Happy Moments | 14

Hoi allemaal! Sinds ik terug ben van blogpauze is er nog geen enkele keer een post met fijne gelukjes online gekomen. Iets waar ik dus net ben achter gekomen en ik vind dat wel jammer. Want er zijn mij namelijk heel veel toffe dingen overkomen de laatste tijd, ook kleine gelukjes. Ik ben ook altijd van de mening dat geluk delen echt heel fijn is, want dan wordt het meer. Life is too short to be anything but happy. Of iets dat in die trant gaat, want ik weet het niet vanbuiten. Vandaag een lijstje met geluksmomentjes! Let’s go!

alisa-anton-tT-t-qPCruo-unsplash.jpg
Photo by Alisa Anton on Unsplash
 •  Het laatste shirtje in jouw maat te pakken krijgen

Ik merk de laatste tijd dat ik aan het afbouwen ben in bloemetjesprint. Als ik ‘vroeger’ iets zag met bloemen en het model stond me aan, was het bijna altijd mee. Maar die fase is aan het wegtrekken en ik vind nu andere dingen heel erg leuk. Mijn kledingstijl valt momenteel enorm in de mode heb ik het idee, maar dat is niet de reden dat ik het draag. Ik voel me oprecht goed in die stijl. Van de week bij Bershka wist ik dat er een shirtje te koop was dat ik echt zo schattig vond! Ik was er in de winkel al drie keer langs gelopen voor ik het doorhad. En uiteindelijk kon ik het laatste exemplaar in mijn maat meepakken. De andere waren allemaal Large en groter. En de shirts van Bershka vallen bij mij al ruim uit. Dus ik was een gelukkig meisje toen ik afrekende! (anders ook hoor, kleding is niet het belangrijkste recept voor geluk)

 •  Mijn leesconcentratie

Hier zou ik boeken over kunnen schrijven. Ik heb de afgelopen week een leesconcentratie gehad om U tegen te zeggen. Ik las op een avond een keer 104 pagina’s in een halfuurtje. Nu schrikken mensen daar niet altijd meer van, omdat men weet dat ik veel en snel lees. Maar ik moet eerlijk zijn dat ik zelfs een beetje geschrokken was. I admit ik lees veel en mijn leestempo is er door de jaren heen alleen maar op verbeterd. Maar 104 pagina’s in een halfuur? Dat heb ik nog nooit meegemaakt. En ik dacht dat het aan het boek lag, maar het blijft maar zo vlot gaan.

 •  Geen social media voor een jaartje

Ik was echt heel bang dat ik na een paar dagen alweer zou snakken naar alle social media en het scrollen en stories bekijken en uploaden. Het valt me goed mee. Het feit dat ik weekoverzichtjes heb geeft me nog  wel een ‘excuus’ om alles wat ik doe te fotograferen. Ik had van de week wel een keer een enorme drang om toch eens te piepen, maar dat heb ik niet gedaan. Als ik nu toegeef aan die drang, dan zal ik het sowieso blijven doen. Dan heeft heel mijn Digital Detox geen zin meer. Ik geniet voornamelijk van de rust en tijd die er vrijkomt nu. Of het zo blijft zullen we zien. Maar voor nu geniet ik er vooral van.

 •  Complimenten van klanten

Ik werk nu bijna twee maand in een supermarkt, of anderhalve maand. En ik doe mijn job graag. Goeie collega’s, fijne sfeer en lieve klanten. Het toffe aan mijn werk vind ik dat er vaste klanten zijn en op den duur begin je de mensen echt te kennen. Sommige zijn dan zo lief en geven zulke mooie complimenten. Er zijn dagen geweest dat ik me soms moest omdraaien om een slok water te nemen of ik zou ter plekke beginnen huilen. En niet van verdriet, absoluut niet. Sommige mensen zijn gewoon echt heel lief. Ook sommige oudere mensjes, als ik ze help met hun boodschappen wegsteken bedanken ze me alsof ik hemel en aarde heb geschapen. En het zijn precies die dingen die mijn job zo fijn maken.

 •  Netflix!

Ik was een van de mensen die op dat gebied nog onder een steen leefde. Ik had geen Netflix, maar ik heb het nog niet zo lang geleden ook aangeschaft. Of het abonnement in elk geval. Nu kijken we met drie Netflix in huis. Ik hou enorm van lezen maar soms zit mijn hoofd zelfs te vol om te lezen of ben ik echt te moe. En dan is Netflix gewoon een goeie uitkomst. Ik ben me nog een weg aan het banen door de vele series die het platform aanbiedt en ik denk dat ik zoals velen nooit echt klaar zal zijn. Maar ik vind het wel fijn dat er altijd iets te kijken is. Natuurlijk heb ik zelf ook mijn soap, maar het idee dat ik ook kan terugvallen op andere series is gewoon tof. Zo is er altijd wel iets van ontspanning beschikbaar!

 •  Een tekening krijgen van een kindje op mijn werk

Er was een dag waarop ik nietsvermoedend achter mijn kassa stond en ik was gewoon aan het werk. Mensen helpen, producten scannen en wisselgeld geven. En natuurlijk hier en daar een babbeltje. En toen kwam er een meisje dat al vaker was gepasseerd met haar broer en ze had een tekening voor me gemaakt omdat ze me lief vond. Echt, dat maakte mijn hele dag goed. Ik heb hem nog steeds en ik denk niet dat ik hem ga wegdoen. Maar gewoon dat kleine gebaar van dat meisje maakte echt mijn dag. Ik was moe die avond en het was tegen sluitingstijd. Maar ineens had ik energie voor de rest van de avond. The little things in life 🙂

 •  Brugge met mijn nichtje!

Mijn ‘kleine’ nichtje wordt groot en ze gaat nu naar de hogeschool. Iets waar ik haar natuurlijk in steun en supporter. Maar we hadden op dezelfde middag vrij en zij studeert in Brugge. Dus we gingen een middagje de stad in. Het was zo gezellig. En het was eigenlijk al een eeuwigheid geleden dat we echt nog iets samen hadden gedaan. Maar echt lang. Doordat ik een halfjaar hogeschool heb gedaan, maar ook doordat zij nog op de middelbare zat toen. Het beste was misschien nog wel dat er tussen onze band niks was veranderd en we nog steeds zoveel konden kwebbelen en lachen als vroeger. Natuurlijk zijn we allebei ouder geworden en hebben we nu andere dingen aan ons hoofd dan vroeger; Maar die band is gebleven en dat vind ik wel fijn.

 •  Te vroeg zijn in het station en daardoor extra leestijd hebben

Met het openbaar vervoer reken ik liever iets te veel reistijd dan te weinig. Ik neem dan ook vaak een bus vroeger naar het station zodat ik zeker mijn trein niet mis. Want als dat gebeurt loopt mijn hele reisschema in de soep. En ben ik te laat op mijn werk. Maar het tweede toffe is dat ik dan nog tijd heb. De trein is er meestal al en ik kan al mijn plekje uitzoeken en wat langer lezen. Of als ik uit noodzaak lunch of ontbijt op de trein, dan heb ik gewoon extra tijd om te genieten ervan. Ik probeer dat de vermijden, maar soms is het niet anders. Ook als ik dan het ideale plekje kan kiezen om te zitten vind ik dat heel fijn. Het liefst in een wagon die nog niet zo vol is zodat het rustig is rond me. Is niet altijd mogelijk, maar vaak wel gelukkig.

 • Onderweg zijn naar huis met een cadeautje voor iemand

Ik maak graag de wereld ietsje beter maar ook maak ik graag mensen blij. Ik vind het altijd tof om een onverwachts cadeautje uit te zoeken voor iemand of bij elkaar te sprokkelen in een cadeautasje. De euforie om het af te geven is dan altijd heel groot. Mensen blij maken is nu eenmaal een van mijn hobby’s.

 •  Nostalgisch worden als mijn middelbare school een update op Facebook (of hun site) post

Ondanks dat ik al meer dan een jaartje geen middelbaar scholiertje ben, volg ik wel mijn school nog online. Voorheen via Facebook & Instagram, maar dat kan nu eventjes niet meer. Ik maak daar geen probleem van en gelukkig worden de meeste zaken ook gewoon op de site gezet. Dus dan krijg ik met een kleine omweg nog steeds mijn geliefde updates. Als ik dan foto’s zie die in de school zijn gemaakt of leerkrachten zie waar ik les van heb gehad krijg ik altijd een nostalgisch gevoel. Altijd fijn. Het feit ook dat ik niet zo ver van mijn middelbare school werk is geweldig. Mooier dan dat ik kon dromen.

 •  Mijn kledingkast opruimen & terug overzicht hebben

Nog niet zo lang geleden nam ik dat ding dat ik mijn kledingkast noem onder handen. Hij was vrij rommelig en er moest gewoon iets aan gedaan worden. Mede ook omdat mijn kledingstijl an het veranderen is lag er heel veel in waarvan ik weet dat ik het niet meer ga dragen. Dus mijn kast is terug een heel stuk leger, maar nu ligt er wel weer kleding die ik sowieso ga dragen. En is er plek voor nieuwe kleding natuurlijk.

 •  Dekentje & boek!

Ik vertelde al eerder in deze lijst met geluksmomentjes dat ik een goeie leesconcentratie te pakken heb. Maar daarnaast geniet ik nu het terug kouder wordt enorm van een goed boek en een dekentje. Op mijn bed. Ik merk nu ook dat het me heel veel rust geeft en dat ik ervan geniet. Alleen al het idee doet me glimlachen. Zo klein, simpel. En toch zoveel blijdschap. Mooi.

 •  Beseffen dat ik eigenlijk best wel trots op mezelf mag zijn

Weet je, het leven zal nooit vanzelf gaan en we staan allemaal voor uitdagingen. Ik heb heel veel meegemaakt de laatste vier jaar, van alles. Een groot deel daarvan heb ik al eens verteld op mijn blog. Het is niet altijd gemakkelijk geweest en dat is het nu ook niet met het feit dat ik van al die moeilijke jaartjes aan het herstellen ben. Vaak ben ik hard voor mezelf en moet het allemaal nog beter en sneller. Maar ik ben volwassen aan het worden. Ik verdien mijn eigen centjes, ik spaar voor later, ik ontwikkel een eigen kledingstijl en maak belangrijke beslissingen (zoals diervriendelijker eten) en gedraag me vrij volwassen. Life won’t always be easy. Maar ik mag best trots zijn op de vrouw die ik nu ben. ♥

Wat was jouw favoriete geluksmomentje de laatste tijd?

4 thoughts on “Happy Moments | 14

 1. Zo leuk van die onverwachte complimentjes en lieve mensen op je werk! En natuurlijk mag je trots zijn op wie je bent!!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: