The Power of Music ~4~

Hoi allemaal! Het was weer eens tijd voor een nieuw lijstje van mijn favoriete muziek. Ik merkte dat het al een tijdje was geleden. En inmiddels zijn er al heel veel nieuwe liedjes bijgekomen. Liedjes die ik maar al te graag deel met iedereen! Vandaag laat ik je weer eens weten welke nummers ik de afgelopen tijd ontdekte en waar ik van genoot! Muziek delen is het allerleukste, en met een afspeellijst van inmiddels meer dan 1.000 liedjes heb ik aan keuze geen gebrek!

img_20180912_173326

 

In mijn volle enthousiasme deelde ik al dat ik zo blij ben dat The Voice Kids terug was! Hier in België dan. Mocht ik dat om een of andere reden nog niet bekend hebben gemaakt, wel, ik ben razend enthousiast! In de allereerste aflevering van de Blind Auditions kwam er een heel schattig meisje die dit nummer zong. Bij ons zit K3 in de jury en ze was wat van slag toen K3 binnen de minuut draaide. Ik vond haar enorm schattig! Maar daarnaast kon ik ook haar Blind Audition niet meer uit mijn hoofd krijgen. Ik besloot dus al snel het origineel op te zoeken. Het nummer gaat denk ik over hoe de maatschappij de dag van vandaag in elkaar zit, onder elkaar maar ook in relaties. Helaas de pijnlijke waarheid. Maar daarnaast is het wel een swingend nummer. Ik word vrolijk van de melodie en beat van het nummer.

Dit liedje ontdekte ik toen het een keer op de radio kwam toen ik bij familie was. Het nummer is echter niet enorm bijzonder omdat er iets me raakt. Het is de gebeurtenis die erbij kwam, een paar dagen later denk ik. Als ik dit nummer hoor word ik trots. Ik heb het een paar dagen na ontdekking terug op Spotify opgezocht. En op een ochtend zat ik op de tram naar mijn werk. En toen het speelde dacht ik terwijl terug aan mijn perfectionisme, wie ik ben. Tegelijkertijd moest ik denken aan de mooie woorden die ooit uit een mailtje van mijn vertrouwenspersoon kwamen in februari. En het is op dit nummer dat ik heb beseft dat mijn perfectionisme bij me hoort, dat ik het moet accepteren en er niet tegen moet vechten. Het is op dit nummer dat ik mezelf ben gaan accepteren. En dat maakt het duizend keer waardevoller. Maar ook doordat Emilia zingt dat ze een groot meisje is in een grote wereld, besef ik dat dat bij mij ook is. Ik ben niet meer dat bange vogeltje dat zichzelf niet durft te zijn of dat zichzelf haat. Ik ben een trotse vrouw geworden die zich door dingen heen heeft gevochten. En daar ben ik echt heel trots op.

  • Samen – Max & Anne (Juniorsongfestival 2018)

In België hebben we helaas geen Juniorsongfestival meer. Ik vind dat oprecht heel jammer, want ik was elk jaar weer benieuwd welke mooie nummers de talenten uit België zouden neerzetten. Tegenwoordig ga ik dan ‘gluren bij de buren’ en volg ik het in Nederland. Ik heb ieder jaar wel een favoriete kandidaat, op basis van zang. Maar dit jaar zijn mijn favorieten vooral gebaseerd op het liedje zelf en hoe goed het gezongen wordt. Naast ‘Touch Each Other’s Heart’ van Anna, is Samen van Max & Anne mijn favoriete nummer van dit jaar. Hoewel ik iedereen wel leuk vind. Maar het nummer raakt me, en ik weet niet goed waarom. Ik kan het wel duizend keer luisteren. Ik kende Anne al door TVK in Nederland. En daar was ik al fan van haar. Dus misschien speelt dat ook wel mee 😉

Niet lang nadat ik het liedje van Emilia van hierboven ontdekte, kwam dit nummer. Volgens mij wou Spotify me gewoon een handje helpen. Waarom ik dit nummer zo geweldig vind, is omdat het net op het juiste moment kwam. Maar ook omdat ik me realiseer dat het waar is. Blake McGrath zingt over zelfliefde, over hoe we altijd waardering bij anderen zoeken. Terwijl geluk toch echt wel bij jezelf ligt. En het meest geweldige aan dit nummer vind ik altijd dat hij het refrein eindigt met: ‘Cause I finally love myself’. En me dan kan realiseren dat dat waar is. Dat ik na jaren vechten, eindelijk mezelf heb aanvaard voor de persoon die ik zelf ben.

  • Jong – Niels Destadsbader

Nu ik voor een nieuw hoofdstuk sta (of er inmiddels eigenlijk al aan ben begonnen) is dit nummer meer dan ooit van toepassing. Niels Destadsbader zingt hier namelijk over dat hij nog jong is en nog zoveel kanten opkan. Dat hij de koning te rijk is. Eigenlijk voel ik me ook wel zo vaak. Het liedje geeft de opluchting weer als je weet wat je wil en tegelijk nog jong bent. Dat het leven komt. En dat je niet mag vergeten te dromen. Een stukje wat me altijd raakt en waar ik altijd op let is ergens in het midden. Als Niels Destadsbader zingt: ‘Volg je eigen weg en wees niet bang, want ik weet dat je het kan’. Dat stukje geeft me een zelfvertrouwenboost die ik nodig heb. Ik ben wel eens bang van de toekomst, van de volwassen wereld. Het doet me ook altijd denken aan mijn vertrouwenspersoon trouwens. Hij vertelde mij altijd dat hij zeker wist dat ik er ging raken in het leven. Door Niels denk ik daaraan terug, en dan krijg ik een extra boost in mijn zelfvertrouwen.

Welk nummer was jouw favoriet de afgelopen tijd?

 

 

%d bloggers liken dit: