Happy Moments | 5

Hoi allemaal! Afgelopen tijd ging ik weer meer letten op de mooie kleine dingen, wat me nu al een aardig lijstje opbracht. Alleen maar goed natuurlijk! Dat betekent dat er des te meer dingen zijn om blij over te zijn. Ik lijst ze maar al te graag op, alleen al om mezelf blijer te maken. Maar geluk is iets wat alleen maar meer wordt als je het deelt. Graag deel ik je over de plagerijtjes met mama en veel blogvibes!

 • Complimentje van mama over mijn outfit

Afgelopen week nam ik een nieuw bloesje uit mijn kast, eentje dat ik nog niet aan had gehad. Maar wat ik wel leuk vond. Logisch ook, anders had ik ‘m niet gekocht haha. Maar ik besloot hem aan te doen en combineerde hem met een fijne broek en een riempje. Ik was zelf al vrij blij met mijn outfit en was er dol op. Toen mama terugkwam van haar vriendin die dag kreeg ik meteen ook een complimentje van haar. Ze vroeg of ik een afspraak had omdat ik er zo goed uitzag. Nee, dat niet. Maar een complimentje krijgen is altijd leuk!

 • Leesvibes zijn terug

Als er iets is waar ik nogal weinig energie voor had afgelopen tijd, was het wel lezen. Het lukte me na een lange dag concentreren op leerstof niet om ook nog eens een boek open te slaan. Ergen logisch, maar ook wel jammer. Ik leef bijna op boeken, ze maken me gelukkig. En ja, studeren is belangrijk. Maar die ontspanning is minstens zo belangrijk. Maar mijn favoriete manier lukte ineens niet meer, samen met tekenen. Ik miste dat wel. Gelukkig ben ik tot rust gekomen en lukt lezen wel terug! Meer nog, nu grijp ik naast contemporary ook naar fantasy. Iets waar ik vroeger vaak de concentratie niet voor had. En nu dus wel. Zo zijn er weer nieuwe series te ontdekken en ik kan niet wachten! Het moment dat ik terug een uur aan een stuk door kon lezen, was ik zo blij. Het voelde als een opluchting.

 • Ik krijg terug energie

De dag dat ik dit aan het uitwerken ben, heb ik helaas niet alle energie van de wereld. Maar dat is oke, ik probeer dat zoveel mogelijk te aanvaarden. Andere dagen gaat het dan wel beter, en heb ik terug energie om zoveel dingen te doen die ik leuk vind. Ik kreeg afgelopen tijd vaak hoofdpijn van te lang te bloggen of computeren, puur door vermoeidheid. Mensen denken dat dat niet zo’n ramp is, maar als je een fantastische tekentablet hebt gekregen en je er mee aan de slag wilt en verder mee wilt leren werken, is dat wel een probleem. Ook mijn blog mistte ik heel erg. Ik vind het heerlijk dat de artikels bijna uit mijn vingers vloeien, en ook dat ik weer kan tekenen. Dat ik gewoon weer kan doen wat me blij maakt. Ik heb het gevoel dat ik mezelf een beetje kwijt was in mijn vermoeidheid en ongelukkigheid. En ik ben blij mezelf terug te zien. Dat maakt me nog het blijst van al denk ik.

 • Ontbijten met Jacqueline

Normaal doe ik het vrij rustig aan ’s morgens, en dat was ook toen zo. Ik ontbijt meestal in de zetel, rustig op mijn gemakje. Ons vogeltje is dat al uit zijn kooi, en dan is het vaak een kwestie van je ontbijt bewaken want hij zou er maar al te graag aan peuzelen. Vaak geef ik hem wel een stukje boterham of wat ik dan ook aan het eten ben. Meestal pakt hij het dan heel schattig in zijn pootje en maakt er dan eens een schattig geluidje bij. Zo ontbijten we samen meestal in rust. En dat vind ik zo fijn! Ik hou daarvan

 • Ontbijtje met vrienden

Mijn beste maat, die ik nu al meer dan 7 jaar ken, werkt als verpleegkundige. Het beteken dat hij ook vaak in de nachtdienst staat, wat heel vermoeiend is. Ik doe ’t hem zeker niet na. Na een paar nachten na elkaar, heeft hij wel eens behoefte aan een goed ontbijtje. Een tijdje terug zaten zijn nachtshiften erop voor die week, en zijn we ’s morgens met z’n allen in de stad gaan winkelen. Was heel lekker, en gewoon gezellig! Samen met mijn beste vriendin en zusje. Ik heb daar zeker van genoten, ondanks ik bij thuiskomst nog eventjes moest bijslapen. Het leven is geven en nemen. Ook in dit geval. Dat betekent niet dat ik het niet leuk vond, integendeel. Het was enorm fijn en gezellig!

 • Terug tekenenergie 😊

Als ik dit zie staan word ik zo blij! En het is wel zo. Ik zit terug met plezier voor de laptop te tekenen op mijn tablet, of gewoon op papier. En ik weet hoe gelukkig mij dat maakt. Al heel lang. Ik weet zelfs niet wie ik ben zonder mijn creativiteit. Het hoort bij mij zoals Winnie De Pooh bij Teigetje hoort. Dat ik daar geen energie voor had, deed me heel veel pijn. Hier kan ik niet veel over vertellen, wie mijn blog al een lange tijd volgt weet dat dit gewoon heel goed nieuws is.

 • Plagerijtjes met mama

Nu ik thuis ben, help ik vaak in het huishouden. Afwas doen, mee om boodschappen, was mee opplooien etc. Althans, de dagen dat ik daar energie voor heb. Ik had sowieso al een vrij hechte band met mama, dus dit soort dingen doe ik met plezier. Daar komen ook plagerijtjes van. Laatst hielp ik met de afwas afdrogen, en zij was ook aan het afdrogen. Meestal wast zij af en droog ik af. Ze wilde iets in de kast zetten, maar zag niet dat ik daar stond, en ik had bijna de kastdeur tegen m’n hoofd. Sindsdien plaag ik haar daarmee. Zo zijn er nog wel dingen die gebeuren. En dan plagen we elkaar daarmee. Altijd leuk, zo wordt er ook vaak gelachen.

 • Mijn zusje blij maken met haar cadeautje

Mijn zusje was ook jarig! Mijn kleine zusje werd alweer 15, dus ik ging een cadeautje halen voor haar. Ik haalde vier maskertjes met zo’n dierengezichtje. Haar dankbaarheid raakte me wel, en sowieso is mensen blij maken iets wat ik graag doe. Een klein gebaar, met een groot hart gegeven

 • Salade met walnoten

Onze plaatselijke supermarkt heeft een slaatje met appel en walnoten, dat ik zo lekker vind. Ze gingen ook een vrij lange tijd in verbouwing, waardoor ik het ook een tijdje niet kon eten. Toen mama met een vriendin in de auto ging, kon ze naar een filiaal iets verder van hier. Toen heeft ze eentje voor me meegebracht en ik was zo blij! Gelukkig zijn ze bijna terug open hier in de buurt.

 •  Aantal geschreven artikels zien staan

Ik vind het al vrij fijn als ik veel inspiratie heb zoals de afgelopen tijd. Maar als ik er dan mee aan de slag ga en zie hoeveel artikels er nog klaarstaan om gepubliceerd te worden, dan word ik al helemaal blij!

Waar werd jij de afgelopen tijd blij van?

Photo by Cristian Escobar on Unsplash

4 thoughts on “Happy Moments | 5

 1. Wat een heerlijk lijstje! En wat mooi om te lezen dat je weer wat meer energie hebt, ook met tekenen. Een heel goed teken dat je weer de puf hebt om met je favoriete hobby aan de slag te gaan! Die salade klinkt ook heerlijk. En wat lief, dat complimentje van je moeder. Zoiets kan je humeur echt een positieve boost geven 🙂

 2. Ik vond het super lief toen mijn man bloemen voor me had gekocht omdat ik ziek was. Super lief en daardoor voelde ik me meteen al een beetje beter. Ook vandaag voelde ik me plots heel gelukkig toen ik geheel onverwachts bij de plaatselijke kringloopwinkel een boek zag liggen waar ik al heel lang naar op zoek was. Bovendien kostte het me slechts een halve euro dus dat was helemaal goed meegenomen.

  1. Dat zijn hele mooie geluksmomentjes! Heb ik beide ook al eens gehad, dus ik weet hoe mooi ‘t is. Geniet van de bloemen en je boek! 😊

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: