Week in beeld | 27

Back to the normal work week. Vorig weekoverzichtje had ik nog verlengd weekend, deze week was het weer back to businnes. Zwaar woordgebruik voor iemand die in een supermarkt werkt. Het was een rustige week, ook op het werk. Voor mij ook wel, ik heb niet zoveel gedaan. Ik ging naar de bibliotheek, ontdekte helaas nieuwe pijnplekjes en voor de rest was het een vrij saaie week. Ik vrees dat dit nu het is wat ik ga publiceren. En ook, met corona kun je niet zo heel veel doen. Het komt wel weer terug.

IMG_2430

★ Mijn week begon down. Helaas. Ik heb er vaker last van maar ik kan niet achter de oorzaak komen en dat is frustrerend. Het neemt gelukkig niet de bovenhand, dus daar ben ik al blij mee. Na het ontbijt en mijn boek uitlezen voelde ik me gelukkig beter. Het was een boek van 500 pagina’s en in het Engels, dus ik ben best wel trots. Ik besloot ook een paar probeerpakketten bij MyMuesli (geen sponser!) te bestellen om te kijken of het iets is. Als ik ze echt lekker vind dan ga ik af en toe een afwisselen in mijn bestelling. Het schijnt wel heel goed te zijn. Ik vertrok ook op mijn gemak naar mijn werk in de middag, luisterde wat muziek en staarde uit het raam van de trein. Daar word ik heel rustig van en ik haat het als er dan wordt omgeroepen dat we aankomen op bestemming. Ik ben echt zo’n persoon die echt uren op de trein zou kunnen zitten zonder zich te vervelen. Daarom vind ik elke dag pendelen met de trein niet zo’n hele grote ramp. ‘s Avonds begon het keihard te regenen en zat ik kletsnat op de trein. Maar er was wel een regenboog! Zie het als een lichtpuntje in een zware regenbui. En mijn favoriet soap startte weer. De opnames lagen stil door corona, in verband met veiligheid natuurlijk. Ik heb er alle begrip voor, maar ik ben stiekem ook heel blij dat ik weer kan kijken nu.

IMG_2431

★ Gelukkig stond ik dinsdag een stuk vrolijker op. Nadat ik rustig was opgestaan speelde ik nog eventjes op mijn iPad. Ik probeer een slaapritme op te bouwen, waardoor ik nu elke ochtend op hetzelfde tijdstip uit mijn bed kom. Ik verwachtte altijd dat ik dan de meest gekke dingen moest doen. Maar eigenlijk is een uurtje lezen of eventjes een spelletje spelen op mijn iPad prima toch? Netflix kijken ook, maar dan val ik gegarandeerd weer in slaap. Dat weet ik gewoon. Zelfkennis. Toen ik goed en wel wakker was en ontbeten had, ging ik langs de winkel om boodschappen te doen. Ik werk zelf in een winkel, maar voor grote boodschappen ga ik graag naar onze winkel in de buurt. Ik moet dan geen zware boodschappen mee sleuren op de trein. En ook, wij zijn een kleinere winkel. Soms heb ik dingen nodig die wij niet hebben. Ik maakte een uitgebreidere lunch klaar waar ik van genoot (die salade is niet het enige wat ik heb gegeten) en daarna ging ik de trein op. In de namiddag ging de shift heel traag voorbij en ik was bovendien moe. Geen toffe combi. Maar we moeten erdoor.

★ Woensdag vergat ik foto’s te maken, het was ook niet echt een boeiende dag. Niet dat ik een wild leven heb trouwens. Ik stond wel op met gewrichtspijn in mijn voet, voor de eerste keer. Ik weet niet welke pijn ik het ergste vind, maar ik weet wel dat ik pijn in mijn voet niet kan gebruiken. Geen enkele pijn trouwens. Daar schrok ik wel van. Woensdag was het een voet, ondertussen is de andere erbij gekomen. Het was een rustige shift in de middag, maar ook een memorabele shift. Ik ga niet in detail treden wegens privacy, maar ik was wel stressy.

IMG_2432

★ Chill-dag! Ik werd wakker door mijn wekker en las een halfuurtje. Uiteindelijk legde ik mijn hoofd heel eventjes neer om te genieten van mijn muziek. Ik had moeten weten dat dat geen slim plan was. Want ik viel weer in slaap. Het deed wel deugd en uiteindelijk had ik toch geen plannen dus hoe erg was het? Na het ontbijt startte ik mijn laptop op en speelde wat sims, wat ik best wel lang heb gedaan vandaag. Maar ik vind het gewoon heel leuk. Sims 3 trouwens. De Sims 4 zijn ze naar mijn mening volledig naar de knoppen aan het helpen. En aan alle reacties op social media te zien ben ik niet de enige. Het voelt ook zo grappig om dat weer te kunnen zeggen. In de namiddag ging ik langs de bibliotheek en kwam alleen maar met Engelse boeken thuis. Ik weet niet of ik het al eerder heb verteld, maar doordat de bibliotheek zo lang dicht was zijn er weinig nieuwe boeken. En ik heb letterlijk te weinig leesvoer. Gelukkig is Engels lezen geen straf. In de namiddag las ik wat in mijn boek en speelde ik Sims. Ik vroeg mama om een paar boodschappen mee te brengen. ‘s Avonds kookte ik nog eens Chicken Tonight en deze keer was ik wel voorzichtig met de kruiden waardoor het een heel stuk minder pikant was. ‘s Avonds deed ik blogwerk en schreef ik de helft van dit overzichtje.

IMG_2447
★ Ik herinner me niet zoveel meer van vrijdag, wel dat ik ‘s morgens nog lang heb zitten lezen onder een dekentje. Ja mensen, het is nog steeds zomer. Maar ik had koud. Op de foto is het zonder dekentje, na de foto is er een dekentje bijgekomen. Ik ben waarschijnlijk ook wel niet de enige die een dekentje erbij neemt in de zomer. Nu ben ik wel eens benieuwd of ik de enige gekke persoon ben met die gewoonte. Vroeger las ik met het doel om zoveel mogelijk boeken te lezen, maar nu is het goed zo. Ik hoop wel dit jaar nog de 50 te halen, volgend jaar ga ik hem dalen naar 25. In 2016 las ik iets meer dan 100 boeken, wat ik fantastisch vond. Maar die jaren zijn denk ik wel echt voorbij. Ik ging werken en ik weet niet wat er gebeurde maar de middag vloog echt om. Het was niet te geloven hoe snel het ging. Ik was verbaasd toen we de sleutel in het slot staken om de deur van de winkel te sluiten. Unbelievable. Op de trein naar huis chatte ik met mijn twee vrienden en genoot ik van het uitzicht.

IMG_2448

★ Zaterdag had ik weekend voor een dag. Ik stond op met heel veel pijn, zo erg heb ik het nog nooit meegemaakt. Dat maakte me een beetje moedeloos. Dus na het ontbijt dook ik terug onder de dekens met mijn boek. Wat ook wel rustig was. In de namiddag kreeg ik wel een kleine mental breakdown rond mijn pijn, ik was het eventjes allemaal beu. Als het echt chronisch is dan zal dat wel meer dan eens voorvallen. It’s okay. Ik moet er nu eenmaal door. Ik deed ook boodschappen en ik was dus vergeten mijn rekening te checken waardoor ik met ongeldig saldo aan de kassa stond. Dat vind ik altijd zo gênant. Ik was gewoon vergeten geld over te zetten van mijn andere rekening op de app. Gelukkig was mama er om me uit de nood te helpen. Achteraf bedacht ik me dat het zever is dat ik boos was op mezelf. Ik sta zelf achter de kassa en als klanten dat tegenkomen heb ik er altijd alle begrip voor. Mag bij mezelf ook wel. Dat overkomt iedereen wel eens. Ondertussen was ik aan de kassa wel helemaal aan het panikeren. Mama was wel heel lief en ik werd er emotioneel van. Toen we naar huis gingen waren de mensen ook echt ongeduldig op de bus en ze duwden bijna een oud vrouwtje omver. Echt ongelooflijk. Zaterdag was dus niet echt mijn dag zoals je merkt. Ik maakte een salade met pesto, mozzarella en tomaatjes (en sla natuurlijk). Ik vond dat ik dat wel verdiend had omdat ik me zo slecht voelde. Het was gelukkig zonder gevolgen. ‘s Avonds wilde ik heel graag een film kijken in bed en wist ik niet wat ik wilde. Uiteindelijk heb ik The Hungergames opgezet. Ik heb hem al vaak gezien, maar het is wel door die boeken dat ik Young Adult ben gaan lezen (zoals velen) en daardoor is de film voor mij ook soort van waardevol. En ook al weet ik heel goed dat het gaat gebeuren want ik heb zowel boek als film meerdere keren gezien en gelezen. Het blijft altijd hartbrekend als Prim haar naam wordt getrokken.

Kleine mededeling: Vanaf komende week komen mijn weekoverzichtjes op zondag online. Dat betekent ook dat ze zullen starten op zondag. Voor mij is het beter omdat ik nu vaker werk op zondag en ik heb niet altijd het fut om ‘s avonds nog achter mijn laptop te kruipen. Op zaterdag ben ik zo goed als altijd thuis (of er moet een noodgevalletje zijn) en dan is het voor mij gewoon fijner. Vandaar dat we ook eindigen met zaterdag vandaag. Mijn overzichtjes lopen vanaf nu van zondag tot zaterdag. 

Ik ben wel benieuwd: lig jij soms onder dekentjes in de zomer? 

One thought on “Week in beeld | 27

  1. Tof dat je ook bij My Muesli besteld hebt! Ik ben het ook aan het testen en ga er binnenkort een stukje over schrijven ^^
    Ik lig dus echt regelmatig onder een deken in de zetel. Ik vind dat veel gezelliger én het zorgt er voor dat ik geen 2837 muggebeten op mijn benen krijg :p

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: