Happy Moments | 4

Hoi allemaal! Van tijd tot tijd wil ik er een gewoonte van maken om eens de mooie dingen op te lijsten. Om geluk te delen, maar ook omdat mensen er gewoon te gemakkelijk niet bij stilstaan. Ik wil daar een klein beetje verandering in brengen door af en toe een lijstje op te maken. Zeker in moeilijke periodes, zijn dit soort lijstjes extra welkom. Maar het komt wel goed. Vandaag deel ik graag wat mij afgelopen tijd blij maakte!

 • Serie #Likeme

Wel, ik ben 21. Maar toen Ketnet hun nieuwe reeks aankondigde, werd ik wel nieuwsgierig. Achteraf gebleken, ben ik niet de enige. De serie blijkt in veel leeftijdscategorieën te vallen. Maar er zit ook voor ieder wat wils in. #Likeme gaat over Carolien die verhuist en bij haar oma gaat wonen. Samen met haar papa en mama. Haar mama is terminaal ziek, kanker. Vandaar de verhuizing. Er komt muziek in, het is ook een serie waar je niet zo veel bij moet nadenken. Klinkt tegenstrijdig met het gedeelde over kanker, maar het is wel zo. Deze serie heeft me heel vaak rust gegeven na een lange schooldag. Juist in zulke periodes heb je een goede afleiding nodig. De serie is gelukkig nog niet afgelopen, ik ben alweer benieuwd naar de volgende aflevering.

 • Sociale media pauze

Ook vanwege mijn beslissing met mijn studie, besloot ik mijn sociale media op een lager pitje te zetten. De stroom prikkels die er binnenkomt, ik word er moe van. Ik kan dat nu echt niet gebruiken. Vandaar dat ik dat eventjes op pauze zet. Maar daar heb ik nog een andere blogpost over. Ook heb ik zo tijd om op mijn eigen tempo mensen te vertellen over mijn studie. Als iedereen ingelicht is die ik live kan inlichten, dan zal ik het uiteindelijk online zetten. Het moet toch sowieso een keer.

 • Mijn studiebeslissing

Maar ook dit is zeker een lichtpuntje! Vanaf het moment dat ik aan de regeling begon, voelde ik eigenlijk een steen steeds meer van me afrollen. En dat is voor mij wel echt een teken dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik kan me nu focussen op wat mij echt gelukkig en blij maakt. En terug mijn energie opbouwen natuurlijk. Ik was al een tijdje ongelukkig, ook dat vertelde ik al uitgebreider in een blogpost.

 • Eindelijk energie voor creativiteit

Nu mijn energie terug opkomt, heb ik ook weer tijd voor wat me echt gelukkig maakt. Tekenen, illustreren, gewoon creatief zijn! Schrijven hoort daar ook bij natuurlijk. Ik had vooral mezelf beloofd om dit blogjaar meer rond illustratie en tekenen te schrijven. Natuurlijk heb ik daar ook foto’s voor nodig. Maar als ik de energie niet heb om te tekenen, dan valt er niet veel te fotograferen. Dus ook hier ga ik iets aan doen!

 • Hoe mijn omgeving me steunt

Een zware beslissing nemen en die dan vervolgens vertellen en verklaren aan je omgeving, is niet altijd een makkelijk iets. Want je weet nooit wat de reacties zijn. Toch had ik daar niet echt schrik voor, want ik heb mensen om me heen die van me houden zoals ik ben. Met of zonder diploma hoger onderwijs. Maar de reacties van de mensen om me heen waren hartverwarmend en ik voel me ook echt gesteund. Hoe komende tijd er nu gaat uitzien, geen idee. Maar ik weet dat ik er niet alleen voor sta. Dit is een van de dingen waar ik het dankbaarst voor ben. Het andere waar ik het dankbaarst voor ben, volgt in mijn volgende puntje.

 • Rolgordijnen op de kamer

Een ding wat nog te kort was aan de kamer, waren rolgordijnen. We hebben vier vrij grote ramen op onze slaapkamer, en je kan je dus wel voorstellen dat daar veel licht binnenkomt. Nu niet meer, en ik merk dat dat mijn slaap wel verbetert. Alleen maar fijn natuurlijk!

 • Wafel gaan eten met vrienden

De dag na mijn therapie besloten mijn vrienden dat ik wel wat afleiding kon gebruiken. Ik gaf ze gelijk. We gingen de stad in, en daarna gingen we een wafel eten. Met chocoladesaus, een warme wafel. Het was al lang geleden voor mij, en sowieso is goed eten met goede vrienden altijd gezellig. Een geluksmomentje op zich!

 • Mijn volledig nieuwe garderobe

Oke, dit klinkt alsof ik bakken geld heb uitgegeven. Toch niet. Maar mijn kast lag bomvol met veel dingen die ik gewoon niet meer droeg. In de solden (en ervoor) heb ik vrij vaak nieuwe dingen gekocht, en veel oude zijn verdwenen. Daardoor lijkt het alsof mijn kast vol met nieuwe dingen ligt. Ik geniet daar wel van, want het is mijn stijl. En ook, nu heb ik altijd iets leuks om aan te doen. Vroeger ook wel, maar er waren dingen die ik gewoon echt niet meer droeg. Het was tijd voor wat vernieuwing. Hoort bij volwassen worden ergens.

 • Af en toe de kamer voor mezelf hebben

Mijn zusje had krokusvakantie, ik uiteindelijk ook doordat ik mijn studie stopte. Maar zij gaat regelmatig bij vriendinnen slapen, dus dan heb ik de kamer heel vaak voor mezelf. Ik zie mijn zusje doodgraag, maar als introvert vind ik het wel fijn als ik de kamer voor mezelf heb. Doen waar ik zin in heb, en niemand die iets zegt. Ik ben dan vrij in eigen kamer, en daar geniet ik wel van natuurlijk.

 • Weinig paniekaanvallen

Mijn therapie slaat goed aan! Want ik heb weinig paniekaanvallen. Ik voel ze ook vaak aankomen en kan ze daardoor tegenhouden. Maar mijn leven is een stuk makkelijker zonder paniekaanvallen natuurlijk. Zelf ben ik ook wel blij daarmee. Het zal ook wel door de beslissing zijn die ik nam, maar daarmee is mijn zelfvertrouwen ook wel terug. Maar ook heb ik uit de periodes waar ik heel veel paniekaanvallen had, heel veel geleerd.

 • Mijn nieuwe All-Stars

Een tijdje terug kocht ik van Irene bijna nieuwe All-Stars over. Ik weet niet of ik dat ooit al heb verteld, maar ik heb een zwak voor Converse. Niet perse voor het merk, maar ik kick op die schoenen. Ik vind ze zo mooi! Je zal mij ook nooit in ballerina’s of sandaaltjes zien, ook niet in de zomer. Sneakers it is! Toen ik ze voor een mooi prijsje kon overkopen, was ik zo blij! Mijn geluk kon niet op toen de doos arriveerde. En nog steeds doe ik ze met zoveel plezier aan ’s ochtends. Ik word blij als ik mijn sneakers zie aan mijn voeten.

 • Binnenpretjes over Batman en andere superhelden

Laatst werkte ik een blogpost uit over het feit dat je geen superheld hoeft te zijn om goed te doen voor anderen. In de inleiding wilde ik eventjes de vergelijking maken met andere superhelden, dat je niet hoeft te kunnen vliegen om goed te doen voor mensen. Alleen gebruikte ik Batman en andere superhelden. Na research en navragen, bleek ik te hebben geleerd dat ze niet kunnen vliegen. Weer een weetje rijker, en ik ga ongetwijfeld nog heel veel lachen als ik Batman ergens zie op een poster of op sociale media. Achja, ik heb maar weer geleerd zeker? Niet alles hoeft zo serieus te zijn.

Wat waren jouw geluksmomentjes van afgelopen tijd?

4 thoughts on “Happy Moments | 4

 1. Fijne blog om te lezen 🙂 Fijn dat het steeds beter gaat, mensen je zo steunen en je weer ruimte hebt voor creativiteit. Dat is echt super! Mijn geluksmomentjes van afgelopen week waren anders dan anders was ik was nogal ziek. Dat een vriend eten kwam brengen was wel super lief <3

  1. Dankjewel 🙂 Ik vind het ook wel fijn. Beterschap trouwens voor jou! Gelukkig zijn er altijd vrienden in de buurt om je te helpen. Is inderdaad een heel mooi geluksmomentje!

 2. Zo fijn dat het beter met je gaat. Dat je paniekaanvallen minderen en dat je ze ook beter voelt aankomen. Is zien … enkele van mijn meer recente geluksmomenten: een lief berichtje op een moeilijk moment, de dokteres die de oorzaak van extra pijnklachten kan bepalen en me meteen ook laat weten dat het niets schadelijk is (op de pijn na alleszins), met mijn nicht een ijsje gaan eten, knuffels van mijn nichtje en neefjes, …

  1. Dankjewel! Maakt het leven een stuk beter. Jouw momentjes zijn ook heel fijn! Een lief berichtje op moeilijke momenten komt altijd goed aan. Je kan daar enorm veel deugd van hebben. Ik vind het wel minder leuk om te horen dat je extra pijn hebt, een geruststelling dat het niet schadelijk is. Maar ik kan me voorstellen dat de pijn daarvoor niet minder leuk is. En familie is altijd fijn! Ik wens je alvast beterschap met de pijn! <3

Comments are closed.

%d