Week in beeld | 18

Alweer een week voorbij. Op zich vond ik het een gekke week want ineens mag er weer veel meer. Ik weet niet hoe de situatie nu in Nederland is. Maar in België mogen we terug buiten zitten (met de bubbel natuurlijk), de horeca is weer open. Het zijn twee kleine aanpassingen. Maar wij hebben geen tuin en we wonen op het derde van een appartementsgebouw. Voor mij is dat buiten zitten een zegen. Ik verlang al naar de dagen met twintig graden. Blote beentjes, boek erbij en genieten. De voorbije week was wel al iets positiever dan de andere weken in lockdown. Ik weet niet of het nu toevallig is doordat de maatregelen versoepeld zijn, maar ik ga me er ook niet druk in maken. Ik ben vooral blij. Het was geen week waar ik constant happy was, ik had ook zeker mijn mindere momentjes. Maar that’s okay.

★ Een nieuwe week. Het memorabele was dat de horeca natuurlijk weer open ging. Buiten dat was het eigenlijk een hele normale maandag. Na al die weken rushen en rennen valt voor ons de rust neer en nu pas voel ik hoe druk het al die tijd is geweest. Maar we hebben het gedaan en hopelijk komt er gewoon geen tweede golf. De tijd zal het uiteindelijk uitwijzen, maar ik denk niet dat er iemand is die ooit Corona zal vergeten.

★ Dinsdag is er niet echt iets speciaals gebeurd, ik ging werken en dat was het. Ik had de late shift maar ik heb ‘s morgens niet echt iets uitgestoken. Dus ik heb ook niet zoveel te vertellen. Ik merk ook dat ik deze week heel vaak mijn telefoon voor en na mijn werk gewoon aan de kant legde en er niet meer naar keek. Dat is een van de redenen dat ik weinig heb opgeschreven over hoe mijn week was. ‘s Avonds at ik een Magnum met dubbele chocolade met aardbei. De eerste keer dat ik hem at. Hij is niet slecht, maar mijn favoriet blijft de normale dubbele chocolade.

★ Woensdagochtend heb ik echt anderhalfuur op Etsy rondgekeken want ik wilde een nieuw telefoonhoesje. Er zijn winkels in de stad die hoesjes verkopen, maar ik wilde eens iets anders. Na veel wikken en wegen is het deze geworden. Ondertussen is hij besteld, komt uit Amerika dus zal wel eventjes duren. Maar ik heb geduld. Het zoeken naar een nieuw hoesje vond ik wel leuk, en tegelijkertijd weet ik ook weer dat als ik mijn hoesje beu ben, ik nog zoveel keus heb. Al ga ik niet iedere week een nieuw hoesje bestellen, zou wat kostelijk worden.

★ En toen was het alweer donderdag, mijn vrije dag. Ik sliep wat langer uit, nam wat rust. Daarvoor dienen vrije dagen. Ik was van plan heel lang te lezen, maar ineens had ik zin om sims te spelen. En daarnaast was ik dus vergeten dat we hadden afgesproken met de opa van een van mijn kleine broer zijn maatjes. Toen God het geheugen uitdeelde, heeft hij mij gewoon overgeslagen denk ik. Daarna gingen we kleine broer ophalen, wat ook heel raar deed want ook dat was lang geleden. In de avond na het eten was het nog warm genoeg om eventjes buiten te zitten. En ik was zo blij! Het voelde echt bevrijdend. Zoals ik al zei, we hebben geen tuin of balkon. Dus bij mooi weer konden we wel gaan wandelen, maar in het zonnetje zitten zat er niet in. Ik skypte ook nog eventjes met mijn beste maat, wat ik wel leuk vond. Het was al een tijdje geleden dus bij deze.

★ Bijna weekend! Het was op zich geen wilde vrijdag, ‘s morgens las ik wat in mijn boek voor ik mijn late shift ging doen, daarna ging ik werken en ik heb na het werk wat blogwerk gedaan. Mijn blogvibes keren stilletjes aan terug dus ik ben blij. Ik verwacht geen weken van vier artikels per week, das voor mij gewoon te hoog gegrepen. Maar wel iets meer dan dat ik nu doe. ‘s Avonds had ik zelfs de energie niet meer om eventjes buiten te zitten, dus dat heb ik maar gelaten. Ik heb volgens mij nog Netflix gekeken en toen ben ik gaan slapen. Netflix gaat er vlotjes door de laatste tijd. Maar ik ga mezelf in mijn vrije tijd niet dwingen tot dingen waar ik geen zin in heb.

★ Toen ik zaterdag opstond zag het er al best goed uit buiten, dus ik was blij! Want altijd als het zonnetje scheen moest ik werken. ‘s Morgens ging ik met mama naar de bakker, lieten we een sleutel bijmaken en daarna gingen we een broodje halen. Ik koos voor een salade omdat ik daar zin in had. Uiteindelijk hebben we toch zeker een uurtje buiten gezeten, maar er zat veel koude wind en dat was de spelbreker. In de namiddag deden we inkopen en ‘s avonds deed ik niet veel meer. Netflix kijken, dat wel.

Hoe was jouw week?

2 thoughts on “Week in beeld | 18

  1. Wat zal je blij geweest zijn toen je hoorde dat je weer gewoon ergens in een park van de zon mocht gaan genieten en ondertussen met een vriend of vriendin kan bijpraten. Wij gaan dit weekend voor het eerst met onze familie bij elkaar komen. Net tien man en we gaan in de tuin zitten dus ik hoop dat het dan minder warm en droog zal zijn zodat ik er ook naar toe kan. We hebben tot nu toe heel voorzichtig aan gedaan en ik vermoed dat ik dat nog zo lang mogelijk ga doen. Ik wissel zelf niet zo snel van hoesje maar toen ik ben overgestapt op een nieuwe gsm was ik wel super blij dat ze daar een flipcover van de Marauders Map voor hadden. Jammer genoeg is de kwaliteit niet zo denderen want er komen nu al twee stukjes los op de plooi.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: