Geluksmomentje | Chocoladesculpturenfestival

Hoi allemaal! De titel alleen al is volgens mij een woord waar je sowieso mee wint bij Scrabble. Of toch een serieuze voorsprong krijgt. Toch bestaat het. Een festival met sculpturen uit chocolade. En dan denk je dat dat alleen in het buitenland gebeurt. Nee, het werd georganiseerd zo’n tien minuutjes van ons huis. Een goeie vriendin van mama had tickets te veel en we mochten mee. Dus dat was geluk hebben. Die maandagmiddag zag er ineens een stuk beter uit.

Chocoladesculpturen

Maandag, een dag waarop je frisse week nog moet starten. In de ochtend bestond die voor mij uit lezen en rustig aan doen, en in de namiddag was het tijd voor een sculpturenfestival. Normaal in de zomer is dat uit zand. Normaal zeg ik wel. Deze keer niet, en ik heb het ook nog nooit eerder weten georganiseerd worden in onze stad. Maar deze keer was het dus uit chocolade. Ik was wel benieuwd. Bij binnenkomst kreeg je een aperitiefje van champagne met chocoladesmaak. Wat ik beleefd geweigerd heb, ik drink geen alcohol. Dus we gingen richting de tentoonstelling. Het waren voornamelijk dieren en ik vond het wel tof gemaakt. Alleen had ik misschien iets groter verwacht, de tentoonstelling. Ik heb er wel respect voor, want het moet denk ik niet gemakkelijk zijn om die dieren te maken en dan nog zo gedetailleerd ook. Aan het einde van de tentoonstelling waren er lekkernijen te koop die te maken hadden met -hoe kan het ook anders- chocolade. Zelf ging ik ook niet met lege handen naar huis.

Bij het begin van de tentoonstelling kreeg je  een blad waarop je antwoorden kon aankruisen, want doorheen het pad stonden vragen. Dat vond ik wel een toffe toevoeging, je leerde ook wel het een en ander bij. Want erboven waren ook teksten. Bij de dieren stonden ook bordjes met informatie en wist-je-datjes. Dus het was niet enkel leuk, ook heel leerzaam. Het vragen-aspect is meer voor kinderen, want het waren ten eerste geen moeilijke vragen en de antwoorden stonden meestal in de uitleg erboven. Maar het idee is wel leuk. Tenslotte is zo’n festival ook gewoon een gezinsuitje. Kinderen moeten er ook iets aan hebben. En net nu het vakantie is, is wat bijgeschaafde kennis ook wel op zijn plek.

img_20190708_223143_709

Maar het lekkers kwam nog…
Eerder in dit artikel zei ik al dat ik niet met lege handen naar huis ging. Natuurlijk is het een evenement en dan is alles wat duurder. Hoewel ik eigenlijk de normale prijs niet echt weet. Het maakte ook niet uit, ik wilde mezelf iets lekkers gunnen. Dat is zeker gelukt, want de dag erna was het doosje leeg. En wie mij volgt op Instagram weet misschien wel waar ik het over heb. Ik heb namelijk macarons gekocht! Ik hou daar van en ik vraag me nog steeds af waarom ik er in mijn zevende jaar in Parijs geen heb gekocht. Dat is namelijk wel de stad van de macarons. Maar maakt niet uit. Ik betaalde 12 euro voor een doosje van 12 macarons. Toen ik ze opat, genoot ik zo hard dat ze elke cent waard waren. Af en toe moet je jezelf gewoon op iets trakteren. En als het lekker is gaat iets heel snel op. Zelfs bij iemand die normaal geen zoete dingen na elkaar eet zoals ik.

Welk tof uitstapje heb jij de laatste tijd gedaan?

%d bloggers liken dit: