Week in beeld 82 | Een zware week

Hi allemaal! Waarschijnlijk was dit voorspelbaar, dat ik mijn weekoverzichtje zo ging aankondigen. Ik schreef al een postje met dat het eigenlijk niet zo denderend goed met me gaat. Iets wat ik nog steeds spannend vind, want het liefst ben ik een positiviteitswarrior. Maar het is niet anders en daarnaast heb ik ook een paar mensen in mijn omgeving verteld dat ik niet oke ben. Los daarvan had de week wel een paar fijne momentjes waar ik wel van genoten heb. Deze week gingen ook de kleintjes naar een nieuw baasje, dus dat was ook nog eens iets erbovenop. En aan het einde van de week kondigde ik online een social media break aan.

Maandag was ik op stap met mijn zus. We gingen de stad in. We namen de trein naar de stad waar ik werk (wat gelukkig maar een kwartiertje is) en gingen shoppen. Of ja, veel shoppen was er bij mij niet aan gezien ik ervoor kies om Vinted te gebruiken om mijn kast te vernieuwen. Het eerste wat we deden was lunchen, want het was al zo laat toen we arriveerden. Het werd een pastarestaurant waar ik ooit al een keer take-away van heb gegeten. Het interieur was zo schattig en leuk! Maar er zat vrij veel volk dus vandaar dat ik niet echt ruimere foto’s kon maken. Het was in elk geval heel lekker en we hebben zeker genoten!

Het gangetje om naar de wc te gaan was ook heel schattig! In het passeren kijk je uit op het terras (denk ik, ik weet eventjes niet meer zeker of het overdekt was of niet daar beneden). Maar in elk geval kijk je dan uit op de benedenverdieping. De hele stijl en interieur was echt heel leuk en daar waren mijn zus en ik het ook echt meteen over eens. Het ding is, ik kende hun pasta door take-away maar ik was nog nooit fysiek in het restaurant gaan eten. Dus voor mij was het ook een verrassing.

Ik zei dat ik geen onnodige dingen ging kopen, alleen wat ik echt nodig heb en voor de rest genieten van het uitstapje met zus. Dat was echter buiten Veritas & H&M gerekend. Bij Veritas wist ik al sowieso dat ik een probleem ging hebben. Maar lucky for me was er een promo bezig waardoor ik best wel wat mooie kortingen heb gescoord. En trouwens, ooit zei iemand onder mijn blog (ik weet eventjes niet meer wie) dat dingen waar je gelukkig van wordt wel nodige aankopen zijn. Dat dat nooit overbodige aankopen zijn. Ik heb in elk geval Happy Socks tot in eternity voorlopig. Ik ben dit aan het schrijven op een vrijdagochtend en ben nu al in volle voorvreugde aan het bedenken welke ik vandaag ga kiezen. It’s the little things in life kiddo’s.

Ik las ook vrij veel deze week. Iets minder dan vorige week maar nog steeds genoeg. Vooral op de trein gingen er veel mini sessies aan de gang. Onder mijn e-reader zie je trouwens een van mijn wel nodige aankopen van maandag. Bij de Standaard Boekhandel kocht ik een boekentasje. Dat is een klein handtasje dat eigenlijk bedoeld is om je boek in te vervoeren. Ik heb die gekocht voor mijn e-reader. Normaal steek ik hem los in mijn zak maar daardoor komen er dus krassen op mijn scherm. Ze zijn niet zichtbaar maar het viel me wel op. En hij is me best wel dierbaar. Nu kon ik ook gewoon een hoes kopen, maar dan hebben de stickers niet zoveel nut meer. Dus dit is de oplossing. Ik heb er gelijk ook een oplossing bij als ik ergens naartoe ga en ik mijn e-reader wil meehebben maar geen grote zak. Want het boekentasje heeft namelijk ook hulsels voor handvaten.

Dinsdag was ik door mijn step weer goed vroeg in het station na mijn werk, dus ik dacht dat ik meteen netjes op mijn vervroegde trein kon stappen. Bleek die een half uur vertraging te hebben omdat er ergens op het traject mensen op het spoor hadden gelopen. Helaas. Dat gebeurt natuurlijk ook. Dus ik heb toen wat op mijn telefoon gescrolled in afwachting van de volgende. Die kwam gelukkig niet zoveel later dus dat was ook fijn. Op die foto heb ik trouwens mijn favoriete paar sokken aan. Ze zijn groen met tijgers op, ik was er meteen verliefd op toen ik ze voor het eerst aan had. Op de foto van mijn sokkenshop op maandag staan ze net niet in beeld, maar ik heb ondertussen een tweede paar gekocht omdat ik ze zo leuk vind!

Woensdagochtend schreef ik een minder vrolijk blogje, namelijk over de stormen in mijn hoofd. Die heb ik ook meteen daarna gepubliceerd omdat ik hem geen dagen aan een stuk in mijn concepten wou laten staan. En ook, ik ben geen professioneel blogger die al weken op voorhand haar planning heeft uitgedacht. Het enige vaste in mijn ritme is mijn weekoverzicht op maandagochtend. Als ik er op tijd aan toe kom, maar meestal wel. Verder was het ook een prima werkdag hoor woensdag, hij ging goed vooruit. Woensdag was ook echt de dag dat ik het gehad had met mijn lichaam. Het is al een hele week dat ik echt constant flare-ups heb. Bij mij betekent een flare-up meestal duizeligheid, weinig kracht in mijn spieren, pijn, moe zijn. Als ik over een pijnaanval spreek heb ik meestal alleen maar pijn. Wat ook heel irritant is, maar een pijnaanval kan ik iets beter dragen heb ik het idee.

Onder het mom van toch een lichtpuntje te hebben koos ik extra kleurrijke sokken. Deze zijn van Dedoles, vandaar dat ze ook niet matchen. Dat is zo bij hen. Maar daar hou ik ook wel weer van. Ik werd heel blij van de regenboog in mijn schoenen en dat was toch een lichtpuntje in de dag. Zoals ik al zei: it’s the little things in life.

Donderdagavond kondigde ik uiteindelijk mijn social media break aan. Voor het kopje vooral. Ik merk dat ik daar heel erg behoefte aan heb, eventjes terug naar de basis en naar mezelf. Ik keer vanzelf wel weer terug, maar ik weet ook nog niet wanneer. Mijn blog blijft wel netjes doorlopen, want dat is inmiddels een vast iets in mijn leven. En al die weken zonder bloggen zou ik toch niet volhouden. Dus voor de mensen die me op social media volgen, je ziet me vanzelf wel weer verschijnen 🙂

Zaterdag was voorlopig de laatste werkdag zonder de maskers. In België werd vrijdag aangekondigd dat er vanaf maandag geen maskerplicht meer is in de winkels en op vele andere plekken. Enkel nog in de zorginstellingen en op het openbaar vervoer. Daardoor was het zaterdag ook een speciale werkdag want veel mensen dachten dat dat al inging op zaterdag. Voor de rest was het geen gekke dag en dat was ook maar goed. De nacht van vrijdag op zaterdag heb ik waarschijnlijk maar 6 uur geslapen. Sommigen zouden nu eens met hun ogen draaien want das maar twee uurtjes minder. Voor mij maken die twee uur soms een wereld van verschil. Gek genoeg heb ik het weinig tot niet gevoeld. Alleen ‘s avonds kwam er een klopje en pijn, maar dat was ook echt tegen zes uur en die laatste uren vliegen meestal om. Ik was ook blij want vorige week hadden ze gerammeld in de aankomsten van treinen, waarschijnlijk omdat er werken waren geweest of treinen anders reden. Het kwam er op neer dat ik vorige week zeker twintig minuten moest wachten en deze week maar tien minuten. Op zich ben ik daar geen moeilijk persoon in. Ik heb mijn e-reader als wapen of ik scroll eens door social media. Maar na een lange dag is iedereen graag snel thuis denk ik. Ik heb er zelf voor gekozen om in een andere stad te werken natuurlijk, maar normaal heb ik veel sneller een trein. Ik was met mijn step dus ik was ook vrij snel thuis daarna.

Zondagochtend stond ik terug met een zwaar gemoed op terwijl dat vrijdag en zaterdag een stuk beter was. Ik heb er doorheen het overzichtje niet echt over gepraat omdat ik meestal de leuke dingen fotografeer in mijn week. Ik heb geleerd om zo te kijken en denken door mijn lichaam. Maar het was sommige dagen wel moeilijk. Ge zou het niet zeggen als je mij bezig hoort en ziet, maar een mens kan veel wegsteken. Uiteindelijk wilde ik eigenlijk de stad in voor een paar dingen, maar ik wilde ook koken en andere dingen dus ik had een beetje planningstress. Alles samen ging me veel te veel energie kosten en na zaterdag leek me dat een slecht plan. Ik heb toen besloten dat ik maandag wel eventjes ging gaan, want ik ben toch al buiten. En voordeel: dan kan ik ook meteen genieten van de afschaffing van de maskers. Ik ben in de plek wel mijn kast gaan opruimen.

Dit hierboven is ook realiteit. Mijn kast of kamer of bed is niet altijd blinkend schoon en opgemaakt of proper. Toen ik bezig was vroeg ik me eigenlijk af hoe ik van zo’n nette en opgeruimde en ordelijke student naar dit kon gaan. Aan de andere kant, er zijn ergere problemen en het is weer getackeld voor een tijdje. Kent ge ook zo dat gevoel dat als je je kast opruimt al je favoriete shirtjes tegenkomt waarvan je niet meer wist dat je ze had? Die fase heb ik ook meegemaakt. Ben ook helemaal content want ik kan nu al niet wachten om morgen een nieuwe outfit samen te stellen. Ik ben er ook achter gekomen door de laden op te ruimen dat mijn sokkencollectie uit de hand aan het lopen is en ik algauw een oplossing ga mogen zoeken. Oh well. Ik werd heel gelukkig van mijn kast op te ruimen want nu is alles weer proper.

Dit is het eindresultaat! Ook kan je een paar Vintedkoopjes van de laatste tijd zien. Dat regenboogshirt is er eentje van en eentje waar ik heel gelukkig mee ben! Ik hou van regenboogkleuren. Het valt op dit moment niet zo op want al mijn truien met veel kleurtjes liggen toevallig in de was, maar ze zijn er wel. En de foto is ook het bewijs als ik zeg dat ik te veel truien heb en ik er stilletjes aan mee mag stoppen met ze te kopen. Dat betekent ook soms dat ik van mijn hart een steen moet maken als ik op Vinted een leuke trui zie. Grapje. Al moet ik zeggen dat ik me daar vorige week niet echt aan gehouden heb want er is een regenboogtrui in huis gekomen. Wel eentje die ik al heel lang wou.

Verder sneed ik ook mijn groenten voor het avondeten. Ik ging het simpel doen door zo’n pakketje van Knorr te gebruiken. Nog nooit geprobeerd dus vandaar. De pak is al open want ik moest eventjes kijken welke groenten ik nodig had, aangezien er groenten voor meer dan een gerecht in huis zijn. Op het moment van schrijven moet ik nog koken en eten, dus ik kan ook niet vertellen of het een succes was. Als ik het niet vergeet vertel ik het volgende week. De kans is groot dat ik dat wel doe. Het was niet zot veel werk, maar nu kan ik vanavond gewoon mijn gesneden groenten in de pan kappen en koken. Ik werk wel vaker in etappes voor dingen die veel energie vragen. Tegelijkertijd toen ik bezig was besefte ik ook dat ik koken heel erg leuk vind, maar ik soms gewoon een schop onder mijn kont nodig heb om het ook werkelijk te gaan doen.

Wat was het hoogtepunt van jouw week?

5 thoughts on “Week in beeld 82 | Een zware week

  1. De laatste tijd trok social media me ook steeds minder, maar het is nu pas de eerste keer dat het me ook lukt om er minder mee bezig te zijn. Dat is nog best op een natuurlijke manier gegaan omdat ik er ook minder tijd voor heb. Maar ik merk dat ik steeds minder mijn telefoon erbij pak om op insta te scrollen. Gaat het jou ook goed af? Ik kijk heel af en toe en post eens per week en dat is voor nu prima. Insta echt weg doen vind ik nog wat te rigoureus. Eens zien hoe het verder gaat.
    Hoop dat de komende week een fijnere is voor je! Wel goed dat je met je omgeving gedeeld hebt dat het wat minder met je gaat. Erover praten helpt vaak al wat.

    1. Bij mij trok het me niet minder, ik had gewoon geen ruimte in mijn hoofd ervoor en toch ging ik uit gewoonte weer scrollen en dat was ik beu. En ik ken mezelf, de strenge hand is dan de beste manier om het beter te maken. Het gaat mij ook goed af. Buiten eventjes online komen om een berichtje te sturen naar iemand die ik alleen daar kan bereiken heb ik eigenlijk nog niet gekeken. Ik heb meer een probleem met TikTok want al die liedjes met een trend hoor je constant op de radio. Maar het gaat goed! Ik denk alleen dat hij korter gaat duren dan gepland want eigenlijk heb ik een mentale knoop ontward die heel veel ruimte in mijn hoofd heeft gemaakt. En tot nu toe is het een hele fijne week! Hopelijk heb jij ook een fijne week 🙂

  2. De kans is heel groot dat ik de degene was die zei dat zaken die je gelukkig maken geen overbodige aanwinsten zijn. Sokken zijn ook echt gebruiksvoorwerpen hé en nu je er meer hebt gaan ze minder snel verslijten omdat je ze meer kan afwisselen. Hopelijk voel je je ondertussen al een pak beter en heeft de social media pauze het gewenste effect gehad.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: