Ik vraag jullie hulp voor inspiratie

De laatste tijd ben ik niet veel met mijn blog bezig geweest. En ik zeg ook al weken dat ik daar ook iets aan ga doen. Maar de drukte door de crisis maakt dat gewoon soms echt niet mogelijk. Maar er is een tweede probleem, wat ik nu ga uitleggen. Maar als je de titel hebt gezien, denk ik dat je zelf wel kunt invullen wat het probleem is.

Ik klap heel vaak mijn laptop open voor mijn weekoverzichtjes, voor de kleine gelukjes. En altijd heb ik dan echt zin om meer te bloggen en nieuwe content te schrijven. Maar twee minuten later klap ik hem weer dicht omdat ik gewoon niet weet waarover ik wil schrijven. Het lijkt precies of ik het bloggen verleerd ben. Onzin, want ik heb nu al bijna drie jaar actief een blog en ik denk niet dat ik het verleerd ben. Ik weet het gewoon eventjes niet meer. Na veel wikken en wegen kreeg ik eigenlijk een heel simpel idee. Waarom vraag ik het jullie gewoon niet? De meeste van mijn volgers zijn medebloggers en we kennen dit probleem allemaal. Dus ik roep gewoon jullie hulp eventjes in. Zijn er dingen die jullie nog willen lezen? Misschien gewoon random ideetjes voor lijstjes, vragen, tags etc…
Het is allemaal welkom, ik kan dan kijken wat ik ermee kan doen. En natuurlijk blijf ik zelf ook verder denken voor nieuwe content. Maar mijn eigen hersenen zijn blijkbaar niet genoeg op dit moment. Dus, help me. Dat zou heel lief zijn. Bij deze mijn oproepje 🙂

9 thoughts on “Ik vraag jullie hulp voor inspiratie

 1. Oh, dat vind ik altijd zo moeilijk om voor anderen te beslissen. Zelf heb ik een document waarin ik alles noteer dat me te binnen schiet en waarvan ik denk dat het misschien een leuke blogpost op kan leveren. Soms komt daar nadien niets vaak, vaak duurt het enkele maanden (soms zelfs jaren) voor ze volledig worden uitgewerkt en af en toe spreekt het idee me zo erg aan dat ik er meteen mee aan de slag ga. Is nadenken … misschien kan je door je illustraties heen gaan en zo je vorderingen tonen. Een van je eerste tekeningen en dan andere prenten die je door de jaren heen hebt gemaakt. Dat is voor jou misschien ook wel leuk om te doen én te zien vermits het je grote passie is. Of een lijstje delen van alle boeken die je graag bij de bibliotheek wil gaan ontlenen nu je terug naar daar kan gaan. Of je kan jezelf voorstellen à la Amélie. Tja, ik hou van die film en heb mezelf ooit voorgesteld op mijn blog zoals dat personage wordt voorgesteld in de intro van de film. Door tien zaken te vermelden die ik heel leuk vind maar ook tien zaken die ik niet fijn vind. Misschien kan je ook inspiratie vinden in mijn Inspiratie voor boekbloggers blogposts. Daar deelde ik een heel deel ideetjess voor blogposts voor wie zonder inspiratie zat.

 2. Ik schrijf ook alles wat er in mij op komt neer in een documentje op mijn gsm / pc maar daar heb jij niets aan hé :p

  Oké, wat ideetjes:
  * Iets over fijn tekenmateriaal – bijvoorbeeld welke stiften je gebruikt, welke je de beste vindt.
  * Iets over je tekeningen zelf, zoals Zwartraafje zegt
  * Een boekrecensie
  * Lijstjes maken: boeken die je nog wil lezen / dingen die je nog wil doen / favorietjes / …
  * Een Day Zero Project beginnen 😀
  * Feitjes over jezelf – dingen die we nog niet weten / dingen waar je goed of niet goed in bent

  Misschien helpt dit ook: https://www.deschrijfster.nl/schrijftip/free-writing-hoe-doe-je-dat/

  1. Merci voor je ideetjes! Ze zijn zo simpel maar ideaal. Dat ik er zelf niet aan gedacht had. Maar toch merci voor je hulp 🙂

 3. Hier werk ik met een spark file, waarin ik allerlei ideeën voor blogposts zet. Zo heb ik altijd wel ergens inspiratie!
  Wat ik zelf graag lees bij andere bloggers zijn persoonlijke berichten of lijstjes: dingen die je doet om tot rust te komen, dingen die je (niet) leuk vindt, je favoriete recepten, leuke plekjes in je huis, …

  1. Dankjewel voor je ideetjes! Maar ik had het al verwacht dat jullie graag persoonlijke dingen lezen. Als ik bij andere blogs kijk dan zie ik ook altijd dat die het hoogste scoren. En eerlijk, dat vind ik zelf ook het allerleukste om te lezen. Ik vind jouw aanpak voor inspiratie ook wel speciaal, nog nooit gehoord. Maar ieder werkt op zijn eigen manier natuurlijk 🙂

 4. Dat is een fijne, mooie en duidelijke vraag en ik hoop dan ook dat ik je iets vooruit kan helpen.

  Die gelukjes lekker blijven doen. Daardoor kijk je ondanks ellende naar mooie dingen.
  Ik ben wel benieuwd naar welke muziek je luistert, bijvoorbeeld welke muziek luister je wanneer je tot rust wil komen? Of van geniet wanneer je thuis bent?

  Wat voor mij werkt is dat ik ideeen, zinnen en onderwerpen meteen in Evernote zet. Ik heb diverse mappen, blogs die klaar zijn, blogs waar nog een foto bij moet, aparte notities, lijstjes waaronder wat ik nog wil lezen en waar ik nog heen wil.

  Leuke dingen zijn van die projecten die je zelf kan bedenken. Ik heb een sokkentik en fotografeerde voor maanden mijn sokken. Ik heb er nogal veel. Maar je kan ook alle bloemen die je opvallen, mooie auto’s alles in 1 kleur of de graffity die je tegenkomt fotograferen.

  Beschrijf in welke zin jij milieubewust ben eventueel met tips die je daarmee helpen.

  Welke films en series kijk je graag? Welke volg je nu en zouden wij ook moeten volgen?

  Hoe leg jij mensen uit van HSP is? En welke opmerkingen heb je er al ove rgekregen?

  Als je een blogdip hebt ga dan in ieder geval niet naar ee leeg scherm zitten staren. Dat werkt niet. Liever ga je gewoon iets doen, voor zover dat gaat met corona.

  Wat veranderde voor jou met corona quarantaine?

  Misschien vind je inspiratie tussen de speciale dagen die er zijn. (weliswaar.be/themadagen)

  Hoe ziet jouw ideale dag er uit?

  Gebruik eens een random word generator, 1 van de keren kreeg ik de 2 woorden samen en slapen. Dat valt op in de RSS readers heb ik gemerkt maar schreef ik helemaal niet zo als iedereen dacht.

  Welke muziek van je ouders luister je nu wel graag?

  Soms werkt een andere omgeving, het is jammer dat we nu nog geen fluit kunnen maar ik heb gemerkt dat het voor mij werkt mijn tablet eens ergens anders neer te zetten.

  Welk dorp/ welke stad moeten we echt eens bezoeken?

  Welke kringloopvondst is je bij gebleven, kom je wel eens bij een kringloop waarom we of niet?

  Veel succes.

  1. Dankjewel voor je uitgebreide antwoord! Ik kan met jouw ideetjes zeker wel weer vooruit en er zitten zulke toffe dingen tussen. Dus je bent echt een engel dat je me zo goed geholpen hebt 🙂

 5. Lastig omdat ik vooral vind dat een blogger er zelf blij van moet worden qua onderwerpen. Persoonlijke verhalen doen het altijd wel goed… Ik heb zelf door de jaren heen heel wat concepten opgeslagen zodat ik als ik inspiratieloos ben daarmee aan de slag kan.. Ik merk dat het voor mij ideaal werkt.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: