Mijn smartphone is er weer!

Hoi allemaal! Een hele tijd geleden, eind oktober schreef ik een blogpost over het feit dat mijn iPhone het had begeven. Hij is van mijn stapelbed afgevallen en zag er al niet zo heel goed meer uit. Dat was de doodslag. Ik heb toen een tijdje met een reservegsm geleefd. Geleefd klinkt heel dramatisch, maar je snapt me haha. Die had geen mobiele data, geen wifi en het internet kon er op, maar deed heel traag. En na een pagina laden waren er al 2 blokjes (!) van de batterij weg. Je snapt het al, het tegenovergestelde van een iPhone. Inmiddels kreeg ik voor mijn goede rapport een nieuwe smartphone van mijn ouders, en daar ben ik dankbaar voor. Ik wil je graag eventjes vertellen hoe het nu gaat tussen mij en mijn smartphone.

rodion-kutsaev-184298.jpg
(Bron)

Ik heb twee maanden een normaal mobieltje gehad eigenlijk, wat eigenlijk geen drama is. Dat hoor je mij zeker niet zeggen. Maar het was wel een switch, zo na twee jaar een smartphone hebben. Ineens kon ik niet meer snel iets op de bus opzoeken. Of ik moest het geluk hebben dat het een wifi-bus was. Maar dat geluk was er heus niet altijd. Ik had telkens mijn iPad mee voor muziek, want daar kan ik gewoon niet zonder. Ik ben dan ook niet zozeer verslaafd aan mijn smartphone dat ik hem altijd wil meehebben, maar eerder aan mijn muziek. Het heeft me ook al zo vaak geholpen, en ik denk dat daarom die binding enorm groot is. En geef toe, we houden allemaal van muziek om wakker te worden ‘s morgens om 6u42 toch? Ik ook. Maar het wende al snel. En eerlijk, ik vond het wel rustig. Het is handig om bereikbaar te zijn en als er iets gebeurt mensen te kunnen verwittigen. Maar het is ook fijn om niet meer die drang te hebben om alles op sociale media te gooien, want die zorgt soms voor onrust. En ik moet eerlijk zijn, die twee maanden detox hebben me goed gedaan.

Ik heb inmiddels weer een smartphone, het was mijn examen-beloning. Zonder opscheppen of arrogantie, ik vind dat ik hem wel verdiend heb. Ik ben nog steeds trots op dat mooie rapportje. Mijn punten liggen tussen de 74 en 93,5 procent. Dat vond ik een beloning waard. En ik ben blij ook dat ik hem gekregen heb. Maar dat betekende ook wel dat ik weer overal bereikbaar was. Ook op sociale media. Scrollen op Instagram en Facebook kon nu ook terug onderweg. En voor die drempel was ik een beetje bang. Maar eerlijk? Het valt tot nu toe enorm mee. Op dit moment luister ik muziek via mijn computer, en mijn mobieltje? Die ligt in de keuken op te laden. En daar ligt hij al een paar uur. Ik vind het ook wel een voordeel om terug alles online te kunnen zetten als ik dat zou willen. Ik zei het al vaker, ik hou ervan om door sociale media te weten dat iets al zoveel jaar is geleden. Ik ben eerlijk gezegd ook wel blij dat ik weer overal kan whatsappen of chatten op Messenger. Het is een soort van opluchting. Maakt mij dat meteen verslaafd? Nee, zeker niet. Zolang er een gezonde relatie is tussen mij en mijn smartphone, zie ik geen problemen.

En voor wie het zou willen weten, ik had eerst een iPhone 5C die kapot is gevallen. Nu heb ik een Huawei P9 met 16GB. Mijn vorige telefoon had 8GB. Ik ben er dankbaar voor, maar ik kon het ook niet laten om er iets over te vertellen op mijn blog. Ik ben en blijf een meisje dat graag met technologie bezig is. Dat zal altijd zo zijn denk ik.

Hoe is jouw relatie met je smartphone?

2 thoughts on “Mijn smartphone is er weer!

  1. Fijn dat je nu weer een nieuwe telefoon hebt! Tegenwoordig zijn we allemaal verslaafd aan onze telefoons! Ik hoor trouwens goede verhalen over Huawei šŸ™‚

    1. Dankjewel, ik vind het ook wel handig. Ik ben er niet zozeer verslaafd aan, maar ik vind het wel fijn om overal internet te hebben. Ik ben tevreden trouwens met mijn Huawei!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: