Het was vooral om te voorkomen dat het erger zou worden. Ik ga binnenkort wel kijken voor zo’n speciale klep want als ik de hele zomer met dat ding buiten ga zitten gaat ie dat niet zo leuk vinden denk ik. Vroeger had ik dat probleem niet, maar mijn iPad neemt veel ongemakken en pijntjes weg van het lezen van dikke boeken. Ik ben momenteel de Harry Potter boeken aan het herlezen in het Engels en ik geniet er enorm van! Ondertussen aan het tweede boek. Ik heb ze in het Nederlands gelezen tot boek 6 denk ik.

Zaterdagmiddag deed ik boodschappen. We gingen naar de Albert Heijn. De hoofdreden dat ik daar was was voor hun afbakbroodjes, ze hebben er vrij veel die onze winkels niet hebben. En snacks die wij ook niet hebben. Er ligt weinig echt eten in de kar omdat het meeste heb ik nog in huis. En mijn deo van Zwitsal was ook bijna op terwijl ik die heel fijn vind. Zwitsal heeft een neutrale en zachte geur. Op een dag waarop mijn lijf op alles reageert is dat fijn. Maar alleen Albert Heijn heeft die dus. En Albert Heijn ligt iets verder weg dan andere supermarkten.

Geniet jij ook van het zonnige weer?

2 thoughts on “Week in beeld 50 | Eerste vaccin & ziekteverlof

  1. Zo jammer dat je ondertussen ook last hebt met het gewicht van sommige boeken. Ik merk dat ik die zwaardere exemplaren vaak voor me uitschuif omdat het zo onhandig lezen is. Sarah J.Maas heeft me echt al polsblessures bezorgt met haar omvangrijke verhalen.

    1. Ik vind sowieso mijn iPad nu gemakkelijker, hij is ook lichter om mee te nemen op de trein. Maar het is wel een voordeel voor zware exemplaren inderdaad. En wat betreft Sarah J. Maas, ik heb het eigenlijk een beetje opgegeven met haar. Ze is geen slechte schrijfster, zeker niet. Maar sommige van haar boeken zijn gewoon echt langdradig en er komen stukken in die wat mii betreft gewoon geschrapt kunnen worden. Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met haar boeken

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: