Confession | Ik ben een huismus

Hoi allemaal! Wanneer ik appjes krijg van mijn vrienden dat ze op een feestje zitten of de nieuwste fuif-updates zie op mijn tijdlijn dan zit ik meestal in pyjama op mijn bed. Hoogstwaarschijnlijk ligt mijn boek naast me om er straks in te lezen. Iets waar ik altijd blij van word. Waar ik altijd de uitzondering ben geweest bij mijn leeftijdsgenoten, ben ik dat nog steeds. Ik zal zo hard genieten van een dagje uitstap. Maar ik zal nog zo blij zijn als ik thuis ben en kan genieten van een boek, muziek en een snack. That’s me: een keiharde huismus!

2019-05-15-02.11.03-1

Ik ben geen fuifbeest, nooit geweest. Bij sommigen komt de interesse op latere leeftijd toch nog. Toch zie ik dat bij mezelf niet zo snel gebeuren. Er zou al heel veel moeten veranderen. Voor vrienden zal ik wel een uitzondering maken, mijn beste maat geeft altijd een feestje ‘s avonds tot in de late uurtjes. Die late uurtjes maak ik niet mee meestal, maar ik doe wel mijn best om er bij te zijn. Gewoon voor mijn beste maat. Ook voor mezelf hoor, ik zou liegen als ik zeg dat ik er niet van geniet. Maar mijn ideale plek is op bed, met een boek op mijn schoot. Of laptop met The Sims. Hangt er net van af waar ik op dat moment zin in heb. De wilde avonturen waarin iemand van alles meemaakt, bestaat in mijn leven enkel in de boekenwereld. Mensen noemen mij misschien saai om dat feit. Maar dit is hoe ik gelukkig ben. En dat is het belangrijkste.

Zal ik dan nooit reizen later? Jawel hoor. Ik heb al een vrij mooi lijstje met bestemmingen die ik ooit nog wil bezoeken. En ik heb het idee dat dat lijstje nog niet af is. Ik wil heel graag de wereld verder ontdekken, dat is een van mijn dromen. Maar wel op mijn eigen tempo. Ik zal geen back-packer worden die al liftend allerlei nieuwe bestemmingen bereikt. Maar dat is prima. Ieder zijn karakter. Ook het mijne mag er zijn. Ik kan ook oprecht genieten van uitstapjes en reisjes. Vorig jaar was ik op studiereis naar Parijs met school. En nee, dat is niet hetzelfde als zelf gaan reizen. Maar ik heb er wel van genoten. En toch was ik blij toen ik ‘s avonds in mijn eigen bad lag. Heel grappig. Maar ik ben nu eenmaal  een huismus. Voor spannende avonturen over de zotste reizen en survivals zul je dus aan mijn blog aan het verkeerde adres zijn. Ik sluit niet uit dat ik later over mijn reisavonturen zal vertellen op mijn blog. Dat zou ik heel leuk vinden. Maar avonturen door jungles en de ongerepte natuur? Dat niet. Daar zijn er wellicht collega-bloggers met betere verhalen voor. Ik ben een huismus. Maar wel een hele blije!

Ben jij een huismus of meer een avonturiertje?

4 thoughts on “Confession | Ik ben een huismus

  1. Ik ben ook het liefste thuis hoor al kan ik wel eens genieten van een feestje. Maar liefst niet te veel. Haha 😀

  2. Ik ben ook meer een huismus en vind het heerlijk! Korte reisjes kan ik van genieten (zoals in Nederland naar Centerparcs of een aantal dagen Londen…) Maar thuis zijn is toch het fijnste<3

    1. Geweldig dat je ook een huismus bent! Niks mis mee natuurlijk. Wat je vertelt is ook heel herkenbaar. Oost west, thuis best 😉

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: