Song Challenge ~2~

ntHoi allemaal! Een hele lange tijd geleden vulde ik het eerste deel van de Song Challenge in. Ik ging daar nog een deel twee over schrijven, omdat de lijst gewoon veel te lang is voor een blogpost. Alleen is dat idee een beetje naar mijn achterhoofd gedrongen, het spijt me! Maar ik presenteer je vandaag het tweede deel! Deze challenge is niet door mijzelf bedacht, ik heb een lijst met ‘vragen’ gevonden op Pinterest en ik vond het wel leuk om die te delen en te beantwoorden. Vorige keer deel 1 van die lijst, vandaag krijg je deel twee! Want muziek is iets waar ik graag over schrijf, want het heeft me al ontelbaar veel keren uit een dipje geholpen, uit een downdag of juist een goed moment nog zoveel beter gemaakt!

IMG_4445 (2).JPG

 • Een liedje waar je vroeger gek op was, maar nu haat

Lastig. Ik kan een liedje beugehoord zijn als ik het teveel heb opgezet, maar haten? Ik heb echt nagedacht, mijn vroegere likes op youtube doorzocht. Maar ik kan helaas geen liedje bedenken. Ik hou denk ik te veel van muziek denk ik haha!

 • Een liedje wat je vaak op de radio hoort

Als ik kijk naar dit moment dan weet ik welk liedje er constant speelt. Gelukkig is het eentje wat ik heel erg leuk vind! Meer nog, ik luister het constant op Spotify. Ik heb het over Crazy van Lost Frecquencies & Zonderling. Dat liedje heeft zoveel kracht op een goede manier en de tekst is geweldig. Er zijn altijd mensen die je vertellen dat je iets niet kan. Zoals ik destijds besloot te wisselen van opleiding. Weinig mensen dachten dat ik door mijn eerste jaar zou raken in mijn nieuwe opleiding. En nu? Zit ik mooi in mijn specialisatiejaar! I just don’t care what the world says, I’m gonna make it.

 • Een liedje waarvan je wenste dat het op de radio kwam

Ik vind dit ook een lastige vraag omdat ik mijn muzieklijst uit Spotify als iets van mezelf zie. Iets intiems, iets waar ik alleen mag komen. Gek, want je kan een liedje niet ‘innen’. Maar ik heb zoveel liedjes die ik niet wil delen met anderen omdat ik ze voor mezelf wil hebben. Ik deel graag dingen, maar mijn afspeellijst is iets wat ik niet graag deel. Vooral niet de liedjes die ik heel mooi vind, maar heel onbekend zijn. Ik vind het fijn om als een van de weinige mensen dat liedje te kennen. Het geeft me meer troost dan als een liedje gehypet is. Dan voelt het als iets van mij. Maar een liedje dat amper op de radio komt, maar er wel vaker mag komen vind ik dan toch wel Don’t be so hard on yourself van Jess Glynne. Ik zou zo graag willen dat de boodschap wat vaker rond mij is, en ik denk dat als je een vaste lezer bent, je ook wel weet waarom. Ik vind het namelijk nogal lastig om soft te zijn voor mezelf. Doordat dit ook in mijn leven speelt, is dit een liedje wat ik heel graag hoor. Het is trouwens psychologisch bewezen dat als je een liedje heel mooi vindt, dat het betekent dat je er een binding mee hebt door een eigen probleem of gebeurtenis.

 • Een liedje van je favoriete album

Mijn favoriete album is het nieuwe album van Marco Borsato. Dat heet Thuis en is al een hele lange tijd uit. Zelfs nog in 2017 was het uitgekomen, ik denk ergens in oktober of november. Mijn favoriete nummer wil ik niet delen, vanwege de reden die ik bij het vorige puntje heb uitgelegd. Mijn tweede favoriete nummer is Voor Jou. Dat liedje is al voor de albumrelease uitgekomen als voorsmaakje en ik was vanaf de eerste noten die hij zong verkocht aan dat liedje. De boodschap is prachtig. Het gaat namelijk over mensen die je bent verloren in je leven aan de dood. Dat soort liedjes vindt iedereen bijna prachtig, ik ook. Maar Marco zingt het zo puur en mooi. En ik vind het echt lastig uit te leggen waarom dit liedje mij zo raakt. Het maakt me echt een beetje sprakeloos. Dit nummer is een van mijn favoriete liedjes in zijn hele reportiore denk ik zelfs. Het heeft vanaf de eerste keer luisteren echt een enorme indruk op me gemaakt.

 • Een liedje waar je naar luistert als je kwaad bent

Ik vind dit ook een hele lastige. De reden waarom is eigenlijk wel heel positief. Ik ben amper kwaad. Ik ben niet makkelijk te drijven tot dat punt waarop ik kwaad ben of dingen haat. Dat zit amper in mij denk ik. Als ik kwaad ben kalmeert muziek me wel, maar dan is het gewoon muziek door elkaar. Geen specifiek nummer. Dus deze moet ik helaas overslaan. Hoewel ik dat niet zo helaas vindt, dit is eigenlijk gewoon heel positief!

 • Een liedje wat je beluistert als je blij bent

Ik kies hiervoor voor Skown Meiske van Niels Destadsbader. Niels Destadsbader is een West-Vlaamse artiest, ik ben zelf ook West-Vlaams. Zijn nummers zijn anders gewoon in het algemeen Nederlands, maar dit nummer is in Vlaams dialect geschreven en gezongen. Daarom vind ik het ten eerste een heel leuk liedje, maar ook de melodie maakt je vrolijk. Van het gefluit waarmee het begint tot het enthousiasme van de zanger. Ik heb Niels dit al een paar keer live horen zingen en het enthousiasme en de energie waarmee hij dit liedje dan zingt en hoe hij het publiek meetrekt in zijn optreden is fantastisch. Je kan niet chagrijnig blijven als je dit liedje hebt gehoord.

 • Een liedje dat je luistert als je verdrietig bent

Het zal sterk afhangen van de situatie waarin ik dan sta. Of de reden waarom ik down of verdrietig ben. Sommige liedjes zijn echt geschikt voor bepaalde redenen. Maar er zijn ook wel liedjes die mij altijd steun en troost geven als het niet meer gaat. Ik denk dat ik hier Bad Day van Daniel Powter neem. Als ik echt door en door verdrietig ben dan heeft dat meestal niet altijd een reden. Dan heb ik meestal een slechte dag. En dit liedje gaat daarover. Dat steunt op een of andere manier en daarom zal dit nummer me vaak troost geven. En tegelijk besef ik dat hij zingt over een slechte dag, en dat er snel weer dagen zullen komen dat ik blij ben en gelukkig ben. Met mezelf, mijn leven, de dingen die ik doe…

 • Een liedje dat je wil laten spelen op je trouw/huwelijk

Trouwen. Als er iets is waar ik totaal nog niet mee bezig ben, is het dit wel. Maar Niels Destadsbader heeft een preview van het nieuwe VTM-programma gegeven en zijn liedje is net zo geschikt voor een huwelijk. En ik kan niet stoppen met het te luisteren omdat het zo mooi is. Ik heb het over Verover Mij. Ik heb normaal niet veel met dit soort liedjes, maar deze is toch echt wel speciaal. Misschien ook omdat ik gewoon een hele grote fan ben van Niels Destadsbader.

 • Een liedje wat je wil spelen op je begrafenis

Eigenlijk denkt niemand graag na over dit soort vragen. Maar er is een liedje van Marco Borsato waar ik deze binding wel mee heb. Als er een liedje is dat daar mag spelen, is het wel het mooie Breng me naar het water. Ik was al verkocht voor dit nummer toen ik het de eerste keer hoorde en dat is zo gebleven. Ik vind dit een heel mooi liedje en tuurlijk is het van Marco. Dat had je wel verwacht denk ik. Ik vind dit vooral een heel bijzondere track op zijn album en een van de mooiste creaties van hem trouwens. Hij heeft er een versie die hij alleen zingt en eentje in duet met een andere artiest. Ik heb het wel over de versie waar hij alleen zingt. De andere versie in duet vind ik ook heel mooi, maar de originele versie met hem alleen vind ik het allermooist. Logisch ook denk ik.

 • Een liedje dat je doet lachen

Julia van Nick en Simon. Ik heb een vriendin die Julia heet en als ik een woordgrap maak met haar naam krijg ik meestal de rode, boze emoji terug van haar. Maar het is altijd grappend bedoeld en dat weten we beide. Ook doet het mij denken aan alle slappe lachmomenten die we hebben tijdens het sims spelen maar ook gewoon tijdens het uren chatten. De songtekst is trouwens niet van toepassing op onze vriendschap, want het liedje gaat over iets helemaal anders. Maar doordat het over een Julia gaat, denk ik direct aan haar. Enkel daardoor is dit een nummer waar ik de slappe lach van krijg.

 • Een liedje waarvan je wenste dat je het op een muziekinstrument kon spelen

Het is er al lang de tijd van het jaar niet meer voor, maar ik luister dit liedje door het hele jaar omdat ik de boodschap zo mooi vind! En het pianowerk erachter maakt het helemaal af. Ik heb het namelijk over Sinterklaasje, heb je even van de welbekende tweeling Mylène en Rosanne. Zij wonnen ooit het JSF in Nederland. Het is geen standaardnummer over cadeautjes en snoep en chocolade. Maar gewoon de wens om te vragen of Sinterklaas de wereld niet gewoon kan betermaken. En ik zou zo graag willen dat ik dat kon, de wereldvrede geven. Ik denk door die boodschap dat ik dit nummer zo goed vind.

 • Een liedje waarvan je wou dat je het kon zingen

Vlinder van Marco Borsato. Ik hoop dat jullie die naam nog niet beugelezen zijn. Hij is nu eenmaal mijn idool haha. Maar als ik al zou kunnen zingen, zou ik dit nummertje zo graag zingen. Vlinder is namelijk een nummertje wat me altijd moed geeft en wat ik ook al heel lang ken. Toen ik mijn gevoeligheid echt begon te ervaren (met alle ups en downs) en dipjes en alles, heb ik dit liedje ontdekt. En sindsdien is het echt altijd een steun voor me geweest. Machtig goed liedje, ook zeker een van mijn favorietje liedjes. Het herinnert mij er ook aan dat hoe slecht ik mezelf ook voel, dat ik altijd een mooi persoon ben en op een dag wel door mijn angsten en problemen heenkom. Alleen weet Marco het weer duizend keer mooier te verwoorden. Het liedje heeft ook veel hoge noten, waardoor het net zo mooi en krachtig is.

 • Een liedje waardoor je je schuldig voelt

Nu zijn er daar weinig liedjes meer voor, gezien ik het feit dat ik een periode heb gehad waarin ik mezelf afsluitte uit onzekerheid nu geaccepteerd heb. Ik beledig mezelf er niet langer meer voor en ik heb mezelf vergeven. Een liedje dat ik wel heel vaak geluisterd heb toen, was Straks als ik geen pijn meer doe van Matthijn Buwalda. Ik heb dat liedje heel vaak geluisterd toen en ik voelde me verantwoordelijk voor de pijn die iedereen leed omdat ik toch maar een slecht mens was. Ik heb met dank aan mijn leerkracht ook ingezien dat dat niet mijn schuld is en we bovendien allemaal fouten maken. Ik heb me daar serieus echt schuldig over gevoeld en heb het mezelf echt kwalijk genomen. Dit liedje vertelt zo’n beetje wat ik toen voelde en ik bleef altijd geloven dat er een periode zou komen waarin ik terug goed was voor de maatschappij. Maar die periode is er altijd al geweest.

 • Een liedje uit je jeugd

Ik ben vooral opgegroeid met K3. Een liedje wat ik wel heel goed herinner is Hippie Shake. Omdat ik daar toen met mijn nichtje en een vriendin van haar denk ik op gedanst heb bij een animatienamiddag voor ouderen. Mijn tante werkt in de bejaardenzorg in de keuken, vandaar. En we hebben toen op dat liedje gedanst. Ik was toen denk ik 10 of 11, maar ik herinner het me nog heel goed. En ik denk dat de mensen ook wel blij waren en zich amuseerden. Dus ja, Hippie Shake heb ik goede herinneringen aan. Helaas ben ik die avond ook eerder naar huis gegaan, ik zou daar twee nachten slapen. Maar ik had helaas heimwee. Dus het is er maar een geworden.

 • Je favoriete liedje vorig jaar rond deze tijd

One step at a time van Jordin Sparks. Ik heb deze artiest dankzij Spotify ontdekt, en dit liedje is een note to myself. Ik wil nog wel eens de dingen versnellen of mezelf de tijd niet geven om dingen te verwerken. De dood van oma was daar eentje van, mijn angst voor imperfectie is daar momenteel ook eentje van. Dit liedje herinnert mij eraan dat alles maar met een stap tegelijk kan aangepakt worden. Want als je de dingen rusht, dan komen ze toch niet terecht hoe ze terecht moeten komen en zal je ze uiteindelijk in je gezicht terugkrijgen.

Welk liedje speelt momenteel veel op de radio en hou jij van?

%d bloggers liken dit: