8 dingen die mij gelukkig maken!

Hoi allemaal! Een van de leuke manieren om nog wat beter over jezelf te vertellen is waar je blij van wordt. Positiviteit delen is trouwens geweldig, en nog eens aanstekelijk. Daarom leek het mij een goed idee om aan de hand van een mooi lijstje te vertellen wat mij altijd, maar dan ook altijd blij kan maken. Het maakt niet uit wat er gebeurd is, dit beurt mij op! Of maakt mijn dag nog beter, het is maar hoe je het bekijkt toch?

happy-girl-dancing-in-a-wheat-field-on-sunset-picjumbo-com

 • Dieren
  Ik ben een die-hard dierenliefhebber, en er is geen bui die een dier niet kan beter maken! Of die bui nu goed of slecht is. Zelf heb ik twee vogeltjes, een halsbandparkiet en een grasparkiet. En die twee zijn mijn maatjes, die maken me altijd blij. Al is het maar het feit dat als ik uit school kom, ze superblij fluiten van zodra ik de woonkamer binnenkom. Ze staan me altijd bij in goede en slechte tijden, en het facineert me wel hoe dieren dat zo goed kunnen. Het maakt niet uit wie je bent, hoe je eruitziet of wat dan ook. Als je van hen houdt, houden ze van jou. Sterke visie, en daar kunnen we als mens nog veel van leren.

 • Een goed boek
  Mensen die mij kennen in het echte leven -persoonlijk dus- weten dat ik altijd een boek op zak heb, of gewoon altijd aan het lezen ben. Lezen is een liefde die begonnen is toen ik 12 jaar was, en nu ben ik 20. Dus een liefde die al heel lang in mijn leven is. En ja, ook ik ben van het cliché dat het zalig is om weg te dromen in een andere wereld. Veel mensen zeggen dat wel, maar het is echt wel fijn. Lezen heeft mij heel vaak geholpen om door te zetten in moeilijke periodes, want het zet eventjes het leven op pauze en laat me ook inzien dat ik niet de enige ben met problemen. En dat het uiteindelijk ook wel weer zal goedkomen. Maar ook als het wel goed gaat vind ik een goed boek geweldig. Niks gaat boven het gevoel van een goed boek te hebben gelezen, dat is onbeschrijfbaar!

 • Op zondag een leuke outfit klaarleggen
  Zondag is meestal een rustdag en een dag waar je de stoom kan afblazen. Maar in de avond knaagt het aan de meeste mensen dat het morgen weer maandag is. Bij mij valt dat gelukkig nog wel mee. Maar dat betekent dat er een nieuwe week aanbreekt. En het leukste vind ik dan weer een superleuke outfit klaarleggen voor die week. Dan ga ik slapen met het gevoel dat ik op maandag iets leuks mag aandoen, en dat alleen al is een goede start voor je nieuwe week. De week goed beginnen noemen ze dat dan.

 • School
  Zoals ik al vertelde, ben ik nog schoolgaand. Het laatste jaar van de middelbare school. Het voelt gek om het woordje ‘school’ in zo’n lijstje te zetten. Maar aan de andere kant zou dit lijstje niet compleet zijn zonder. Want ja, ik ben iemand die graag naar school gaat. Sterker nog, het is nu eind augustus en ik ben eigenlijk gewoon aan het aftellen naar september. Soms heb ik het gevoel dat het een ongezonde verslaving is, maar het is wie ik ben denk ik. Dit is mede omdat ik mijn opleiding superleuk vind, een hele lieve klas heb en geweldige leerkrachten. Dan wordt school wel een plek waar je graag bent. Maar het is ook gewoon, ik mag dan weer de hele dag doen waar ik blij van word en ik krijg er punten voor. Geweldig toch?

 • Illustreren
  Maar hetgene wat ik vooral heb geleerd op mijn tijd op school, is wat mij echt gelukkig maakt. Dat is illustraties tekenen. Ik wil wel soms nog eens vloeken op mijn tekenstijl, maar dat is denk ik een kwestie van zelfvertrouwen. Dat komt nog wel, maar bovenal ben ik wel trots op mijn tekenstijl. Er zit eigenheid in en hij is uniek. Dat vind ik wel een leuk stukje aan mijn tekenstijl. Mijn droom is dan ook om ooit een boek te illustreren, dat zou ik gewoon geweldig vinden.

 • Quotes
  Mijn verslaving en liefde voor quotes is op veel plekken merkbaar. Op kleding, sociale media, spullen in huis die van mij zijn. Ik heb gewoon iets met quotes. Deels omdat ze waar zijn, maar ook deels omdat ze herkenbaar zijn als het zelf iets minder gaat of ik niet goed in mijn vel zit. Het troost me dan wel. Ik heb al meer dan eens ook een oplossing gevonden in quotes of helderheid gevonden in mijn hoofd door een quote.

 • Zomer
  Ik ben een grote zomerfan. Ik hou gewoon van het vrije gevoel in de zomer. Geen verplichtingen, de zon schijnt en je hebt de hele dag tijd om te doen wat je wilt. En dat dat heel tegenstrijdig klinkt met wat ik eerder vertelde, dat weet ik. Maar we hebben allemaal onze vakantie en ontspanning nodig. Daarnaast ben ik iemand die ieder jaar steevast weer een winterdip te pakken heeft. Het maakt niet uit wat ik doe om het te voorkomen, het gebeurt toch. In de zomer heb ik daar veel minder last van. En ja, een hele dag in de zon zitten lezen is iets waar ik van hou.

 • Disney Tsum Tsum
  Misschien ken je ze, misschien ook niet. In dat geval leg ik het eventjes uit. Tsum Tsum zijn schattige knuffeltjes. Het zijn ronde langwerpige disney-figuurtjes. De onderkant is gemaakt uit materiaal waarmee je het beeldscherm van je smartphone of tablet kan afvegen. Maar ik verzamel ze omdat ik ze echt schattig vind! Als ik in mijn kamer kom en ze zie liggen op de schouw, maakt dat me toch wel een beetje vrolijker. Het liefst van al zou ik ze allemaal hebben, maar ik zal geduldig doorsparen natuurlijk! Momenteel heb ik er trouwens 7 liggen.

Wat kan jou altijd blij maken?

%d bloggers liken dit: