1000 vragen aan jezelf | 6

Hoi allemaal! Sinds een tijd geleden heb ik een rubriek waarin ik zo nu en dan tien vragen beantwoord. Het zijn vragen die oorspronkelijk in de Flow stonden, ik heb ze dus niet zelf verzonnen. Maar ik vind dit altijd zo leuk om te lezen bij anderen en zelf in te vullen! Vaak zijn het de meest random vragen, vragen die niemand zou bedenken. Toch is dat juist leuk, want zo leer je de blogger achter de blog net nog iets anders kennen. Vandaag weer een portie vragen die ik beantwoord voor jullie!

zach-lucero-802489-unsplash

 • Welk boek heeft veel indruk op je gemaakt?

Moet ik deze vraag echt beantwoorden? Ik ben een boekenwurm die gemiddeld 100 boeken per jaar leest… Ik denk gewoon dat heel veel boeken samen indruk op mij maken, want in ieder verhaal zit wel iets van een boodschap. De meeste boodschappen achter de boeken neem ik onbewust zelf mee in het leven, en dat versterkt mijn empathie en inlevingsvermogen enorm. Maar eentje daarvan is toch ‘Leven zonder filter’ van Fleur van Groningen. Het gaat over hoogsensitiviteit en ik ben dat zelf. Het maakte wel een indruk op me omdat ik zo zelf ook dingen ontdekte waarmee ik problemen heb of die ik ervaar en daardoor nog meer over mezelf en deze unieke karaktertrek leerde. Dus ja, dat heeft wel een indruk op me nagelaten.

 •  Hoe ziet jouw ideale trouwjurk eruit?

Geen idee… Nog nooit over nagedacht.

 •  Ben je bang in het donker?

Niet perse. Hangt er een beetje van af hoe laat het is en in welke situatie ik zit. Klinkt heel vaag, ik weet het. Maar over het algemeen niet. Ik kan trouwens heel moeilijk slapen bij licht, dus ik draag sowieso een slaapmasker. Dus nee, ik heb geen schrik in het donker.

 •  Welke sieraden draag je dagelijks?

De ketting die ik in december 2014 kreeg van mijn oma. Ze is inmiddels gestorven, al bijna 3 jaar geleden. Wanneer dit online staat, zal het sowieso al 3 jaar geleden zijn. Op 3 september liet ze het leven helaas. Die ketting betekent heel veel voor me en ik doe hem amper af eigenlijk. Alleen voor dingen zoals zwemmen, douchen etc… Daarnaast draag ik meestal ook een horloge en vaak ook armbandjes. En als mijn haar los is ook vaak een haarelastiek. Met mijn wild en lang haar is dat wel een must, altijd een elastiek rond de pols.

 •  Vinden kinderen jou leuk?

Ik ben niet de meest grootste animator voor kinderen, is absoluut geen talent van me. Ik ben wel kindvriendelijk en voor mijn job in Plopsaland was dat ook wel nodig. Als beginner sta je gewoon heel vaak aan kinderattracties en dan moet je nu eenmaal met kindjes kunnen omgaan. Dus ik heb niet het idee dat kinderen schrik van mij hebben. Moeten ze ook niet hebben, want ik zou ze nooit kwaad doen. Toen ik nog verzorging volgde op stage, kwamen kindjes altijd naar me toe als ze verdrietig waren of ongelukkig. Iets wat ik wel als een compliment beschouw, want blijkbaar voelen ze zich beschermd bij mij.

 •  Welke films zie je liever op de bank dan in de bioscoop?

Ik ben niet iemand die heel vaak naar de cinema gaat eigenlijk. De laatste keer dat ik in de cinema zat was in april, met een vriendin. We gingen Corgi kijken. Ik heb niet een bepaalde voorkeur van wat ik wel of niet in de bioscoop wil zien. Vaak wil ik naar een film in de bioscoop gaan als ze me echt enorm aanspreken en ik te enthousiast ben om te wachten tot ze op DVD verschijnen. Of eerlijk, gewoon op Popcorntime.

 •  Hoe mild ben jij in je oordeel?

Ik ben wel eerlijk in mijn oordeel, maar ik zal het vaak ook beargumenteren zodat mensen begrijpen wat ik bedoel. En zodat ik begrepen wordt. Oke, die twee zinnen kwamen op hetzelfde neer…  Maar ik geloof ook dat je woordkeuze heel veel kan doen en de manier waarop je het zegt. Als ik mijn mening moet geven, probeer ik ook altijd de positieve punten ook te bekrachtigen. Ook dat hoort bij een oordeel. En daarnaast ben ik altijd vriendelijk in mijn woordkeus. Ik hou niet van mensen kwetsen en zal het zeker niet opzettelijk doen.

 •  Ben je een goede slaper?

Op zich niet. Ik word van alles wakker, maar dat is gewoon nu een periode denk ik. Want er zijn momenten dat ik echt overal doorheen slaap. Ik let echter wel meer op mijn slaap, omdat het in mijn geval gewoon heel belangrijk is. Vroeger kon ik overigens heel goed uitslapen tot 11u. Nu lukt het niet meer. Hoogstens tot 9u30. Wat ook wel al mooi is als ik anders om 7u of in het ergste geval 6u uit bed kom.

 •  Wat is je laatste ontdekking?

Hmmm… Op gebied van technologie (is het eerste wat ik bedenk) is dat de Facebook Lite app eigenlijk prima is. Ik heb namelijk een gigantisch probleem met opslag op mijn telefoon, en de Lite app is een stuk lichter. Ook Messenger Lite is prima. Facebook in de browser zou nog beter zijn, maar daar word ik enorm geïrriteerd van. Toch op telefoon. Op laptop heb ik er geen problemen mee.

 •  Geloof je in leven na de dood?

Ja. Ik ben niet gelovig, maar ik geloof wel dat er iets is na de dood. Wat dat betreft vind ik het geloof van het boeddhisme wel heel mooi. Zij geloven dat als je goed doet in je leven, je nog terugkomt in beter vorm. Als je slecht doet in je leven, dan ga je terugkomen in een slechtere vorm. Ik vind dat een hele mooie gedachte en ik geloof daar zelf ook wel in. Dat je nog terugkomt en dat er effectief leven na de dood is.

Welke sieraden draag jij dagelijks?

 

6 thoughts on “1000 vragen aan jezelf | 6

 1. Wat weer een leuke en interessante vragen. Ik heb sowieso dag en nacht een kettinkje om, met een ; erin gegraveerd. Ook draag ik een armbandje met het teken van een schorpioen erin. En om mijn andere arm heb ik een verzameling geknoopte armbandjes, die van verschillende plekken op de wereld komen (van China tot aan Oostenrijk).

  1. Dankjewel! Ik vind je sieraden wel bijzonder, want ze lijken toch echt allemaal een eigen betekenis te hebben. Dat is het mooie aan sieraden, de waarde ervan wordt al emotioneel. En cool dat je zoveel geknoopte armbandjes hebt van al die landen. Mooi om terug te denken aan die reizen zo 🙂

 2. Fijn om je antwoorden te lezen! Qua geloven verschillen we wel van denken maar dat mag he 🙂 Ik draag zo goed als elke dag oorbellen en een ring maar ik wissel vaak af.

  1. Dankjewel! En inderdaad, dat mag zeker. Daarvoor zijn we lekker verschillend. Ik draag nu dagelijks mijn armbandje trouwens. Volgens mij ben jij ook gewoon een sieradenmens. Kan er ook compleet naast zitten trouwens

 3. Ik draag altijd mijn Fitbit (ik wissel de bandjes af), en mijn trouwring en verlovingsring. Verder wisselt dat nogal, al ga ik zelden de deur uit zonder oorbellen of armbandjes.

  1. Ik wisselde vroeger ook bandjes af, nu draag ik bijna dagelijks mijn eigen gegraveerde bandje dat ik een tijdje terug heb gekocht. Maar altijd m’n ketting van oma, die sowieso.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: