Give myself some love! ~2~

Hoi allemaal! Het is altijd fijn om jezelf eventjes in de bloemetjes te zetten. Bovendien is dat ook belangrijk. We verdienen allemaal ons momentje van stralen. Net zoals de sterren. Ik verzamel de hele week complimenten die ik kreeg, maar ook de dingen die ik vond die goed gingen of die ik goed heb gedaan. Want het is belangrijk om je zelfvertrouwen op te bouwen of te verbeteren. Vandaar. En zoals ik al zei, we verdienen het allemaal om een keer in de zoveel tijd te stralen 😉

Givemyselfsomelove

COMPLIMENTEN

 • Je vlechtje is superschattig! ~ N.

Vorige week zaterdag probeerde ik voor het eerst mijn korte haar te vlechten. Ik ben gewend dat mijn vlecht redelijk ver komt als ik die heb gemaakt, al is dat natuurlijk wel anders nu. Ik had er zo mijn bedenkingen over, maar mijn zusje zei dat het echt een schattig vlechtje was. Ik vond dat ook wel, maar het is lastig om een hele dag gevlochten te houden omdat het zo kort is. Dus ik ga voorlopig maar vlechtloos door het leven.

 • Ik vind je blog super inspirerend want je schrijft vaaak heel herkenbare, diepgaande dingen! ~ I.

Ik werd genomineerd voor de Sunshine Blogger Award wat ik nog steeds een eer vind. En Irene van had mijn blog genomineerd. Ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Ik vulde dan ook met veel liefde en plezier de vragen in. Tags en awards vind ik sowieso superleuk om te doen. Irene reageerde vervolgens ook nog eens op die blogpost, en dat vond ik echt heel lief! Ik schrijf echt met heel veel liefde en vind het nog fantastischer dat mensen hetgene wat ik doe zo leuk vinden! Geeft echt een heel voldaan gevoel, echt waar.

 • Wat goed dat je je negatieve gedachten kan omkeren door er iets positiefs achteraan te denken! ~ R.

Ook afgelopen week las ik Romy haar blog weer elke dag. Ze gaf mij een compliment over hoe ik negatieve gedachten weet om te draaien. Ik besefte het ook. Ik kan eigenlijk niet negatief denken zonder er iets goeds achteraan te denken om die negatieve gedachte te compenseren. Het lukt mij niet meer om constant alles negatief te zien. Eigenlijk is dat wel goed. De optimist. Als ik eens denk over dat ik geen in heb in een schooldag denk ik er meteen achteraan dat ik dankbaar mag zijn dat ik naar school kan. En dan voel ik me beter. Zo heb ik voor iedere negatieve gedachte wel iets. Geloof me.

 • Het komt wel goed, jij zal er wel door zijn ~K.

Mijn nichtje weet mij altijd uit dipjes te halen want ook over stage was ik aan het piekeren. Of het wel goed ging en of ik wel geslaagd zou zijn aan het einde van die periode. Ze heeft zelf stage op dit moment, dus we zitten een beetje in hetzelfde schuitje. Alleen is zij wel zelfzekerder. Ze kalmeerde me met de woorden dat het wel zou goedkomen en ik wel zou slagen voor stage. En die woorden gebruik ik zo’n beetje als mantra nu. Ik hoop dan ook dat volgende week in deze rubriek kan vertellen dat ik geslaagd ben!

 • Je bent zo begripvol, dankjewel ~ Onbekend

Mijn stageplaats werkt met een bedrijf dat onder andere catering doet. En daardoor kan ik ervoor kiezen om bijvoorbeeld een broodje, salade, warme schotel of soep te eten of drinken over de middag. Ik had donderdag voor een broodje gekozen en wou erom gaan. Alleen was er een probleem. De bestelling was niet doorgekomen in de keuken en daardoor was mijn broodje (en de salade en soep voor mijn mentor en medestagiair) nog niet klaar. Het zou zeker nog tien minuten langer duren. En die vrouw van het bedrijf voelde zich schuldig dat het gebeurd was. Terwijl een communicatiefoutje in een bedrijf altijd kan gebeuren. Ze bleef zich verontschuldigen dat alles die dag in de soep liep en een fiasco was. Ik heb haar toen gezegd dat ik daar alle begrip voor heb, en dat het bij iedereen wel een keer een hele dag in de soep loopt. Het is zo. Haar dankbaarheid daarvoor deed wel iets met me!

COMPLIMENTEN

 • Youtube gekeken ter ontspanning

Ken je die afspeellijsten die je kan aanmaken op Youtube? Ik heb er zo eentje met video’s die ik nog wil zien. Met de bedoeling ze ook zeer binnenkort te kijken. Alleen is dat al een hele lange tijd misgelopen. Zo is die lijst al meer dan 150 video’s lang. De reden? Ik vind het nogal lastig om lui video’s te liggen kijken omdat er iets in mijn hoofd altijd schreeuwt dat er zoveel nuttigers te doen is. Youtube kijken is niet perse iets nuttigs, nee. Maar ontspannend wel, en ik geniet er vaak ook wel van.

 • Gsm vaker aan de kant gelaten

Als ik mijn lijstjes van de afgelopen week bekijk, komt er iets heel veel terug. En dat is dat ik mijn gsm vaker aan de kant laat. Ik vind dat wel fijn. We leven in een overweldigende wereld vol sociale media en meldingen. Ook mensen verwachten dat je hun berichtjes en smsjes direct beantwoord. Als ik dan na een paar uur toch een keer kijk, voel ik me vaak schuldig om al die dingen die ik niet heb beantwoord of waarop ik niet heb gereageerd. Maar het is goed om jezelf afstand en rust van die drukke wereld te gunnen. Zeker op vermoeiende dagen als stage, is dat wel fijn. Ik liet mijn gsm iets vaker voor wat die was, en daar ben ik blij mee! De mensen die op een antwoord wachten moeten het maar eventjes begrijpen.

 • Eerlijk geweest tegen mijn stagebegeleidster

Woensdag was ik nietsvermoedend borden aan het inpakken toen ineens de deur openging. Mijn stagebegeleidster was namelijk daar. Ze brengt iedere stagiair een keer een bezoekje om te zien hoe het gaat en of er geen problemen zijn. Ik werd toen ook even alleen gelaten met haar. En ze vroeg hoe het echt met me ging. Ik had de neiging om te zeggen dat alles vlotjes verliep en ik alles aankon. Maar het voelde ook zo vertrouwd omdat mijn stagebegeidster iemand is waar ik al vaker mijn hart bij heb gelucht. Ik heb haar dan ook eerlijk verteld over maandag en dinsdag en dat voelde goed.

 • Heel ontspannen gewerkt aan een tekening

Zondag had ik zin om nog eens te illustreren. Had op Youtube al een paar video’s gezien van een meisje dat ook een kanaal heeft rond tekenen en creatief zijn. Het kriebelde om ook te gaan tekenen. Ik begon aan een pauw en ik was een beetje bang dat mijn perfectionisme het zou overnemen. Maar zelfs toen de eerste schetsen nog niet heen gingen waar ze moesten gaan kon ik kalm blijven. Zo heb ik twee uur getekend en gekleurd. Alle kleurtjes goed uitgezocht en overgangen heel zorgvuldig gemaakt. En het voelde zo fijn en vertrouwd. Dit is echt waar ik van hou. En ik vind het nog meer zonde nu, dat mijn perfectionisme me dat afneemt. Maar daar werk ik aan!

 • Op mijn slaap gelet!

Een onderdeeltje van selfcare is ook je slaap goed onderhouden. Ik heb alleen nogal vaak de neiging om door te werken tot ik door mijn energie ben. Of te bloggen tot ik erdoor ben. Maar dan is het eigenlijk al te laat want zo verlies je veel meer energie. En ik vind het nogal lastig om dan voor mezelf te kiezen en te gaan slapen. Deze week dwong ik mezelf om erin te kruipen en op tijd, want ik had al mijn energie nodig op stage. Zowel fysiek als mentaal. En dat heeft zeker effect!

6 thoughts on “Give myself some love! ~2~

 1. Ik wil sowieso meer lezen voor het slapen en minder lang op mijn mobiel blijven hangen! Verder gun ik mezelf ook die vrij momenten weinig hoor.. daarom wil ik leren haken en meer boek lezen, daar word ik echt zen van!

  1. Jouw reactie is herkenbaar! Die mobieltjes hé! Ze zijn zo verslavend soms. Maar het is goed dat je jezelf die vrije momenten probeert te gunnen. Daar kan je misschien in de toekomst iets aan doen om jezelf nog iets blijer te maken! Ik heb er bewondering voor als het je lukt om te haken, want als er een creatieve bezigheid is die ik niet kan, is het haken en breien! En veel leesplezier trouwens, ik weet hoe fijn lezen kan zijn! Dankjewel voor je reactie! 🙂

 2. Wat een fijne complimenten heb je de afgelopen tijd gekregen. Daar kun je vaak gelukkig een tijdje op teren!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: