Week in beeld | 108

Ik had beloofd om in het nieuwe jaar weer met weekoverzichtjes te beginnen, ik vind het zelf ook altijd leuk om die te hebben. Het is van oktober geleden dus de gewoonte moet er wel terug in raken, maar ik leef ook iets meer in het moment waardoor ik soms vergeet om foto’s te maken. De eerste week van het jaar was eigenlijk een prima week, alleen kreeg ik meteen een verkoudheid en dat bovenop mijn normale pijn en vermoeidheid was pittig soms. En ik heb vorig jaar ook covid gehad, en sindsdien is geen enkele verkoudheid meer dezelfde. Er waren ook leuke dingen zoals het schaatsen en we sloten de week af met een escape room.

Normaal is het traditie dat we met de jaarwissel vuurwerk gaan kijken, maar door de wind ging het dit jaar niet door. Dus ik lag eigenlijk vrij vroeg in mijn bed, en de eerste dag van het jaar was ook een werkdag. De winkel waar ik nu werk is net zoals mijn vorig werk elke dag een hele dag open. Maar tijdens de feestdagen zijn we wel korter open. Mijn eerste werkdag van dit jaar was tot 18u, maar het was heel druk dus daardoor ging hij nog heel snel om. Ik ging ‘s avonds met de trein om de jaarwisseling te vieren bij een vriend van me, maar we hadden allebei gewerkt en waren allebei moe dus het was heel rustig.

Maandag startte de dag rustig met een koffietje en ontbijtje, want ik had enkel de late shift die dag. Het plan was om terug te keren met de trein, maar die werd afgeschaft. Dus ik ben in een taxi moeten springen, of ik zou echt gruwelijk veel te laat komen op werk en daar hou ik niet van. Verder was het een heel normale werkdag, er is niet veel geks gebeurd. Ik werkte tot 20u, en daarna ging ik naar huis met mijn step en na het eten las ik verder in ‘The Love Hypothesis’ van Ali Hazelwood. Hij was toen bijna uitgelezen, maar hij telt niet mee als gelezen boek in het nieuwe jaar omdat ik meer dan de helft vorig jaar heb gelezen. Zo eerlijk ben ik wel.

Mijn nieuwe vaste vrije dag is nu de dinsdag, het was een kort nachtje. Er zijn veel veranderingen geweest de laatste maanden. Voor de goeie zaak, maar het heeft me veel energie gekost. Ook het harde werk om dingen te veranderen. Ik was ook wat in paniek maar het meeste is opgelost nu. Dinsdagochtend bracht ik eerst mijn boeken weg naar de bibliotheek en -hou je vast- kwam ik zonder boeken naar huis. De reden daarvoor is omdat ik eigenlijk bijna alleen maar eigen boeken lees. En ze liggen vaak drie weken stof te vangen. Dat levert mij stress op, maar ook zijn er mensen die die boeken wel graag willen lezen. Ik heb ondertussen mijn abonnement op Kobo terug geactiveerd en binnenkort ga ik een oplossing voorzien voor mijn te kleine boekenkast. Dus nee, ik stop zeker niet met lezen. Wel met naar de bib te gaan.

In de namiddag gingen mijn zus en ik schaatsen! Ik had het beloofd en ik keek er ook naar uit. De afgelopen twee jaar was het moeilijker door de pandemie, dus ik keek er extra naar uit. We hebben een uurtje geschaatst en het was heel erg leuk. Ik was verbaasd over het feit dat ik het nog kon en niet eerst een eeuwigheid aan de boord moest staan schuifelen voor het lukte. We gingen daarna nog eventjes rond de kerstmarkt, ik kocht een nieuwe trui in de stad en we konden een serieuze korting scoren. In de H&M was het koppelverkoop waardoor zowel mijn zus als ik een nieuwe trui hadden, maar ik had nog een extra korting waar ik niet van wist waardoor we twee truien hadden voor misschien tien of elf euro. Ik shop vooral op Vinted, maar heel af en toe gun ik mezelf iets uit de winkel. We aten ook in de stad bij Poule & Poulette, wat ik regelmatig thuis laat bezorgen en het was heel lekker. Een geslaagde dag dus. Ik kroop nadien moe maar voldaan in mijn bed.

Woensdag had ik een dagshift van negen tot zeven. We hadden levering dus dan heb je je handen vol. Ik heb heel veel gelachen met collega’s tijdens het aanvullen, dus dat maakt het werk ook heel erg aangenaam. Ik hou van zulke sfeer op het werk. Na mijn shift at ik en keek ik Youtube. Mijn dagen zijn niet heel spannend, maar mijn lichaam is aan het bekomen van heel wat veranderingen en ik moet ook een nieuw ritme vinden aangezien ik nu full time werk.

Donderdag en vrijdag had ik twee lange shiften, van twaalf tot acht. Maar omdat ik graag op mijn werk ben gaan ook die dagen vrij snel voorbij. Als ik alleen ben tijdens de lunch lees ik soms ook en dat is altijd een fijne break tussen de drukte om mijn hoofd leeg te maken. Ik heb ten opzichte van mijn vorige job langere middagpauze, dus dat is ook aangenaam. ‘s Morgens werd er ook af en toe geblogd, ondertussen staat mijn leesoverzicht van de maand december ook online. Ik was nog aangenaam verrast door het aantal dat ik gelezen heb want het was nu niet de meest rustige maand.

Zaterdag was mijn laatste dag deze week dat ik aan het werk was. Ik werkte van acht tot zes, begon de dag met een lekker ontbijtje. Ik ben tegenwoordig verslaafd aan eclairs en zeker die die wij verkopen op het werk. Ook zaterdag vloog de tijd vrij snel om, na het werk stond ik nog eventjes te babbelen met een paar collega’s en ging ik naar huis. Ik was niet met de step die dag en helaas zag ik ook mijn bus voor mijn neus wegrijden, maar gelukkig komt mijn bus om de tien minuten dus dat is ook geen ramp. In de avond belde ik met een paar vrienden op Discord en ging ik eten en slapen. Die verkoudheid heeft me enorm veel energie gekost, maar de ergste dagen heb ik wel achter de rug. Dat en een paar andere dingen hebben gezorgd voor een fijn einde van de week.

Zondag maakte ik geen enkele foto, maar het was wel een hele leuke dag. Er stond al een tijdje een escape room op de planning, omdat mijn kleine broer dat heeft gedaan met een groepje en hij wilde dat heel graag nog eens doen. Dus rond twee uur waren mijn moeder, broertje, zus en vriend (en ik) druk bezig met een moordmysterie op te lossen. We moesten ook zorgen dat we een parelsnoer vonden, anders was de ontsnapping niet geslaagd. Het was een hele leuke ervaring, maar ik voelde me een paar keer echt heel dom. Achteraf gezien waren er heel veel dingen logisch, maar midden in het spel denk ik daar niet altijd aan. Nadien gingen we nog iets drinken en ik at een wafel met bueno en ijs. Heel lekker! Met deze sluit ik ook het overzichtje af. Komende week start ik weer gewoon met maandag, maar door de jaarwisseling heb ik zondag er ook nog bijgenomen.

Wat was jouw favoriete dag deze week?

One thought on “Week in beeld | 108

  1. Klinkt als een fijne week (min de verkoudheid)! Zo leuk dat je ging schaatsen, dat zou ik ook wel weer eens willen doen 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: