Project Positief Tag

Hoi allemaal! Er is ooit een soort tag rondgegaan op blogs. En die heet de ‘Project Positief Tag’. Door wie hij oorspronkelijk is bedacht, kan ik helaas niet vertellen omdat ik dat niet weet. Wat ik wel weet is dat ik die tag dolgraag wil invullen. Ik heb hem in de tijd op mijn vorige blog ook ingevuld en teruggelezen, en mijn antwoorden zijn nu wel anders. Het was toen november 2014 en we zijn nu drie jaar verder. Dus er zit wel een hele lange tijd tussen. Ondanks alles wil ik altijd positief en blij zijn, soms lukt dat gewoon niet. Dat heb ik leren accepteren, maar deze tag is gewoon ideaal voor mij. Ik vul dan ook met heel veel liefde de vraagjes in! Normaal is het de bedoeling dat je daarna ook andere blogs tagt, maar voel je vrij als je hem ook wil invullen. Ik hou je niet tegen, alle positiviteit die de wereld meer krijgt is welkom!

DSC_0188

 • Wat is je favoriete quote en waarom?

‘The most important day is the day you decide you’re good enough for you. It’s the day you set yourself free’,

Zelfliefde en zelfacceptatie is zo belangrijk. En laat ik eerst beginnen met het feit dat deze vraag aan mij stellen hetzelfde is als vragen aan mij welk boek ik in mijn leven het allerbeste vond. Dus het heeft mij wel even gekost om hier iets in te vullen. Maar als er iets is wat ik geleerd heb de afgelopen tijd, is het dit wel. Het gaat niet om duizend likes op je profielfoto op Facebook. Het gaat ook niet om complimenten op je outfit of tekeningen. Het gaat om dat je jezelf waardeert. Dat is de enige persoon die jou moet waarderen. Dus ben je niet tevreden met jezelf? Kijk dan eens wat je kan doen om jezelf beter te maken. En weet dat er misschien mensen niet meer achter je zullen staan. Maar wat is belangrijker? Mensen die je liefhebben om een persoon die jou ongelukkig maken? Of gelukkig zijn met jezelf met de juiste mensen om je heen? Ik zou goed nadenken als ik jou was. En weet je, als je jezelf kan bekijken met liefde in de spiegel en kan trots zijn op jezelf maakt het je leven zoveel beter. Ik heb in een tijd gestaan waar ik mezelf haatte, en nu zit ik in een tijd waarin ik trots ben op mezelf. En ik moet je zeggen, de tijd die ik nu zit is zoveel kwaliteitsvoller. Het leven is zo mooi als je jezelf liefhebt en als je goed genoeg bent voor jezelf. Het geeft je vrijheid. Echt waar.

 • Welke droom zou je willen realiseren? Yes you can!

Het allerliefst zou ik een boek uitgeven. Ik wil mijn pestverleden in het lager en middelbaar in een boek gieten, omdat ik de wereld wil vertellen dat je heus niet alleen bent. Ik weet hoe dat voelt. En het liefst van al zou ik willen dat niemand dit moet meemaken, maar helaas ben ik daar niet de enige die daarin beslist. En het lijkt me trouwens geweldig om op een dag door die bibliotheek te wandelen en daar mijn eigen werk te zien. Ik kan me niet voorstellen hoe trots ik dan zal zijn op mezelf. Ik ben nu al zo trots, dus het kan alleen maar beter worden. En mijn tweede droom is natuurlijk om illustrator te worden. Die liefde heb ik gewoon ontdekt zo’n drie jaar geleden. En dat die weg ook niet gemakkelijk is weet ik. Maar he, ik ben hier om te vechten voor mijn dromen!

 • Wat betekent geluk voor jou?

Ik denk dat geluk iets heel merkwaardigs maar tegelijk mysterieus is. Als je mij die vraagt stelt, zal ik je een volledig ander antwoord geven dan mijn tante bijvoorbeeld. Geluk is blij zijn met wat je hebt, tevredenheid. En weet je, het zit hem in kleine dingen. Als je altijd verwacht gelukkig te zijn door grootse dingen, dan vrees ik dat het nog lastig wordt. Ik heb geleerd de kleine dingen te waarderen en dat heeft mijn leven ook veel rijker gemaakt. Al is het maar dat Jacqueline heel schattig kijkt of een kusje komt geven. Geluk is iets wat moeilijk te omschrijven is. Soms heb ik echt random momenten waarop ik muziek luister op de bus en bedenk dat ik gelukkig ben. Zo uit het niets. Maar dat zijn wel de beste momenten. Zonder reden. Want dan kan niemand je die reden afpakken. En trouwens, de mensen die denken dat hun leven fantastisch is en dat ze de gelukkigste persoon op aarde zijn, het is werkelijk zo. Als je beseft hoe gelukkig je bent, dan kan dat alleen maar vermeerderen.

 • Wie kan jou opvrolijken?

Jacqueline! Die schattige vogel 🙂 Al heb ik een rotdag gehad op school (en geloof me, dat ligt nooit aan school zelf) en ik kom thuis en hij staat te fluiten en te vliegen uit blijdschap. Dan komt hij naar me toe gevlogen en verwacht hij een kusje op zijn bek. En vervolgens flapt er een vrolijke ‘kiekeboe’ uit met een blijdschap in zijn stemmetje waaruit blijkt dat dat beestje me gemist heeft. Ik moet eerlijk zijn, nu het ik beschrijf staat er echt een smile op mijn gezicht want ik vind het zo lief. Verder mijn fantastische zus en familie natuurlijk! Waar zou ik zijn zonder familie? En als ik een moeilijke periode heb, dan helpt school mij daar altijd doorheen. Ik kan wel treurig blijven, maar in onze klas en met onze leerkrachten is dat niet echt mogelijk. Onze klas maakt grappen en de leerkrachten gaan er gewoon in mee soms. Fantastisch. Ik ga niet zeggen dat al mijn down-dagen opgelost raken door onze klas en leerkrachten, maar het helpt wel. Hoe vaak ik wel niet ben opgestaan met een off-day en in de avond blij ben omdat ik een geweldige dag heb gehad. Duim omhoog voor alle mensen die mijn leven beter maken! Jullie verdienen het 🙂

 • Voor wat mag je ‘s nachts wakker gemaakt worden?

Lastige vraag, ben nogal gehecht aan mijn slaap… Ik denk dan toch omdat Marco Borsato een nieuw album heeft uitgebracht en de nummers top zijn. Al kan dat niet anders, zijn nummers zijn altijd top. Al spreekt de tekst me niet direct aan, zal ik het liedje toch leuk vinden om de melodie of het ritme. Of gewoon het feit dat het van Borsato is. Muziek is iets wat door deze jaren heel belangrijk is geworden voor mij. Ik weet nog dat ik een tijdje terug tegen een klasgenoot zei (toen mijn mobieltje kapotviel) dat ik dankbaar was dat ik mijn iPad nog had om ‘s morgens vroeg muziek te luisteren onderweg naar school omdat ik anders gek zou worden. Wel, dat mag je gerust letterlijk nemen. Muziek is mijn hulp door het leven, en dat is me door mijn puberteit en verdere leven maar al te goed duidelijk geworden.

 • Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Ik lach zoveel dat ik echt even moet nadenken haha. Ik heb waarschijnlijk al veel later gelachen, maar de twee memorabelste momenten momenteel zijn dinsdagmiddag en woensdagmiddag. Dinsdagmiddag had ik een vrije namiddag want mijn leerkracht was op studieuitstap met een andere klas. Dat op zich was al een blij momentje. Ik ging met twee klasgenoten naar het station want moest een trein hebben. Mijn trein kwam pas over tien minuten en die van mijn andere klasgenoot ook, en mijn derde klasgenoot moest een bus hebben die ook rond die tijd kwam. Met andere woorden, we konden nog zeker tien minuten bij elkaar wachten en praten. Naast de leuke complimenten die ik kreeg, kwamen er ook hilarische opmerkingen uit. En woensdagmiddag haalde ik met iemand waarmee ik nog in mijn vorige school zat herinneringen op van de tijd dat we samen in de klas zaten en daar hebben we ook serieus mee gelachen. En daarna op de speelplaats met drie klasgenoten was ook geweldig weer. Mijn ene klasgenoot trok een enorm obsessief gezicht tijdens het cola drinken en met mijn andere klasgenoot moest ik alleen maar naar haar kijken en we hadden beide de slappe lach. Eigenlijk om niks, maar dat zijn nog de beste redenen. Top!

 • Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Dat het zo belangrijk is om van jezelf te houden. Ik heb mijn gehele ‘preek’ al gegeven bij de vraag met de quotes, maar ik blijf erbij dat dat zo belangrijk is. Want het is gewoon de eerste stap naar een beter leven, is dat je jezelf accepteert voor wie je bent. Geef jezelf een knuffel en omarm jezelf. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment zo blij was dat ik gewoon tegen mezelf zei; ‘En nu, lieve Nikita, gaan we terug vriendinnen worden met elkaar’. Dat was ook een memorabel moment. En ook de moed hooghouden, het komt uiteindelijk wel weer goed. Dat is inderdaad makkelijk gezegd als je zelf niet in een moeilijke periode zit. Maar toch heb ik die gedachten telkens weer herhaald toen ik zelf problemen had. En ik vertel je niet dat mijn leven nu vlekkeloos is en dat er niks meer misloopt. Integendeel, er lopen nog dagelijks dingen verkeerd. Maar ik kies er gewoon voor om die positieveling uit te hangen die ik al mijn hele leven lang ben. En weet je, ik dacht ook wel even dat het niet meer goed zou komen. Maar zie nu. Ik ben gelukkig, ik ben blij. Met mezelf, met mijn leven en hoe alles loopt. En op een dag straal jij ook zo. Ik weet het zeker

Wat betekent geluk voor jou? 

2 thoughts on “Project Positief Tag

 1. Wauw, prachtige antwoorden heb je gegeven en wat een onwijs mooie boodschap op het einde! Heel mooi en inspirerend hoe jij positiever en gelukkiger in het leven staat nu dan ooit en die boodschap zo graag wilt uitdragen. En ik ben het helemaal met je eens dat het belangrijkste element van gelukkig zijn, is om tevreden te zijn en in te zien hoe goed je het hebt.
  Deze tag is trouwens van By Dagmar Valerie, mocht je het leuk vinden om een linkje op te nemen 🙂

  1. Dankjewel! Moet eerlijk zijn dat ik ook wel trots op mezelf ben. Maar ik wil mensen ook het gevoel geven dat zij goed genoeg zijn. Want deze ellende wens ik niemand toe. Sowieso niet. En dankjewel! Oke, ik zal het aanpassen!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: