Je bent nooit alleen

Hoi allemaal! Elke ochtend als ik uit mijn bed kom, ben ik dankbaar. Dat ik de ene dag met een beter humeur opsta dan de andere dag, dat laat ik eventjes achterwege. Ik heb de laatste tijd veel meegemaakt, maar ik heb ook geleerd. En een ding wat ik leerde, was dat je er nooit alleen voor staat. Het idee kwam van de kaartjes op mijn vensterbank, die me elke ochtend toelachen als ik mijn kleding pak of mijn schoenen aantrek.

De kaartjes op de vensterbank zijn kaartjes die ik kreeg van mijn zusje, familieleden en blogvriendinnen. Er staan ook kerstkaartjes tussen, maar dan staan ze daar vanwege de mooie woorden of de lieve boodschap in het kaartje. Elke keer als ik ze lees, krijg ik een glimlach van oor tot oor. Maar het is ook een herinnering dat ik er nooit alleen voor zal staan. Natuurlijk staan er nog zoveel meer mensen achter me dan de mensen waarvan er een kaartje op mijn vensterbank staat. Maar het is een mooie (visuele) herinnering als ik eens de moed kwijtraak.

En dat geldt werkelijk voor iedereen. We kunnen ons in de wereld de dag van vandaag zo alleen voelen. Ik kan dat wel begrijpen hoor. We chatten en whatsappen meer dan dat we werkelijk tegen elkaar praten. Toch ben je niet alleen. En natuurlijk zijn er mensen die verdwijnen als ‘t moeilijk gaat, maar helaas hoort dat bij het leven. Wanneer je wereld doordraait en de hemel zwart wordt, kijk dan wie er om je heen staat. Want dat zijn de mensen waarop je kan rekenen. En iedereen heeft mensen in zijn of haar leven waar hij of zij kan rekenen in periodes wanneer alles lijkt tegen te slaan. Je staat nooit alleen.

Die mensen zijn vaak familie en vrienden. Als je gezegend bent heb je hechte vrienden die achter je staan en je steunen in wat je doet. Die heb ik ook. Ook Romy & Irene hebben mij de afgelopen tijd enorm geholpen met hun mooie en lieve woorden. Toen ik al die mooie dingen las, wist ik dat ik niet alleen stond. En wat er ook gebeurd, er mensen zijn die achter mij staan. En niet enkel Romy en Irene natuurlijk, ik heb zoveel vrienden en vriendinnen die achter mij staan om wie ik ben en wat ik doe.

Maar ook in familieverband heb ik heel veel mensen die altijd achter mij zullen staan, wat er ook gebeurd. Dat besef ik maar al te goed. Ik heb dat ook wel gevoeld de afgelopen tijd, toen ik mijn studiebeslissing maakte. Op die momenten weet je altijd wie er achter je staat en wie niet. En ook daar kan je vaak conclusies uit trekken. Gelukkig heb ik er de afgelopen tijd geen slechte moeten trekken.

Dus onthoud: er staan altijd mensen achter je. Hoe ongelukkig en eenzaam je je soms ook voelt. You’re never alone <3

Op wie kan jij altijd rekenen?

6 thoughts on “Je bent nooit alleen

 1. Mooi! Vooral gelijk in het begin: ‘Elke ochtend als ik uit mijn bed kom, ben ik dankbaar. ‘ Dat doe ik dus ook, positief opstaan en dankbaar zijn voor wat je allemaal wél hebt. Ik heb mijn man die er altijd voor me is, mijn ouders en heb 6 goede vriendinnen die ik al ruim 10 jaar allemaal ken en er altijd zijn, zo fijn om te weten.

  1. Dankjewel voor je lieve reactie! Mooi dat je ook zo dankbaar de dag begint, want dankbaarheid is een van de sleutels tot geluk. En zo mooi om te horen dat er zoveel mensen voor je klaarstaan. Je ouders zijn goud waard, sowieso. Maar ook natuurlijk je man en hoe mooi is het dat je al 10 jaar zulke mooie vriendschappen hebt! Alleen dat al is iets om blij mee te zijn inderdaad. En als het dat eens moeilijk gaat, weet je dat je nooit alleen bent 🙂

 2. Wat fijn om te horen (lezen) dat je kan terugvallen op familie en vrienden die je steunen in goeie én slechte tijden. Maar dat verdien je ook, want jij bent zelf op jouw beurt ook een goeie vriendin / dochter,.. voor wie het nodig heeft.

  1. Mensen om je heen hebben tijdens moeilijke tijden (en goede ook natuurlijk) is altijd fijn. Alleen dat al kan een reden zijn om vooruit te gaan. Dankjewel voor je mooie compliment! Dat vind ik echt heel mooi 🙂

 3. Oh ik wilde jou een jaar of twee geleden een keer een kaartje toesturen om je op te monteren maar ik dacht dat je toen je adres liever niet doorgaf omdat je ook niet (vaak) meedeed aan wedstrijden en
  zo. Als je het wel leuk vindt om post te krijgen mag je me gerust je adres een keer doormailen hoor dan kan ik je misschien eens een keer verrassen met onverwachtse post.

  1. Alleen al dat je vertelt dat je me wilde opmonteren vind ik zo lief! Ik doe sowieso niet zo heel vaak mee aan winacties, geen idee hoe dat komt. Maar post krijgen vind ik altijd leuk. Ik zal mijn adres in een mailtje sturen. Ik vind je reactie echt wel superlief!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: