December in boeken (en cijfers)

Zoals ik nu al een paar maand doe, deel ik vandaag weer een overzichtje in wat ik de voorbije maand heb gelezen. Ik track mijn leessessies met Bookly, waardoor ik heel veel dingen te weten kom over mijn leesgedrag en snelheid. Het is geen wedstrijdje, maar ik vind het altijd leuk om op terug te blikken. December was een drukke maand omdat ik van werk veranderde, maar ik heb verbazingwekkend veel gelezen. Let’s go!

★ CIJFERTJES ★

In december las ik een boek minder uit ten opzichte van november, maar zoals ik al zei was het een hele drukke maand. Dus ik ben alsnog vrij trots op mijn prestatie. Dat was goed voor 1257 pagina’s en 14 uur en 13 minuten aan leesplezier. Het hoogst aantal gelezen pagina’s op een dag was 156 en gemiddeld las ik 41 pagina’s per dag. Ik had ook een dag waarop ik 94 minuten las, wat weer een klein anderhalf uur is. Dus ik ben wel blij hiermee.

★ BOEKEN ★

Splinters of Sunshine – Patrice Lawrence (EN) ★ ★

Dit boek klonk veelbelovend en ik dacht dat het mijn favoriete nieuwe boek ging worden. Helaas zijn we op het eind van het jaar toch nog op een boek gestuit dat ik niet leuk vond. Splinters of Sunshine gaat over een jongen wiens vader uit de gevangenis komt en het eindigt erin dat ze een lang gesproken schoolvriendin van het hoofdpersonage gaan redden uit een ontvoering. Klonk als het perfecte verhaal over vriendschap, moed en vergeving voor mij. Maar dat was het niet. De schrijfstijl raakte me niet en het voelde heel langdradig en ik was echt op een gegeven moment aan het doorlezen omdat ik wilde dat ie uit was. Helaas is dit geen favoriet boek van mij geworden. Het raakte me net niet, de personages kwamen ook niet binnen. Ik kan niet ieder boek leuk vinden. Wel punten voor de verhaallijn, want daar zou ik niet zo snel op gekomen zijn.

Meat Market – Juno Dawson (EN) ★ ★ ★ ★ ‘5

Naar dit boek keek ik ook uit, want ik heb al eerder iets gelezen van Juno Dawson. Meat Market gaat over een meisje dat onverwachts gespot wordt en gecast als model. Het boek geeft volgens mij de heel realistische wereld weer achter de modebladen (ik heb geen idee want ik ken de wereld totaal niet), en het is ook heel sterk neergezet. De hoofdpersonages waren heel sterk en geloofwaardig neergezet, net als de gebeurtenissen. Je zit gewoon in het boek. Ik denk als je een eerlijke blik wilt op de modellenwereld, dit boek wel een geschikte kandidaat is. De groei van de hoofdpersoon is ook heel sterk en herinnert mij er ook aan om altijd te blijven vechten voor de waarheid.

The Girl with No Soul – Adams Owen (EN) ★ ★ ★

Bij dit boek zit je in een andere wereld, een dystopische wereld. Niet echt verwoest zoals in veel bekende boeken, maar het is wel een wereld waar je niet zelf zou willen zitten. Iedere persoon wordt gekenmerkt door vijf onderdelen, en die vormen je dan. Hoofdpersonage is deze vijf stukken al jong kwijtgeraakt waardoor ze eigenlijk geen ziel meer heeft. De ‘overheid’ houdt mensen dag en nacht in de gaten door allerlei technieken, zodat iedereen netjes doet wat er gevraagd wordt. Op voorwerpen zitten ook herinneringen die met de juiste apparatuur kunnen afgespeeld worden, en spullen met een hoge emotionele waarde worden op de zwarte markt verkocht en dat is een misdaad. In het boek volg je hoofdpersonage die probeert te overleven zonder ziel, maar uiteindelijk komt er een heel avontuur met mysteries en ontdekkingen. Het was een prima boek, maar ik merkte naar het einde toe dat ik wel zoiets had van ‘nu is het wel genoeg’. Het einde voelde voor mij te langdradig, maar ik kan ook niet helemaal uitleggen waarom. Ik heb zeker wel van het boek genoten, maar het was het niet helemaal.

%d bloggers liken dit: