En plots had ik Netflix

Hoi allemaal! In de wereld van vandaag heb ik het idee dat bijna iedereen in mijn omgeving wel een abonnement op Netflix had. Ik hoorde mensen om me heen praten over series en films waar ik nog nooit over gehoord had en over personages die ik niet kende. Best wel grappig, ik maakte er ook niet van. Want ik ben geen seriekijker. En waarom heb ik dan toch ineens Netflix? Wel, dat verhaal ga ik vandaag vertellen. Ik heb het gevoel dat ik van onder een steen kom gekropen eigenlijk.

clay-banks-9vepQyu7288-unsplash.jpg
Photo by Clay Banks on Unsplash

Ik ben nooit een seriekijker geweest. Een programma moet al heel goed zijn voor ik wekelijks of dagelijks voor de buis zit. Of in mijn geval, voor het scherm van m’n iPad in bed te kijken. Dat vind ik de fijnste manier om een programma te volgen. Er is maar een serie die daar door het jaar heen voor zorgt en dat is Familie. Familie is een soap die elke weekdag op televisie is en zit vol drama. Maar ik kijk het wel graag. Hoewel ik nu al twee weken niet gekeken heb… Maar voor de rest volg ik sporadisch hier en daar een programma. Voor The Voice Kids zit ik wel altijd trouw voor de tv. Altijd. Ik hou ervan.

Dus waarom Netflix? Mijn zusje deelde een account met een vriendin van haar en liet me het aanbod eens in detail zien. En ineens ging er een wereld voor me open. Films van boeken die ik had gelezen en series van boeken die ik had gelezen. Ik leefde niet zo erg onder een steen dat ik niet wist dat er boekverfilmingen op Netflix stonden. Maar ik had er geen toegang toe gezien ik geen abonnement had. Maar daarnaast zag ik ook andere series en films die me aanspraken en die ik wilde zien. Ineens werd het me ook duidelijk waarom ik zo weinig televisie kijk. De programma’s die op televisie spelen interesseren me vaak gewoon niet. Of het onderwerp spreekt me niet aan of de manier waarop het wordt weergegeven is niet goed. Ik denk dat ik nu bijna een maandje Netflix gebruik en die series spreken me wel gewoon aan. Ik zal altijd een lezer blijven. Maar als ik een hele dag gewerkt heb (of in mijn geval is een halve van 6 uurtjes ook al heavy genoeg soms) dan ben ik gewoon te moe om te lezen. En dan is Netflix gewoon fijn.

Zal ik ooit een bingewatcher worden die aflevering na aflevering kijkt van een seizoen? Of in het ergste geval drie seizoenen na elkaar? Nee, ik denk ‘t niet. Ik ben geen zo’n persoon. Wie weet lees ik dit later terug en lach ik mezelf vierkant uit, we will see. Dat is net het toffe van m’n blog. Het ideale zou zijn als ik mijn verhaal over Netflix kon afsluiten met de series die ik leuk vind of films die ik aanraad. Maar daarvoor heb ik het platform nog niet intensief genoeg voor gebruikt en heb ik nog niet genoeg ontdekt. Maar eens ik een volledig lijstje kan geven, dan wil ik er best een stukje over schrijven op mijn blogje. Ik kijk niet dagelijks Netflix, soms heb ik ook gewoon zin om te lezen. Maar als ik moe ben (wat mij nogal vaak gebeurd, en dat zal nog een tijdje zo zijn) dan is Netflix de ideale manier om mijn hoofd leeg te maken. Toen ik nog social media gebruikte liet ik wel eens in mijn storie vallen dat ik onder een dekentje Netflix lag te kijken. Nu gebeurt dat natuurlijk niet, maar ik doe het wel nog steeds. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of mijn kijkgedrag nog gaat veranderen. Maar de testperiode beviel me goed en ik ben wel van plan te blijven betalen voor Netflix. We kijken in huis met drie Netflix. Dus het geld is goed gespendeerd. Mijn zusje is echter de grootste verslaafde in huis en ‘smeert’ me dikwijls series aan die ik nog moet kijken. Maar dat komt nog wel.

Kijk jij regelmatig Netflix?

4 thoughts on “En plots had ik Netflix

  1. Wij hebben ook al een hele tijd Netflix maar het is eigenlijk echt al lang geleden dat ik het nog opgezet heb. Ik kijk de laatste tijd niet meer echt naar tv (of Netflix dus). Ik lees liever in mijn boek. Vroeger keken we al eens voor we gingen slapen in bed nog een aflevering van iets maar daar zijn we ook mee gestopt :p
    Ik heb wel allemaal toffe series en films op mijn lijst staan dus misschien moet ik binnenkort toch maar eens een bingeavondje inlassen 😀

    1. Ik lees zelf ook het allerliefst, maar na een werkdag van 9u (allee ja, met pauze natuurlijk) heb ik daar niet altijd de energie voor. Dus dan is Netflix ideaal. Hoewel ik nog steeds vrij veel lees hoor. Ik moet gewoon zorgen dat er een balans tussen blijft. En dat er nog veel toffe films en series op je lijst staan, is heel herkenbaar. Volgens mij raak ik nooit klaar met de lijst die ik nog wil kijken haha. Ik wens je alvast veel kijkplezier!

  2. Ik kijk met periodes veel Netflix. Als ik een goede serie ontdek, dan vliegt die er meestal door. Doseren, wat is dat? 😉

    1. Haha, ik doseer altijd omdat ik geen persoon ben die bingewachting doet. Maar ik hou wel van ontspannen met een serie

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: