Muziekalbum – Dertig ~ Niels Destadsbader

Hoi allemaal! Ik doe heel weinig met muziek op mijn blog en dat is zonde. Want ik ben iemand die echt dagelijks opstaat met ermee en ermee gaat slapen. Muziek heeft mij al door heel veel heen geholpen. Laat het toeval nu net zijn dat Niels Destadsbader een nieuw album heeft uitgegeven. En ik ben de laatste jaren fan geworden, vind hem een fantastische artiest. Toen ik via het nieuws en Facebook hoorde dat hij een nieuw album ging uitbrengen, was ik in de wolken. En toen ik ontdekte als Spotify-liefhebber dat zijn CD nu al online te streamen was, was ik helemaal happy. Ik geef je graag mijn mening vandaag!

IMG_4445 (2)

Ik herinner me nog altijd als 12-jarig meisje kijkend naar Amika. Toen kwam ik voor het eerst in bekendheid met Niels Destadsbader. Hij heeft waarschijnlijk al eerder acteerwerk gedaan, kleine rollen. Maar dat is de eerste keer dat ik hem op tv zag. En hij had ook een paar liedjes op de CD van Amika die ik destijds ook had gekregen van mijn ouders. Maar ik besteedde toen veel meer aandacht aan Merel dan aan hem. Zonde, dat weet ik nu. Hoewel dat ook niet echt ‘eigen werk’ was, want het waren liedjes die in de serie en kleine specials hoorden. Nu is het wel echt zijn eigen werk. Daarna kwam hij als een kleine hoofdrol in F.C De Kampioenen. Een programma waar ik met heel veel liefde naar keek. Ze maken nu hun vierde film na 21 seizoenen en ik kijk even hard uit naar de vierde film als naar de vorige drie. Maar ik vond zijn acteerwerk toen ook geweldig. En toen vorig jaar, is het gebeurd. Samen met Miguel Wiels (de held achter K3) kwam hij bij ons in België bij Q-Music iedere week een nummer brengen op een al bekend liedje. En ik ontdekte dat en ik werd meer en meer fan, en hij bleef maar nummers uitbrengen. Ik werd steeds meer fan. En sindsdien hoort Niels Destadsbader bij mijn favoriete artiesten! Ik ben heel erg blij met zijn nieuwe album, en ik weet nu al dat er zoveel liedjes zijn waar ik verslaafd aan zal raken!

Niels Destadsbader heeft zijn eigen stijl, net als alle artiesten. Het gekke van Niels Destadsbader is dat hij met volle hartelust over liefde en passie kan zingen en ik het kan verdragen. Ik haat liefdesliedjes niet. Maar de liedjes die mijn favoriet zijn, zijn vaak deze waar ik me in herken. En aangezien ik al bijna 21 jaar (happy) single ben, zijn die gewoon niet van toepassing op mij. Toch vind ik zijn muziek altijd fantastisch. Een liedje waar ik al bekend mee was, was Verover Mij. Het liedje is al vaker op tv en radio geweest, en ik vind het een prachtig liedje. Hoe hij de liefde in dat liedje neerzet, is echt fenominaal. Respect. Dat geldt ook voor Tokio, wat een vrij gevoelige ballad is. Mona Lisa is dan weer een wat meer wilder liedje, over de liefde maar ook zingt hij daar over een vrouw die hij wonderschoon vindt. Nog mooier dan de Mona Lisa. Ik denk dat dat een statement is. Ik ben van’t Stroate is dan een West-Vlaams liedje (leve West-Vlaanderen!) over het feit dat hij koppel is geworden. Niels is in het echt gewoon single volgens mij. In Vlaanderen zeggen we vaak ‘Ze is van’t stroate’ of ‘Hij is van’t stroate’. Wat gewoon betekent dat die persoon niet langer meer single is. Juist omdat dit liedje West-Vlaams is, vind ik dat extra leuk. Ik weet dat er artiesten zijn die nummers hebben opgenomen met een bepaald accent of dialect in Nederland, en dat is dan echt veel meer gebonden voor die mensen omdat dat jouw dialect is. Ik heb dat met dit liedje.

Het fantastische Tranen en Tuiten kende ik al. Het is de titelsong van de derde F.C De Kampioenen-film. Het liedje gaat over vriendschap en hoe ondanks alle gebeurtenissen, tegenslagen, relaties, kinderen en weet ik nog wat allemaal, ze altijd bevriend zijn gebleven. Bij De Kampioenen is dat wel een statement. Het is een vrolijk nummer waar je meteen blij van wordt als de eerste instrumenten worden ingezet. Ik kende dit nummer al sinds januari en zelfs langer. Ik herinner me momenten dat ik in de examenperiode van december naar huis dit aan het luisteren was. Dus ook deze is een prachtige aanvulling op het album. Vriendschap is nu eenmaal een heel mooi onderwerp om over te zingen, en zeker als je het kan vastpakken op de mooie kanten in je nummer.

Ook gevoelige ballads zijn niet vergeten op dit album. De gevoeligste plaat is toch wel Vlinders in haar buik. Zonder twijfel. Het is ook een nummer waar je naarmate je het luister meegesleept wordt in de emotie ervan. Het begint zo mooi over kinderen en zwangerschap. Maar het eindigt in het feit dat het kindje niet zal leven. En je verwacht het niet als je het nummer voor de eerste keer hoort, en dat maakt het net zo schokwekkend maar ook heel mooi. Dit is ook realiteit helaas. En ik heb respect dat Niels Destadsbader hier een nummer over maakt. Want het is een soort taboe geworden, maar ook een liedje waar menig ouders misschien steun uit kunnen halen. Ikzelf weet natuurlijk niet wat het is om een kind te verliezen, maar ik vind het alsnog een heel gevoelig nummer. Ik krijg er kippenvel van, het is vol emotie gezongen.

En soms heb je een keer liedjes nodig die je vertellen dat het goedkomt en je moet genieten van het leven, wat er ook gebeurt. Daar zijn ook twee nummertjes van. Jong & Leef. Ik weet nu al dat Jong een van mijn favoriete nummers is van het album. Het spreekt mij heel erg aan. Ik had toen ik de track voor het eerst hoorde nog niet direct een ‘klik’ met het nummer, maar toen ik het luisterde in het uittypen van deze post voelde ik hoe gek ik ging worden op dit nummer. En vaak gebeurt het ook dat een nummer dan een van mijn favorieten wordt. Ook omdat ik nog Jong ben en dat net de boodschap is. En ik denk ook dat dit nummer voor mij een waardevolle boodschap heeft in verband met mijn dromen volgen en volwassen worden. Ik denk dat dit nummer echt op het juiste moment komt. Sommige zinnetjes raken me echt wel. Leef gaat dan weer over dat we altijd maar doorgaan naar ons volgende doel en ons haasten, maar het leven daar eigenlijk veel te kort voor is. En we juist NU moeten genieten. Ook dat is echt een hele waardevolle boodschap waar iets inzit. Het gebeurt nu, niet morgen of volgende week. Dus geniet en stop met haasten. Want die klokt blijft tikken, en voor je het weet zit het erop.

Al bij al ben ik heel tevreden over dit album! Ik was al in de wolken toen ik hoorde dat er een nieuw album kwam, en mijn verwachtingen zijn zeker vervuld! Ik ga nog heel veel plezier uit alle nieuwe tracks halen. Good job Niels Destadsbader!

Kende jij Niels Destadsbader al?

%d bloggers liken dit: