1000 vragen aan jezelf | 1

Hoi allemaal! Duizend vragen aan jezelf, dat zijn er immens veel. Sommige vragen zijn toffe weetjes, sommige dingen zijn enorm serieus. Zelf vind ik dit soort lijstjes altijd wel heel leuk om in te vullen en te lezen bij anderen. Dit idee komt niet uit mijn hersenpan, er zijn mij al veel bloggers voorgegaan. Zelf kwam ik op het idee door Irene, wiens blog ik met plezier volg. Maar ik weet dat deze vragen bij heel veel mensen de ronde gaan. Ik behandel ze natuurlijk niet allemaal in een keer, maar vandaag is alvast een deeltje! Let’s go!

 • Met wie kun je het beste opschieten?

Ik moet toegeven dat ik niet echt makkelijk met mensen in ruzie lig. Soms wel natuurlijk, maar dat maakt ons menselijk. Iedereen heeft wel eens discussie of spetterende ruzie. Maar ik kan uit mijn eigen omgeving het beste opschieten met mama. We begrijpen elkaar heel goed en als we samen dingen doen zoals boodschappen doen of ergens iets ophalen, dan lachen we heel vaak. Ook om hele stomme dingen, maar dat is net het bewijs dat je het goed met elkaar kunt vinden vind ik. Althans ik heb dat toch.

 • Waar besteed je te veel tijd aan?

Sociale media, sowieso. Hoewel ik het op mijn blog heel vaak bespreek en ook altijd op de eerste rij zal staan om te verkondigen dat sociale media niet alles is. Maar zoals ik altijd zeg, ik wil een echt beeld van mezelf neerzetten op mijn blog. Ook mijn struggles met mijn gebruik van sociale media horen daar soms bij. Hoewel het echt wel meevalt, ik doe elke dag wel meer dan eens een rondje op mijn kanalen. Maar het blijft binnen de perken. Vroeger gooide ik ook alles online, stond er ook dagelijks iets op mijn story. Terwijl hij nu vaker leeg is. Het kan ook liggen aan het feit dat ik nu vaak thuis zit en dat saai is. Maar aan de andere kant, toen ik zomervakantie had en ik ook dagen niks te doen had, wist ik ook altijd wel iets te melden. Dus mijn gebruik is zeker wel verminderd, tot een gezond niveau. Daarnaast besteed ik veel te veel tijd aan piekeren, en dan vooral in de zin van mezelf ongelukkig maken. Ik kan soms blijven hangen in dingen die ik jaren geleden heb gedaan of gezegd. En niet alleen maken we allemaal fouten, ik kan er nu niks meer aan doen. Gezegd of gedaan is gebeurd. Je verleden zal niet ineens veranderen door erover te piekeren. Ik betrap mezelf er heel vaak op, maar ook dat is al beter dan vroeger.

 • Om welke grappen kun je heel hard lachen?

Droge opmerkingen. Er zijn heel veel mensen in mijn omgeving die dat goed kunnen, van die droge opmerkingen maken. Ik kan dan echt meer dan vijf minuten de slappe lach hebben. Ooit zat ik vorig schooljaar (in mijn zevende middelbaar dus) in de les Engels. En we moesten een dialoogje lezen, maar klassikaal. Ik en een andere jongen waren uitgekozen door de leerkracht, en het ging prima. Mijn Engels is niet het slechtste. Maar mijn klasgenoot gooide er een accent bij en enorme intonatie. Waardoor het altijd geweldig was om naar hem te luisteren. Zijn Engels was ook bijna vlekkeloos denk ik. En ineens las hij een zinnetje uit het dialoog op zo’n droge manier, ik kon niet meer verder lezen. Als ik dat dan toch probeerde, kwam ik niet verder dan twee woorden omdat ik terug de slappe lach kreeg. Mijn leerkracht moest uiteindelijk iemand anders aanduiden om te lezen, want het ging niet meer lukken met mij. Ik denk nog altijd met heel veel plezier aan dat moment terug. Het was wel vrij grappig.

 • Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Eigenlijk heb ik veel voor het eerst gedaan de laatste tijd. Vooral regelingen treffen aangezien ik geen studentje meer ben. Wat ik voor het laatst deed, was zelf beslissen of ik een extra verzekering ging nemen op mijn aankoop. Ik kocht een draadloze koptelefoon, maar eentje waarvan ik weet dat ik ‘m heel fijn vind. Ik ben ook onhandig, en ik heb zelf de beslissing genomen om er bij MediaMarkt een extra verzekering op te zetten. Geen dure verzekering hoor, maar wel eentje die zowel mij als mijn koptelefoon beschermt. Dat is een extra iets om te betalen, maar ik weet ook dat het dat waard is. Ik leef met muziek en mijn koptelefoon, ook onderweg. We zijn hele dikke vriendjes, en het is het wel waard. Ook heb ik eentje die het omgevingsgeluid vrij goed afsluit. Als HSP’tje is dat wel een voordeel.

 • Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Ja. Ik ben een gevoelig zieltje. En dan klink ik alsof ik mezelf zielig noem, maar dat is niet zo. Het is wie ik ben. Ik probeer het om het niet te laten zien, omdat in sommige situaties dat gewoon niet echt kan. Als ik achter de kassa sta te werken en een klant geeft een snerende opmerking kan ik niet zomaar eventjes een potje huilen. Gelukkig heb ik daarmee geleerd om te gaan. Als ik verdrietig ben in het bijzijn van mensen die me goed kennen, vind ik dat moeilijker te verbergen. Die weten vrijwel altijd als er iets scheelt. Maar ik weet dat het dan kan.

 • Waar bestaat je ontbijt meestal uit?

Een tijdje terug liet ik een foto zien van een ontbijtje in de stad, maar dat is natuurlijk geen dagelijkse kost. Gelukkig maar voor mijn portemonnee. En voor mezelf, als dat dagelijks gebeurde zou ik er zo niet meer van genieten. Meestal bestaat ook mijn ontbijt uit de dagelijkse kost, een boterham met choco of kaas. Al een geluk dat er eten op tafel staat, ook al is het maar zo simpel. En anders bestaat het meestal uit yoghurt of fruit, als ik te weinig honger heb.

 • Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?

Ons vogeltje, op zijn kopje. Klinkt heel schattig en misschien niet voor te stellen. Maar gezien onze band, mag ik dat wel bij ‘m. Meer nog, soms buigt hij zijn kop zelf voor een kusje. Echt heel schattig!

 • Waarin lijk je op je moeder?

Ik lijk in heel veel op mijn moeder. Mijn gevoeligheid heb ik van haar, maar we begrijpen elkaar ook heel erg goed. Ik heb een groot stuk van mijn karakter van haar, en mensen zeggen dat ook wel. Zijzelf ook. Toen ik in het vijfde middelbaar zat -in de school waar ik afstudeerde- was mama op een oudercontact en mijn titularis zei toen dat ik enorm gevoelig en stil ben en mama antwoordde meteen dat ik dat van haar meehad. Dus ik ben niet de enige die het zegt. Ook zij is ook een lezer trouwens. We hebben wel verschillende smaken van lezen, maar we lezen beide enorm graag.

 • Wat doe je ’s ochtends als eerste?

Mijn ogen opendoen en mijn wekker afzetten. Nee grapje, ik druk mijn wekker af. En dan hangt het af van de dag en hoe klaar ik ben om de dag te beginnen. Soms ga ik nog even ‘snoozen’ en anders begint mijn dag meestal met sociale media #badhabit Als ik school had of ergens naartoe moet, begint de dag met me aankleden en opfrissen. En dat doe ik meestal het liefst op een rustig tempo.

 • Ben je een goede voorlezer?

Ik deed ooit verzorging, waarbij ik wel eens kindjes moest voorlezen. De kindjes hadden wel interesse, maar mijn intonatie is slecht. En ook in acteren ben ik heel slecht. Als mijn mond het niet zegt, zal mijn gezicht het sowieso wel zeggen. Maar ik ben blijkbaar wel rustgeven om naar te luisteren. Bij een van mijn sessies therapie moest ik een brief schrijven om mezelf te laten lezen als ik het lastig had of paniekaanvallen had. Die heb ik toen voorgelezen, en mijn therapeute zei toen dat dat heel warm en lief klonk. Dus misschien kan ik ergens wel goed voorlezen? Alleen niet voor kinderen dan haha.

Nu ben ik benieuwd: waar besteed jij te veel tijd aan?

Photo by Zach Lucero on Unsplash

4 thoughts on “1000 vragen aan jezelf | 1

 1. He tof dat je ze ook gaat beantwoorden! Ik besteed zelf te veel tijd aan doelloos computeren. Of ja, vaak is het zelfs niet echt doelloos maar ik vind gewoon dat ik te veel tijd achter m’n pc doorbreng :p blogs lezen, aan mijn eigen blog werken, inspiratie op doen, …

  1. Ik besteed vaak tijd achter mijn laptop door, maar bloggend. Soms ook compleet ‘treuzelend’ terwijl ik eigenlijk wilde gaan bloggen. Sinds ik op kamer kan bloggen, is dat heel wat minder gelukkig. Waar zouden we zijn zonder internet en pc de dag van vandaag :p

 2. Leuke vragen, mooie antwoorden 🙂 Ik heb hetzelfde als Irene, ik vind ook dat ik teveel tijd achter mijn laptop doorbreng met blogs lezen. zelf bloggen etc haha!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: