Music Maestro |Mei 2020

Het heeft eventjes wat langer geduurd dan anders, maar hier is hij dan toch eindelijk. Ik deel iedere maand een lijstje met muziek die ik ontdekte in die maand. Niet allemaal, maar een paar favorieten die ik echt de moeite waard vind. Mensen die nieuwe muziek delen zijn een van mijn favoriete soort mensen, dus bij deze. Ik haal al heel mijn leven heel veel steun uit muziek, dus let’s go!

Let me be myself – 3 Doors Down

Ik ontdekte deze band deze maand. Het is eigenlijk een rockband, dus het verbaast me dat ik zelfs muziek van hen luister. Maar sommige liedjes zijn nog steeds best rustig voor een rockband, en dat vind ik wel oke. Let me be myself is een liedje dat me raakt, maar ik kan niet goed uitleggen waarom. Misschien omdat ik ooit gepest werd als kind/tiener een stuk. Ik heb wel meerdere momenten gehad in mijn leven dat ik mezelf niet kon zijn, en misschien raakt het me daarom wel zoveel

Niet alleen – Lisa Lois

Ook dit is geschreven voor Corona. Maar het is een heel mooi liedje, vooral de waarheid. Dit liedje geeft me moed als het eventjes niet meer gaat. En we komen hier ooit doorheen en dat geeft me de kracht om door te gaan. Want niet alleen voor mij is het moeilijk, maar ook voor anderen. Dit liedje is daar een goeie reminder voor. Dus zeker een van mijn favorietjes van deze maand.

Niet te laat – Veldhuis & Kemper

Volgens mij is dit al een ouder liedje van hen, maar daarom niet minder mooi. Ik kende het nog niet. Het gaat erom dat er altijd hoop is. En als er een moment is dat we allemaal die boodschap kunnen gebruiken, is het nu wel. We komen erdoorheen.

Mensen die de wereld mooier maken – Bram van Dijk

Ook dit liedje is geschreven voor de crisis. Maar eigenlijk is het altijd van toepassing. Er zijn zoveel mensen die de wereld mooier maken en er voor elkaar. En nu ook. Er zijn zoveel mooie initiatieven, mensen helpen elkaar, er worden locals gesteund. Weet je, je hoeft echt geen held te zijn om de wereld een beetje beter te maken. Als er iets is wat ik het afgelopen jaar heb geleerd, is het wel dat.

everything will be okay – eli.

Ook dit liedje geeft hoop. Maar het vertelt exact wat de titel zegt. We zijn allemaal mensen en zolang we ons best doen komt het wel goed. Alles komt ooit wel een keer goed.

2 thoughts on “Music Maestro |Mei 2020

  1. Bedankt om de liedjes te delen, ik kende het merendeels niet, maar heb er enkele van beluisterd ! Die van Veldhuis en Kemper is mooi !

    1. Graag gedaan! Die van Veldhuis en Kemper is inderdaad een heel mooi liedje, eentje van mijn favorietjes deze maand

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: