Geluksmomentje | Kermis met een vriendin

Hoi allemaal! Een paar weken geleden kreeg ik onverwacht een tof berichtje, eigenlijk een toffe vraag. Ik wilde graag eventjes deze leuke namiddag met jullie delen. Ook al is het al een paar weken geleden. Geluksmomentjes bovenhalen zijn altijd leuk! En door erover te vertellen op mijn blog, word ik zelf ook nog eens ondergedompeld in het moment. Dus let’s go!

2019-05-20-09.24.23-1

Op een maandagochtend was ik nietsvermoedend een serie aan het kijken. Ik had geen grootse plannen die dag, maar dat vond ik prima. Ik was aan het lachen met de domme uitspraken die door een van mijn favoriete komieken ‘Geubels’ werd gedaan. Tot ik op Whatsapp een berichtje kreeg van mijn beste vriendin of ik toevallig zin had om die middag naar de kermis te gaan. Die stond er namelijk in Brugge. Daar had ik wel zin in! Rond 15u30 sprongen we dan ook op de trein richting de kermis! Aangezien het een normale schooldag was, ging de kermis ook pas effectief rond 16u open. Heel logisch, want er komt bijna geen kat anders denk ik. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Aangekomen in Brugge wandelden we langs de Koning Albert I-laan naar het welbekende ‘t Zand. Zijn namen die je waarschijnlijk niks zeggen als je nog nooit in Brugge was of Brugge amper kent. Ik ben er zoals jullie wel weten drie jaar naar school geweest. Voor mij is het altijd een beetje nostalgie als ik die namen terug uit de kast mag halen. En dat zal ik dan ook niet laten. Maargoed. Na die kleine wandeling stuitten we al snel op de kermisattracties, want ze stonden ook een stukje buiten ‘t Zand. Om de omgeving te schetsen, ‘t Zand is eigenlijk gewoon een groot ‘plein’ en de kermis staat daar meestal. Vroeger stond er een fontein, ik heb ‘t Zand weten verbouwd worden. De bushaltes zijn daar ook niet zo ver van, wat ideaal was. Ook mijn fantastische vroegere school ligt vijf minuutjes stappen van ‘t Zand. Herinneringen dus. We begonnen met een kleine achtbaan. Een wildemuis-achtbaan. Die is net iets anders dan een reguliere achtbaan, maar als je een on-ride opzoekt dan kan je volgens mij wel inschatten wat ik bedoel. Nadien gingen we verder over ‘t Zand en het Beursplein. Hoera, want dat plein kende ik nog niet en nu dus wel! Allee ja, ik ben er toen ‘t Zand verbouwd werd wel geweest. Maar ik had er geen flauw idee van dat dat plein zo heet. Nu dus wel. Je leert elke dag bij in je leven 😉 We deden verschillende attracties, liepen eindeloos veel toertjes en eindigden uiteindelijk met een suikerspin en aardbeien in chocolade. Ik denk dat je wel kan raden wie wat heeft gegeten.

De nostalgie die ik kreeg door het namiddagje weg was heel fijn. Bovendien kan je mij nooit straffen met Brugge. Ik geniet altijd van die stad want hij is zo mooi! Toen we in de vliegende stoeltjes zaten keek ik mijn ogen uit. Die staat er ook altijd in mijn eigen gemeente, maar dat heb je gewoon al duizend keer gezien en uiteindelijk weet je wel hoe dat eruit ziet. Brugge heb ik nog nooit vanuit de lucht gezien. Het gekke was dat ik maar een ding probeerde te zoeken. En dat was een glimp van mijn middelbare school. ‘t Is me ook gelukt. Ik meende een lesgebouw te herkennen. Herinneringen, heel veel herinneringen dus. Maar bovenal was het fijn. Ik vind uitjes met vrienden altijd leuk. Dus ook deze vraag om mee te gaan kwam heel goed aan en ik heb er enorm van genoten. Ook van het lachen op de trein heen en terug, tot het ronddwalen op de kermis. Grappig hoe de meest leuke dingen, de simpelste zijn. En toch mis ik Brugge alweer. Meestal ga ik overigens ook naar de kermis in onze eigen gemeente, maar die staat er pas in oktober. Die in Brugge staat elk jaar in mei. Vandaar.

Ga jij graag naar de kermis?

2 thoughts on “Geluksmomentje | Kermis met een vriendin

 1. Leuk, zo’n onverwacht uitje. Het klinkt als een erg fijne namiddag!
  Ik ben in de tijd dat ik er werkte eigenlijk nooit naar de kermis geweest in Brugge. Wel een paar keer gaan winkelen na de uren. En nu is het heel erg lang geleden dat ik er nog geweest ben.

  Ik vond de kermis vroeger erg leuk maar het is te druk geworden vind ik. Toch qua plaats en moment waar ik nog een keer zou gaan, bij mijn ouders met Waregem Koerse. Hier in de stad ben ik ook nog niet geweest. Hier zijn het dan weer feesten rond de luchtballonnen. Maar de drukte en mensenmassa’s vind ik steeds moeilijker trotseren.

  1. Dankjewel! Zoals je kon lezen was het inderdaad een hele toffe namiddag.

   Ik vind het geweldig om te horen dat jij nog in Brugge hebt gewerkt! Brugge is echt mijn favoriete stad. En winkelen kun je daar inderdaad heel goed!

   Ik snap wel dat je zegt dat de kermis druk is. Zelf vind ik het ook een enorme drukte, maar ik maak er graag energie voor vrij. Ik vind mensemassa’s ook heel lastig, dat moet ik wel toegeven. Gelukkig viel het die dag nog wel mee

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: