Doelen voor het nieuwe jaar

Er is zo’n uitspraak en die gaat als ‘new year, new me’. Daar geloof ik niet zo zeer in, en het gaat ook geen zo’n soort post worden vandaag. Maar de magie van het nieuwe jaar heeft wel iets motiverend voor mij, ik krijg er altijd energie van. Een versie lei van 365 dagen zeg maar. En ik geloof ook zeker niet dat je tot het nieuwe jaar moet wachten om je domen na te jagen of om dingen in je leven te verwelkomen. Maar ik vind het wel altijd leuk om vooruit te blikken. Dus here we are.

★ Een leesdoel van 12 boeken

Ieder jaar zet ik trouw mijn challenge op Goodreads. Dat doe ik al sinds 2014, dus zeker zo’n acht jaar. Ik verlies daardoor lezen niet uit het oog in drukke tijden. Vroeger was het vaak in de zin om mezelf uit te dagen tot nieuwe doelen, records. Dit jaar gaat hij net zoals vorig jaar op twaalf boeken. Zo is er geen druk, maar heb ik wel een stok achter de deur om te blijven lezen. En één boek per maand is zeker haalbaar.

★ Focussen op mezelf (en mezelf ontdekken)

Dat betekent niet dat ik in het nieuwe jaar ineens iedereen laat vallen en denk dat mensen hun eigen plan moeten trekken. Absoluut niet. Maar in 2022 ben ik erachter gekomen dat ik een hele rits trauma’s heb aan mijn jeugd en daardoor nooit echt volledig mezelf ben geweest. Naar het einde van het jaar toe kwam dat wel wat meer naar boven, en het lijkt me heel erg leuk om daar in 2023 verder aan te breien. Het leven draait ook een stuk om jezelf creëren, maar ik wil graag ontdekken wie ik zelf wil zijn. Niet wie de maatschappij wil dat ik ben, maar wie ik zelf wil zijn. Het zal zeker een uitdaging worden, maar I got this.

Mijn blog meer aandacht geven

Zou ik zeggen dat ik in het afgelopen jaar niet geblogd heb? Nee, zeker niet. Maar ik merkte wel dat er momenten waren dat ik mijn blog verwaarloosde. En soms komt het leven nu eenmaal in de weg, en dat zal in het nieuwe jaar (of de jaren erna) zeker nog gebeuren. Maar mijn blog is een onderdeel van wie ik ben, en ik wil er meer aandacht, tijd en liefde insteken. En ik moet denk ik voor mezelf ook eens nagaan wat ik met mijn blog wil doen, want de laatste maanden voelt het alsof ik een beetje ‘vast’ zit.

★ Meer genieten van mijn leven

Vooral in het laatste stuk van het jaar vielen er een paar dingen op hun plek waardoor ik een stuk losser van mijn trauma leefde. En ik durfde weer te geloven dat het echt kan, dat ik gelukkig kan zijn en mag genieten. Het zijn dingen die ik lang niet gevoeld heb. Dus dit wil ik in het nieuwe jaar zeker voort zetten. Er staan ook al een paar leuke plannen op de kalender, maar los daarvan wil ik ook heel graag genieten van de kleine dingen. Ik weet zeker dat dat wel goed komt.

Heb jij doelen voor het nieuwe jaar?

One thought on “Doelen voor het nieuwe jaar

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: