Blogreacties, niet mijn sterkste kant

Hoi allemaal! Een van de leukste dingen aan bloggen vind ik dat je in contact komt met anderen. Je leert van elkaar en kan elkaar inspireren. Zowel door ervaringen die je meemaakt, maar ook met lessen en productjes. En winkels. Hoewel we allemaal maar wat doen en ons eigen stukje internet hebben, leren we heel veel van elkaar. Een gedeelte van bloggen waar ik dankbaar voor ben. Ik ben alleen niet zo goed in dat contact onderhouden. Een zwak puntje van me 😀

Laat het duidelijk zijn: Ik heb de WordPress-app. Telkens als iemand reageert krijg ik daar een melding van en lees ik ook wel de reactie. Vaak zijn jullie zo lief en krijg ik een glimlach van jullie mooie woorden. Of net de steun die ik haal uit de reacties. Waarderingen en reacties zijn echter niet alles voor me, ik blog in de eerste plaats omdat het mij gelukkig maakt. Maar dat ik er zoveel lieve en mooie mensen door leer kennen, vind ik fantastisch. Een hele aangename bijkomstigheid.

Ik ben alleen slecht in terug reageren en ik merkte het vandaag. Ik was fijn aan het bloggen, een paar artikels in reserve aan het zetten. Altijd fijn om die te hebben. En als de inspiratie maar blijft komen, waarom zou ik ‘m dan niet gebruiken? Zou dom zijn om die ideetjes te laten varen. Maar ineens zag ik dat belletje met dat oranje bolletje. En besefte ik hoe lang ik al niet op reacties had gereageerd. Ik heb ze stuk voor stuk wel gelezen toen ze binnenkwamen, dat wel. Maar reageren lijk ik altijd te vergeten. Mijn excuses! Dat betekent niet dat ik geen waarde hecht aan reacties of jullie mooie woorden of verhalen. Of wat je dan ook kwijt wilt onder mijn artikels. Juist wel. Maar ik vergeet het zo makkelijk dat ik ze nog moet beantwoorden. Iets wat je niet persoonlijk moet nemen. Ik ben vaak druk bezig met mijn blog voorzien van mooie content, juist ook voor jullie. Dus ik hecht wel degelijk waarde aan mijn volgers. Ik heb er geen duizend, maar dat maakt me niet zoveel uit. Ik weet dat de mensen die me volgen, me oprecht volgen omdat ze mijn blog leuk vinden. Dat maak ik altijd op uit die prachtige woorden die er vloeien, waar ik heel dankbaar voor ben.

Daarnaast vergeet ik ook heel vaak mijn Bloglovin’ er eens bij te pakken en een rondje te doen. Eigenlijk is dat geen vergeetachtigheidje. Het is een manier van ontspanning die ik mezelf gewoon te weinig gun. Jammer, want ik lees echt wel heel graag jullie blogs! Ik neem er gewoon de tijd niet voor. Tijd om dat wel eens te doen. Natuurlijk ben ik ook maar een beginnende blogger en heb ik ook niet alles perfect op een rijtje. ‘t Zijn dingen die ik door de jaren heen wel ga leren. Hoop ik.

Reageer jij vaak op blogs?

6 thoughts on “Blogreacties, niet mijn sterkste kant

  1. Herkenbaar, hoor. Ik probeer een vast momentje in te plannen om te reageren op de reacties onder m’n blogposts, zo’n één à twee keer per week. En reageren onder artikels van anderen doe ik ook wel, maar veel minder dan vroeger en ook enkel wanneer ik écht iets te zeggen heb. Ik vind het jammer dat je weleens ziet dat mensen enkel reageren om de link naar hun blog ‘out there’ te krijgen. ‘Klinkt goed!’ onder een negatieve review, bijvoorbeeld, je kent het vast wel. 🙂

    1. Ik ook, of wanneer ik een dood momentje heb zoals nu. Ik zit op de trein, maar hij vertrekt pas over tien minuten. Ik reageer op mijn vaste blogs waar ik dagelijks kom wel heel vaak. Maar dat doe ik dan niet voor de link, maar omdat ik echt mijn reactie wil achterlaten. Dat mijn bloglink erbij staat, is mooi meegenomen. Maar het is niet de essentie. Ook bij mijn vaste blogronde zal ik niet reageren als het een artikel is waar ik helemaal niks van afweet of aan toe te voegen heb. Op Instagram gebeuren deze dingen ook heb ik gemerkt. Vooral van die populaire accounts die volgers willen aantrekken. Dankjewel voor je open en eerlijke reactie! ☺️

  2. Ik voel(de) me soms ook heel verantwoordelijk om te reageren en schuldig als ik dat niet doe! Maar het reageren op reacties en ook op andere blogs moet niet als een verplichting voelen denk ik. Al heb ik soms ook wel dat ik het gewoon graag wil doen voor de ander of zo. Ik vind het altijd fijn als iemand reageert op een reactie die ik achter laat natuurlijk, maar ik heb er vertrouwen in dat de reactie wel gewaardeerd wordt, ook zonder reactie erop 🙂

    1. Ik hecht ook niet zoveel belang aan een tegenreactie als ik op een andere blog reageer, natuurlijk vind ik dat wel heel leuk. Maar zelf wil ik heel graag altijd op reacties reageren die ik op mijn blog krijg, gewoon al uit dankbaarheid. Al loopt dat wel eens vertraging op helaas 😀 Je reactie is enorm herkenbaar trouwens!

  3. Vroeger las ik echt elke blogpost die verscheen bij de bloggers die ik volg en ik probeerde ook heel vaak een reactie achter te laten voor hen. De laatste tijd merk ik echter dat het soms voor stress zorgt. Er verschijnen echt zoveel blogposts en dan de Social Media er nog bij. Hierdoor lees ik niet meer alles en reageer ik sporadischer bij anderen dan vroeger. Op mijn eigen blog probeer ik de interactie wel bij te houden maar ook daar zit er soms wat vertraging op. Bij Instagram heb ik de stories zelfs zo goed als volledig opgegeven. Soms klik ik nog eens iets aan maar dat is maar heel uitzonderlijk. Af en toe vraag ik me dan ook af of ik niet gewoon even een pauze moet inlassen in het alles proberen bij te houden.

    1. Ik ook, maar ook dat laat ik veel losser. Maar reageren op de reacties op mijn eigen blog vind ik wel belangrijk. Sociale media neem ik ook minder serieus dan vroeger, zeker nu ik in pauze ben. En wat Stories betreft, ik vind dat net een heel leuk aspect van Instagram. Maar ik kijk ook niet altijd elke storie van begin tot eind. Een pauze kan ik je zeker aanraden! Heel veel opluchting en rust!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: