Ik ga een weekje offline

Hoi allemaal! Ik was afgelopen weekend een artikel aan het uitwerken over JOMO, dat komt binnenkort nog wel ter sprake. Wat het verband is met wat ik vandaag ga vertellen, zal je uiteindelijk wel ontdekken. Het heeft geen zin om nu uit te leggen wat JOMO is, want dan kan ik net zo goed dat ander artikel gewoon schrappen. Is niet de bedoeling! Maar ik heb wel besloten een weekje offline te gaan.

2019-05-05-05.27.12-1

Voor de duidelijkheid: mijn blog telt niet mee in dat weekje offline. Ik heb momenteel ook genoeg artikels om in te plannen. En ik zal wel nog op internet komen voor andere bloggers, maar ik heb het allemaal niet op die gebieden. Sociale media. Daar doel ik op

Ik heb een hele tijd terug geprobeerd 40 dagen zonder sociale media te leven, maar dat is toen mislukt. Ik vermoed dat dat is omdat ik toen net stopte met mijn studie en het te hechtisch was. En ik wilde ook allerlei dingen regelen en mensen op de hoogte brengen. Vandaar. Maar nu staat er voorlopig niks spannends te gebeuren. Ik ga een rustige week tegemoed. Althans, dat verwacht ik. De uitdaging zal des te groter zijn om niet in een momentje van verveling eens snel te scrollen. Maar dat komt wel goed. Als het niet lukt ga ik ook niet boos zijn op mezelf, maar mocht het lukken dan ben ik daar wel blij mee. Die ‘pauzes’ doen mij wel altijd goed.

De reden dat ik niet gewoon mijn accounts verwijder, is omdat ik daarmee met veel mensen contact verlies. Ook vind ik het fijn om via Facebook op de hoogte te blijven van wat er zich in mijn vorige school afspeelt, en anderzijds is het altijd fijn als mijn oudleerkrachten weten hoe het gaat met me. Ik weet dat ik sociale media uiteindelijk wel zou missen en dat wil ik niet. Sociale media is voor mij niet altijd iets negatiefs, ik haal er ook veel positiviteit uit. Maar soms wordt het gewoon TE. En dan zet ik er graag de rem op. Vanaf vandaag dus. Ik zal tot zondag niet actief zijn op sociale media, enkel voor dringende zaken trek ik mijn Messenger wel open. Whatsapp blijft ook actief, omdat ik daar een chatgroep heb met mijn twee vrienden en ik ze geen week kan missen. Afspreken kan ook natuurlijk, maar ze werken beide doordeweeks en dan is dat nogal lastig. Via Whatsapp heb ik ze altijd dicht bij me, en die gedachte vind ik wel heel fijn.

Ik blijf sowieso een weekje offline, maar als ik dat echt fijn vind, sluit ik niet uit dat de pauze langer duurt. Ik weet gewoon nog niet hoe die ene week gaat verlopen, vandaar dat ik het doel laag stel. Mocht ik merken dat ik het heel fijn vind, zal ik langer offline zijn. Dus geen paniek als er deze week geen nieuwe updates zijn. I’m living life in airplane mode 😉

Want er is zoveel meer dan sociale media in het leven. Dus vandaar, een rem erop! Spannend, want ik heb geen idee hoe het gaat uitdraaien.

Neem jij soms pauze van sociale media?

5 thoughts on “Ik ga een weekje offline

 1. Knap van je dat je het toch weer gaat proberen. Ik vind het zelf heerlijk om zo nu en dan offline te gaan en gewoon in het hier en nu te leven.

  1. Dankjewel! Ik heb er altijd deugd van, maar deze keer heb ik ook effectief de apps eraf gegooid, dus de drempel is al veel groter. Ik leef veel te veel door stories en het maakt me echt ongelukkig. Dus tijd om er de rem op te zetten!

 2. Echt een pauze heb ik alleen als we op vakantie gaan en ik dus niet op internet ga. Heb geen smartphone, bewust, en dus vb als ik een namiddag in de tuin werk, ga winkelen, op visite, … geen verleiding van al die appjes 🙂
  Op mijn fb heb ik trouwens ook maar 99 vrienden 🙂 ook bewust. Zou nog meer mensen kunnen toevoegen, heb er ook al verwijderd eerder als er toch nooit in enige vorm reactie of interactie komt.

  Maar goed dat je merkt dat het je even teveel wordt en aan de rem trekt. Even maar genieten nu van de andere dingen die op je pad komen waar je nu misschien sneller aandacht kan voor hebben 🙂
  Geniet ervan 🙂

  1. Ik heb wel een smartphone, en daar ben ik wel blij mee. Voor mij is het een verbetering, ik heb vorig jaar een paar maand zonder smartphone gezeten. Geen ramp, ook niet het einde van de wereld. Maar ik merk wel dat ik het fijn vind om de functies te gebruiken. Zonder verslavingsgevaar of iets in die zin, ik geef dat eerlijk toe. Maar een pauze las ik wel in als ik merk dat het te veel wordt en ik er ongelukkig van word. Het is niet de eerste keer dat ik dat doe. Bedankt voor je uitgebreide reactie! 🙂

  2. PS: Dat betekent natuurlijk niet dat ik het fout vind dat jij geen smartphone hebt, ieder zijn eigen levensstijl. Ik vind het trouwens wel knap dat je in een wereld van technologie zonder smartphone door het leven gaat. Want het is amper weg te denken uit onze maatschappij. Nu ik eventjes niet op sociale media ben, ben ik ook minder bezig met mijn telefoon. Dus ik begrijp het wel dat je het fijn vind geen afleiding te hebben van meldingen of appjes. Ik snap je helemaal! 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: