Een reeks gekke feitjes over mij

Hoi allemaal! Mensen zijn net als sneeuwvlokjes. Geen enkele is hetzelfde en allemaal samen zijn we zo mooi. Iedereen heeft zijn gekkigheden, zijn eigen trekjes. Vaak zijn we daar wat beschaamd over, maar dat hoeft eigenlijk niet. Het zijn net die gekke trekjes die jou, jou maken. En niemand zou willen dat ze veranderen, alleen jijzelf wil dat. Af en toe vind ik het leuk om die gekke feitjes bij mezelf te ontdekken en op een rijtje te zetten. Vandaag volgt zo’n lijstje

cristian-newman-sJbBxwXQzkM-unsplash.jpg
Photo by Cristian Newman on Unsplash
 •  Muziek van K3 kalmeert mij

Ik ben een 22-jarige werkende vrouw. Geen leeftijd meer voor K3 zou je denken. Ik heb ook al vaak gehoord dat K3 kindermuziek is en ik eigenlijk echt eens volwassen zou moeten worden. Het feit is, ik ben daarnaast wel prima volwassen. En ik ben ook van de mening dat op doen wat je gelukkig maakt geen leeftijd staat. Als ik overstuur ben of in paniek ben of de moed kwijt ben, zet ik die bordeauxrode koptelefoon van me op mijn hoofd met K3. In no time ben ik gekalmeerd of heb ik nieuwe energie. En dat K3 kindermuziek is? Daar trek ik me lekker niks van aan.

 • Ik lees gemiddeld 75 boeken per jaar

Voor de vaste volgers is dat geen verrassing, ik praat ook best vaak over lezen en als ik een weekoverzichtje online zet staat er wel elke keer een foto in van een open of gesloten boek. Toch is dit een gek feitje aan me. Mensen zijn ook altijd verbaasd als ik ze vertel dat ik zoveel lees. Maar ik vind het heerlijk, met mijn hoofd in de boeken en genieten. Lezen is ook iets waar ik heel veel rust uit haal en daarnaast wijsheid. Ik heb ook een groot inlevingsvermogen juist doordat ik zoveel lees, maar ergens heb ik dat van mezelf altijd al gehad.

 •  Ik vergeet altijd mijn blogverjaardag

Ik blog ondertussen twee jaar, iets wat heel snel is gegaan naar mijn gevoel. En tijdens het tweejarig bestaan van mijn digitaal kindje was ik in blogpauze, en het jaar daarvoor ben ik hem grandioos vergeten. Iets met vergeetachtigheid, een slecht geheugen en niet op de kalender geschreven. Zoals je ziet, een samenloop van omstandigheden. Niks persoonlijks, want ik was dit jaar bijna mijn eigen verjaardag vergeten. Dus tjah… En nee, ik ben niet aan het lachen of grappen aan het maken. Ik meen ‘t.

 •  Ik verander heel vaak mijn profielfoto op social media

Er zijn mensen in mijn vriendenlijst die echt jaren dezelfde profielfoto hebben, ik snap niet hoe ze het doen. Zelf ben ik mijn profielfoto meestal na een maand of twee weken al beu en wil een nieuwe. Aan de andere kant, ik neem niet genoeg selfies om zo vaak mijn foto te veranderen. Dit jaar zal mijn profielfoto wel een jaartje blijven. Geen sociale media, dus ook geen verandering van profielfoto of omslagfoto.

 • Zelfs met meer dan 1300 liedjes heb ik nog muziek tekort op Spotify

Zoals jullie wel weten ben ik een fervente Spotify-gebruiker. Terecht ook, ik vind het echt een heel fijn systeem en alle muziek die ik leuk vind staat erop. Samen met mijn iPad heb ik zo alle muziek bij de hand die ik wil. Ik heb inmiddels een vrij lange afspeellijst en toch kom ik nog muziek tekort. Ik heb het gevoel dat er nog zoveel toffe muziek is die ik kan ontdekken en wil ontdekken. Dus ik denk dat dat een gevalletje wordt zoals mijn boeken die ik nog wil lezen; raakt nooit op.

 •  Mijn toestand ‘de slappe lach’ stopt bijna niet

Ik ben iemand die overleeft op humor en positiviteit. Het is mijn eigen manier om in het leven te staan en ook eentje die me veel geluk en plezier brengt. Ik lach dan ook heel graag. Maar o wee als ik de slappe lach heb. Je kan gerust een kop thee gaan maken want het stopt niet. Ooit een keer -zal het nooit vergeten- moesten ik een stuk uit een dialoogje in Engels voorlezen voor de klas samen met een klasgenoot. Door een grappig accent van mijn tegenspeler had ik dus de slappe lach. Het was zo erg dat mijn leerkracht gewoon iemand anders heeft mogen aanduiden er ging niks meer van dat dialoogje terecht komen.

 •  Ik vergeet altijd dat mijn thee staat te ‘trekken’

De laatste tijd drink ik heel vaak thee, maar ik heb altijd een probleem. Ik zet dan mijn tas klaar, suiker erin en ik zet de waterkoker in gang. En uiteindelijk giet ik dan mijn water bij mijn theezakje en dan ga ik iets anders doen tijdens het wachten. Vaak herinner ik me nog wel dat er thee staat te wachten. Er zijn ook echter momenten dat ik in de keuken kom en een volle tas thee aantref. Koud natuurlijk.

 • Ik heb de slechte gewoonte mijn eigen blog te vergelijken met die van anderen

Als blogger bezoek ik natuurlijk ook heel veel andere blogs. Althans, ik probeer daar altijd wat tijd voor te maken. Maar het nadeel is dat ik mijn eigen blog dan ga vergelijken. Een gekkig maar waarschijnlijk wel herkenbaar feitje. Ik onderschat mijn eigen blog altijd, maar vooral mijn eigen capaciteiten en talent in het schrijven van artikels, ideetjes bedenken en alles errond. Ik onderschat dus niet alleen mijn blog, maar ook mezelf op dat gebied. Het idiote is ook dat ik mezelf vergelijk met bloggers die echt al vijf jaar of langer bezig zijn. Mijn blog is nog groeiende en die van anderen ook. Maar ik moet ook wel eens mezelf een schop onder mijn kont geven en realiseren dat mijn blog ook al heel veel gegroeid is in vergelijking met het begin. En dat een blog nooit perfect zal zijn. En dat dat ook echt niet het belangrijkste is 😉

Heb jij een gek feitje van jezelf? Barst los!

 

4 thoughts on “Een reeks gekke feitjes over mij

 1. Wow 75 boeken zijn echt wel een heleboel! Ik lees ook best veel, maar daar kan ik niet aan tippen. 😉 Ik ben trouwens ook een held in het vergeten van mijn blogverjaardag, dus de volgende staat duidelijk gemarkeerd in mijn agenda. Ik ben trouwens zo iemand die nooit haar profielfoto veranderd. De laatste was bijna 4 jaar oud, maar ik hem enkele weken geleden veranderd. Ik vind het op een of andere manier heel eng om foto’s van mezelf te delen op sociale media, terwijl ik dat op mijn blog helemaal geen probleem vind. Geen idee waarom dat zo is.

  1. Dankjewel! Ik ben benieuwd of ik ‘t dit jaar haal eigenlijk, normaal lig ik er al bijna aan. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die zijn eigen blogverjaardag vergeet. Maar ik ga het eens goed in mijn kalender zetten denk ik voor komend jaar. En 4 jaar lang dezelfde foto, gek. Zou mij nooit lukken. Maar ik snap het wel. Ik deel ook sneller iets op mijn blog dan op mijn social media. En dat geldt niet alleen voor foto’s. Op blogs hangt er een fijnere of veiligere sfeer heb ik het idee. Gek, want op social media kan je het afschermen terwijl je op je blog alles met iedereen deelt eigenlijk.

 2. Haha dat van die slappe lach vind ik wel herkenbaar! Ik geraak daar ook moeilijk uit als ik eenmaal begonnen ben :p

 3. Ik maak mijn thee wel helemaal klaar maar zodra hij dan naast me op de salontafel staat om af te koelen en ik ondertussen alvast begin verder te lezen loopt het mis. Enkele hoofdstukken later kan ik steeds lauwe of koude thee drinken. Om de één of andere reden krijgen mijn nicht en ik vrijwel steeds de slappe lach wanneer we samen ergens naar toe rijden. Vaak weten we achteraf niet meer wat er nu juist zo grappig was maar het kan echt zo’n deugd doen om eens uitbundig te kunnen lachen. Ik was dit jaar opnieuw mijn blogverjaardag vergeten. Dacht vooraf nochtans om er misschien een winactie rond te organiseren vermits het ‘ongeluksgetal’ was (de 13de verjaardag) en ik er zo voor één iemand alvast een gelukkige verjaardag van kon maken. 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: