Ik stop met dagelijks bloggen

Hoi allemaal! Al een hele lange tijd (een maand eigenilijk) blog ik dagelijks. Elke dag kunnen jullie mijn schrijfsels lezen en ik vind dat zelf ook heel erg leuk. Maar ik voel dat het bloggen een moetje wordt en ik eigenlijk mezelf aan het forceren ben om dingen te posten. En forceren werkt niet in het leven. Bovendien ben ik bang dat de kwaliteit van mijn blog er onder gaat lijden en dat wil ik niet. Ik wil fijne content op mijn blog. Ik ga vandaag wat bespreken hoe mijn blog verdergaat en wat jullie kunnen verwachten. Een pijnlijke beslissing, maar wel eentje voor de goeie zaak.

ella-jardim-GVHlQaNEAlA-unsplash
Photo by Ella Jardim on Unsplash

Het probleem is dat ik inspiratie aan het forceren ben om toch maar iets online te krijgen. Bij de meeste artikels zit er wel iets in van verhaal of content, maar ik ben gewoon bang dat ik op den duur mijn dagen ga vullen met ‘onzinartikels’. En dat je vanzelf gaat merken dat ik eigenlijk gewoon maar wat heb geschreven om mijn blog te vullen. Dat zou jammer zijn want ik wil graag goeie content de wereld in gooien op mijn digitale plekje. Ik wilde me eerst vastpinnen aan vaste blogdagen, maar dat ga ik niet doen. Ik wil graag posten wanneer ik daar zin in heb. Dan wordt de druk ook wat minder voor mij en druk kan ik nu gewoon allesbehalve gebruiken. Op geen enkel gebied. Er zal een constante zijn en dat is dat ik op maandag mijn weekoverzichtje deel. Daarvoor heb je geen inspiratie nodig want die gaan vanzelf. Is niet echt moeilijk, vertellen wat ik vorige week deed. Maar ik reken wel dat er wekelijks wel genoeg online blijft staan, dat weet ik wel.

Vandaag is ook de laatste dag dat ik dagelijks blog. Of er dit weekend nog iets online komt, geen idee. Dat zal ervan af hangen of ik een lumineus idee krijg of niet. En anders sowieso maandag. Ik ben wel van plan actief te blijven bloggen en genoeg te blijven schrijven om mijn blog levend te houden. Ik zou hem zeker niet volledig willen platleggen, want ik zou hem echt te veel missen daarvoor. Maar gewoon aan een minder tempo en zo gun ik mezelf ook wat rust. Dus vanaf morgen komt er niet meer dagelijks iets online. Iets wat heel gek gaat aanvoelen, maar wel meer rust gaat geven en daarnaast ook energie om wel goeie content te schrijven. Ik wil mijn blog niet uitmelken, laten we het zo zeggen. Ik overweeg wel om ooit eens aan challenge’s mee te doen als 40 dagen bloggen of andere. En ik overweeg ook niet dat dit voor altijd is. Mijn blog is veel veranderd en zoekende geweest de laatste tijden. Maar dat komt omdat ik mijn weg door het leven en het bloggersbestaan aan het zoeken ben. Op een dag kom ik wel op de ideale uitkomst voor mij, dat weet ik zeker. Ik weet dat velen van jullie het niet erg vinden en begrip hebben voor mijn keuze, omdat velen het gewoon al voorgesteld hebben. Ik heb het nog een tijdje uitgesteld om te kijken hoe het ging vlotten met dagelijks bloggen. Maar ik heb nu toch besloten het te doen. Anyways, hier was mijn lange uitleg. Zo weten jullie ook dat jullie niet in paniek hoeven te schieten als er bijvoorbeeld de rest van de week (hoewel, zo lang is ‘ie niet meer) niks meer verschijnt. Stay tuned voor nieuwe artikels!

Hoe frequent blog jij als blogger?

Voor de niet bloggers: hoe vaak lees jij blogs per week?

5 thoughts on “Ik stop met dagelijks bloggen

  1. Ik denk dat ik een tweetal jaren vrijwel dagelijks heb gepost vooraleer ik besloot om dat aantal terug te schroeven. Eerst ben ik overgestapt op 5x per week, vervolgens werden het 4 blogposts per week en nu wisselt het een beetje. De ene keer driemaal, een andere week viermaal en heel soms wat meer. Maar dat is dan gewoon omdat er op korte tijd veel gebeurd waardoor ik meer te delen heb. Voor mij werkt dit rustigere tempo eigenlijk veel beter en zo blijft het bloggen ontspannend voor me.

  2. Ik blog drie keer per week: twee keer op mijn persoonlijke blog en één keer op mijn reisblog (en dat valt al eens weg). Voor méér heb ik gewoonweg geen tijd. En soms is zelfs dat moeilijk want ik heb niet altijd evenveel inspiratie. Dus werk ik met een blogkalender waar ik ideetjes aan toevoeg in tijden dat de inspiratie eruit stroomt. Ik verkies (zowel als lezer als als blogger) kwaliteit boven kwantiteit, sowieso.

    1. Het gebrek aan tijd en inspiratie is herkenbaar. Ik gooi ideetjes in een bestandje op Word en werk ze uit als ik daar zin in heb. Maar inderdaad, kwaliteit boven kwantiteit 😉

      1. Mijn planning staat al tot einde van het jaar vol en dan nog heb ik ideeën voor daarbuiten maar ja tijd he, tijd! En soms heb ik ook gewoon geen zin om te schrijven. Dat gebeurt. En soms post ik eens drie artikels. Alles kan, alles mag!

Comments are closed.

%d