Project | Meer leven, minder socials

In mijn vorige blogpost sprak ik een klein stukje over zelf sabotage of dat ik mezelf eigenlijk tegen werk. Nu, zelf sabotage kan heel gevaarlijk zijn, maar in mijn geval is het redelijk onschuldig. Als in: ik kom er niet mee in gevaar. Social media. Het is iets waar ik mijn hele leven al een beetje een haat-liefdeverhouding mee heb. Dus ik wist dat er een punt ging komen waar ik er iets mee ging moeten doen en dat moment is gekomen. Volledig alles verwijderen zie ik niet zitten, maar er moet wel iets veranderen.

Er zijn weken waarin ik meer dan dertig uur op mijn telefoon spendeer. Waarvan er zeker vijfentwintig gewijd zijn aan social media. Dertig uur he, dat is bijna mijn werkrooster. En op zich verschiet ik daar ook niet van. Ik weet dat het een probleem is. Maar de balans erin vinden in mijn volwassen leven lukt niet. Als schoolgaande had ik daar eigenlijk weinig last mee op een bepaald punt. Ik weet ook waarom ik mijn tijd zo ruim op mijn telefoon spendeer. Er is veel op zijn plek aan het vallen in mijn leven en dat beangstigt me. Ik heb er al vaker over gesproken, en dit is een belangrijke schakel die ik wil gaan breken. Want het houdt me weg van mijn hobby’s en aan het einde van de week besef ik dan dat ik eigenlijk een hele week gewerkt heb, en op mijn telefoon gezeten heb. En dit gaat niet over werken, ik doe mijn werk heel graag maar wel over vrije tijd beter besteden. Net als alle positieve veranderingen in mijn leven is dit eng. Maar dan kijk ik weer naar die (volle) boekenkast, of mijn bakken met stiften of krijg ik weer een melding van Netflix dat er nog een serie te wachten staat en dan merk ik dat ik de dingen die ik echt leuk vind mis. Dus daar wil ik iets aan gaan doen. Vandaar: meer leven, minder socials. Ik heb een klein lijstje uitgewerkt en begin juli wil ik al eens reflecteren erop. Het doel is om tegen het einde van het jaar een (zo goed als) compleet lijstje te hebben. Ik ga ook niet kwaad zijn op mezelf als het niet compleet is, maar ik hoop dat ik wel een paar dingen kan schrappen.

Vier films kijken

Zes keer iets bakken (nieuwe baksels)

Zes keer een nieuw recept proberen

Drie keer wandelen (onder voorbehoud, met oog op het weer)

Tien keer naar de Basic Fit (onder voorbehoud, met oog op mijn lichamelijke grenzen)

Een serie uitkijken

De helft van mijn schetsboek vullen

Elke maand een reflectiemomentje hierop schrijven (m.u.v juni, want ik ben pas gestart eind mei)

Wie mij kent is misschien verbaasd dat er geen enkel doel over boeken bij staat, maar ik heb mijn Goodreads challenge daarvoor en ik lees eigenlijk standaard al veel. Als ik nu bovenop mijn leesdoel nog een doel ga spannen weet ik dat het te stresserend gaat worden. De hele zin van dit project is wel om mezelf liefdevol een duwtje in de rug te geven om minder op mijn socials te zitten en niet nog iets stresserends erbij.

2 thoughts on “Project | Meer leven, minder socials

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: