Bucketlist | Mijn dromen en doelen

Hoi allemaal! Tegenwoordig wordt het woord ‘bucketlist’ je van overal om de oren geslingerd. Toch is een bucketlist wel goed om uit te maken wat je nog wil bereiken in het leven en om je eraan te herinneren dat je nog dromen hebt. Ook ik wel een paar dingen waarmaken in mijn leven. Niet enkel voor mezelf, ook voor anderen. Hij is een beetje te lang om in een keer te vertellen, dus ik begin vandaag met mijn dromen en doelen. Let’s go!

Nog even ter informatie, ik wilde nog eventjes uitleggen wat een bucketlist precies is. Ik weet dat het woord tegenwoordig overal wordt gebruikt, maar toch. Een bucketlist is een lijst met dingen die je nog in je leven wilt doen of bereiken. Het is mooi om zo’n lijstje te hebben, zoals ik al zei. Dan kan je ervoor gaan en jezelf gelukkig maken. En van gelukkig maken ben ik een voorstander. Zowel voor mezelf als voor anderen.

 • Een eigen boek uitgeven / schrijver worden

Mijn schrijfkriebels zijn niet enkel op bloggebied, ik heb er heel veel. Een deel kan ik in mijn blog kwijt, maar zeker niet alles. Ik heb ook schrijfkriebels om verhalen te vertellen, wat ik ook op mijn blog wel doe. Maar dan nog anders. Het zou mij een eer zijn als ik ooit een eigen boek zou mogen uitbrengen. Het is een droom van me, al heel lang. Ik ben ook wel aan het werk aan een een verhaal, maar dat staat nog in zijn kinderschoenen. Wie weet ooit? Misschien kan ik ooit op een dag een blogartikel publiceren met de boodschap dat het gelukt is.

 • Illustrator worden (eventueel freelancer)

Hoe ik dit doel zie, dat weet ik nog niet helemaal. Wat ik wel weet, is dat ik illustrator wil worden in de kinderboekensector. Mijn tekenstijl staat zeker nog niet op punt, maar ik doe het zo graag. Het zou prachtig zijn als ik ooit van mijn hobby mijn beroep kon maken. Ik zou niks liever willen dan dat. Dat ik stopte met studeren, daarmee geef ik mijn droom niet op. Ik sla gewoon een andere weg in. Welke weg, moet ik nog eventjes uitzoeken. Maar ‘t komt wel goed

 • Groeien met mijn blog

Ook mijn blog maakt me gelukkig. Schrijven maakt me sowieso gelukkig. Ik wil er nog verder in groeien. Mijn blog hoeft voor mij geen hoofdberoep te worden, maar als ik er later af en toe een zakcentje mee verdien zou ik dat wel mooi vinden. Dat is niet de hoofdzaak voor mij. Bloggen doe ik vooral uit mijn hart. Maar schrijven en bloggen, daar geniet ik van. Dus niet enkel op gebied van een centje verdienen wil ik groeien, maar ook in het bloggen leren en groeien lijkt me fantastisch. Ik heb nog geen jaren blogervaring in de vorm die ik nu doe, maar dat komt nog wel. Ik hoop nog vele mooie jaren te hebben op Sensitive Soul.

 • Pestslachtoffers een hart onder de riem steken

Ik werd als kind en tiener en zelf gepest, en ik weet hoe ellendig dat bestaan kan zijn. En ook hoe mooi het is als iemand je dan steunt. Ik weet helemaal nog niet hoe, maar ik weet wel dat ik iets wil doen voor mensen die gepest werden of gepest worden. Ik kan het met mijn hart niet toelaten dat er nog zoveel mensen zonder hulp of steun gepest worden. Natuurlijk kan ik hun problemen niet oplossen. Maar als je elke dag gepest wordt, is een vriend of vriendin of iemand die aan jouw kant staat zo waardevol. Het idee alleen al dat je er niet alleen voor staat en ‘t niet alleen hoeft te doen.

Welke dromen of doelen heb jij nog?

10 thoughts on “Bucketlist | Mijn dromen en doelen

 1. Wat een prachtige dromen en doelen. Heel veel succes met het behalen en/of verwezenlijken hiervan 🙂 Mijn dromen en doelen zijn nu met mijn zwangerschap zeker wat bijgesteld. Voor nu is het even een gezond kindje op de wereld zetten inclusief een voorspoedige bevalling en dat het met mij ook goed gaat erna.

  1. Dankjewel! Ik snap wel dat je zwangerschap prioriteit heeft. Ik heb daar zelf geen ervaring mee natuurlijk, maar je kindje is inderdaad wel het belangrijkste nu. En dan zie je wel weer. Het komt elke keer een beetje dichter nu natuurlijk! Ik wens je alle geluk toe na je zwangerschap en natuurlijk met je klein wondertje 🙂 Nieuw leven is altijd bijzonder.

 2. Mooie doelen en dromen heb je! Vreselijk dat je vroeger gepest maar mooi dat je er wilt zijn voor anderen en hun een hart onder de riem wil steken! Mijn doelen voor nu zijn afstuderen aan mijn master en wie weet ooit promoveren aan de universiteit. Verder dromen mijn vriend en ik van een groter huisje in het dorp waar we vandaan komen (we wonen nu in een kleine flat in de stad). We zijn volop aan het reageren al en ik hoop heel erg dat het snel gaat lukken.

  1. Dankjewel voor je mooie reactie! Ik kan het gepest niet stoppen in mijn eentje. Maar ik kan wel een lichtje zijn voor de mensen die lijden onder het pesten. Ik weet namelijk hoe dat is. En ik weet ook hoe mooi het is als je iemand hebt die je daardoor sleept. Ik wens je heel veel succes met afstuderen en hopelijk mag je inderdaad je master binnenslepen! Maar ik denk eigenlijk wel dat dat goed moet komen. Ik duim trouwens voor jou en je vriend dat jullie snel een groter huisje vinden! Huizenjacht heb ik geen ervaring mee, maar ik kan me wel voorstellen dat het niet makkelijk kan zijn. Ik duim in elk geval!

 3. mooi om te lezen! Ik ben benieuwd op welke manier en wanneer deze dromen werkelijkheid worden, maar zie al deze dingen jou zeker doen! Mijn voornaamste doel op dit moment is mijn diploma halen, maar er zijn vele andere dromen voor daarna 🙂

  1. Dankjewel! Ik ben zelf ook benieuwd. Natuurlijk weet ik wel een beetje wat en hoe ik het wil, maar ook voor mij is de toekomst een verrassing. En een diploma is natuurlijk heel belangrijk en ik snap dat dat een heel groot doel van je is. Go for it! 🙂

 4. Wat een mooie dromen en plannen! En zo knap hoe je iets enorm moeilijks zoals pesten wil omzetten naar een positief verhaal.
  Ik twijfel er niet aan dat je heel wat van dit lijstje werkelijkheid zal laten worden.

  (ps: wat betreft het tekenen, hoge school is inderdaad niet de enige weg 🙂 Mijn man volgt hier tekenles in avondschool en heeft eerder al in een andere avondschool een diploma schilderskunst gehaald. Misschien is er in jouw buurt ook wel zo’n academie waar je je tekenpassie nog verder zou kunnen ontwikkelen? hoewel ik je tekeningen nu al super vind!)

  1. Dankjewel! Ik wil mensen een hart onder de riem steken omdat ik weet hoe het is. Ik weet nog niet precies hoe of wat, maar dat komt nog wel.

   Wat betreft het tekenen, ik ben inderdaad ook aan het uitkijken wat de opties zijn. Dat ik mijn studie heb stil gelegd, betekent niet dat ik mijn droom daarmee opgeef. En mijn tekenliefde zeker niet! En dankjwel! Ik vind ze ook wel goed, maar er zijn veel dingen die ik nog wil leren.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: