Offline leven, en dat ik daarvan geniet

Hoi allemaal! Inmiddels ben ik alweer drie maanden zonder social media bezig; Wat gaat dat ook snel. Ik merk het aan een paar dingen. Ik mis soms volledige boten en trends, maar dat vind ik niet zo belangrijk. Ik geniet er wel van en met de dingen die toen iets minder gingen, gaat het nu een stuk beter. Dus dit smaakt zeker nog naar die zeven andere maanden. Het offline leven lijkt een soort parallel universum voor sommige mensen heb ik het idee, maar dat is het niet. Het is een wereld die simpel te betreden is. Gewoon die zijknop van je smartphone eventjes indrukken. 

annie-spratt-AKdznxTHEMM-unsplash
Photo by Annie Spratt on Unsplash

Er is een groot ding waar ik het aan merk en het is nu al een paar weken zo. In het begin van mijn detox stonden mijn overzichtjes op maandagochtend vol met foto’s en vertelsels. De vertelsels zijn er nog steeds want ik hou iets meer bij wat ik doe of denk. Ik vind dat wel heel leuk. En jullie blijkbaar ook, want ik krijg zo nu en dan wel eens een toffe reactie. Maar de foto’s. Ik ga na dit artikel een stuk weekoverzicht uitwerken en ik weet nu al dat ik weer ga strugglen met de foto’s. Simpelweg omdat ik er te weinig maak. Ik probeer er op te letten, maar ik ben vaak bezig met leven dat ik het vergeet. Op zich vind ik dat niet zo erg. Er is meer dan het schermpje in je handen of op je schoot. Maar ik wil er wel op blijven letten zodat ik mijn weekoverzichtjes kan voorzien van beeldmateriaal. Dat is net iets leuker. Maar sommige weken maak ik ook gewoon weinig mee en dan wil ik weer niet elke keer hetzelfde fotograferen. Ik geniet er dus wel van.

Trends die volledig aan me voorbij gaan, ook een puntje. Blijkbaar heeft Instagram nu ook van die filters of lenzen net zoals Snapchat. Ik had geen idee, gezien ik momenteel niet op social media zit. Toen ik het aan mijn zusje vroeg toonde ze alles, dus ik weet er ondertussen wel van. Maar dat bedoel ik dus. Mensen spreken ook soms over dingen die ze op Facebook hebben gezien, waar ik dan niet van op de hoogte ben. Vind ik het erg? Niet echt. Ik heb tijd voor mijn tekeningen, mijn boeken en de dingen die ik leuk vind. Dus ik geniet er zeker wel van.

Ik ben ook meer mezelf sinds ik in detox ben. Al heeft dat natuurlijk ook wel met andere factoren te maken. Maar ik was vroeger vaak aan het wikken of wegen of ik nu iets wel of niet online zou zetten en dat heeft te maken met het feit dat ik te veel nadenk. Dat doe ik nog steeds hoor, maak je geen illusies. Maar ik heb het idee dat ik nu wel al die toffe liedjes zou durven delen of gewoon die prachtige lucht. Dus ik heb het idee dat als ik terug ben in de online wereld dat ik nog meer mezelf zal zijn. Voor mij is dat heel erg leuk natuurlijk. Ik krijg altijd het compliment dat mensen me missen op social media omdat ik altijd zulke vrolijke en toffe dingen post, dus ik denk niet de enige ben die dat leuk zal vinden.

Maar. Er is een maar. Ik merk wel dat ik het mis. Nu ga ik die zeven maanden nog wel doen omdat ik geen opgever ben. Maar ik mis het wel. Ik vind het stiekem ook wel leuk om door die statussen en foto’s te scrollen en nu kan dat niet meer. Ik zei het al eens eerder, ik vind Instagram Stories een van de leukste dingen aan social media. Nu mis ik dat dus en dat vind ik wel jammer. En dat er ook een jaartje niks aan herinneringen zal zijn, dat is ook iets wat ik niet zo leuk vind. Daar heb ik nu geen last van, maar over een jaar zal dat wel het geval zijn. Ook niet het einde van de wereld, gezien ik een dagboek heb. Op zich valt het gemis wel mee. Het gebeurt soms dat ik echt iets tofs meemaak of een superleuk liedje ontdek en het dan heel graag wil delen. Als mijn vinger dan bij Spotify boven de knop van Facebook hangt dan realiseer ik me dat dat niet kan. Tegenwoordig realiseer ik het me wel eerder. Voorlopig geniet ik wel nog eventjes van mijn zeven maand rust. En daarna wil ik toch echt wel heel graag terug op mijn kanalen. Maar dan wel met mate, ik denk dat dat ook wel zo zal zijn. Hoop ik.

Mis jij het online leven als je lang offline bent? 

 

5 thoughts on “Offline leven, en dat ik daarvan geniet

  1. Wat mooi om te lezen dat het je zo bevalt. Ik gebruik zelf al tijden geen snapchat en Facebook meer, omdat ik het eigenlijk alleen maar vervelend vond. Instagram gebruik ik echter wel actief, omdat ik er gewoon hele leuke contacten heb en het een fijne manier vind om contact te houden met mensen. En pinterest ben ik dan ook weer vrij actief op, maar dat vooral omdat ik er veel inspiratie op kan doen, haha.

  2. Ik blijf dit zo knap van je vinden! Zelf gebruik ik vrijwel alleen Instagram actief, maar ik zou het moeilijk vinden om het te laten. Maar je inspireert me hoe langer hoe meer om ook eens een detox te doen. Geen jaar, want ik denk niet dat ik daar gelukkig van zou worden, maar misschien een maand of drie maanden ofzo. Ga ik eens over nadenken, want het klinkt heel fijn om daar niet meer aan te hoeven denken en meer tijd te hebben om te lezen, schrijven, … Ik ben alvast blij om te horen dat het jou zo bevalt, keep it up! :))

  3. Ik gebruik alleen instagram en eigenlijk niet heel frequent meer tegenwoordig. Soms zit ik te scrollen en dan staat het me zo tegen dat ik de app een paar dagen los laat. Ik zou het denk ik niet zo lastig vinden om zonder te gaan. Facebook heb ik bijvoorbeeld ook niet en dat heb ik ook geen seconde gemist.
    Leuk om te lezen hoe het jou bevalt! Je bent goed bezig!

  4. Heerlijk is dat hoor, dat je lekker kan detoxen. Doe ik ook eens in de zoveel tijd… Ik ben alleen online voor mijn blog, email en ik vind Instagram erg leuk 🙂

  5. Ik zou het eigenlijk vaker moeten doen. Want ik merk dat al die social media vooral ook veel energie vragen. Langs de ene kant is het leuk om met zoveel mensen in contact te staan maar anderzijds is het ook heel vermoeiend. Facebook bekijk ik enkel via de laptop en ook niet heel uitgebreid. Twitter kom ik zelden op want dat vind ik eigenlijk geen aangenaam social media kanaal. Maar Instagram gebruik ik wel vrij frequent en natuurlijk ben ik ook behoorlijk wat tijd kwijt met het bijlezen van mijn blogfeed, emails en het uitwerken van eigen blogposts waardoor ik toch al snel vrij veel tijd achter het scherm doorbreng.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: