Currently | Augustus 2020

De laatste zomermaand is omgevlogen, het was wel een memorabele maand. De kindjes mogen weer naar school, maar het zal toch wel anders zijn met de maatregelen. Niks is nog hetzelfde momenteel. Maar er is hoop. Augustus was een rustige maand qua uitstappen en dingen, maar wel een memorabele maand. Ik voelde mijn lichaam achteruit gaan en heb binnenkort mijn onderzoeken. Het komt wel goed. Verder was het geen gekke maand. Ik heb niet bijzonder veel Netflix gekeken of gelezen.

★ Gezien

Stranger Things
Seizoen 2: 
8-9
Seizoen 3: 1-4

Trinkets
Seizoen 1: 
1-9

A Series of Unfortunate Events
Seizoen 2: 
6-7

Favoriet van de maand
Ik twijfel vooral tussen Stranger Things en Trinkets. Beide vind ik hele toffe series. Het hangt er meestal van af of ik ga eten tijdens Netflix of niet. Want dan is Stranger Things geen goed idee. Maar sowieso hou ik van beide. Ik denk wel dat Stranger Things wint want ik heb zoveel zin om verder te kijken! Personages zijn ook heel tof.

★ Gelezen

De bucketlist van mijn hond – Lauren Fern Watt  ★ ★ ★ ★ ★
Trinkets – Kirsten Smith  ★ ★ ★
Geek Girl ‘Knap Anders’ – Holly Smale  ★ ★ ★ ★ ★
Geek Girl ‘Blundert door’ – Holly Smale  ★ ★ ★ ★
Whisper to Me – Nick Lake  ★ ★ ★ ★

Favoriet van de maand
Zoals je ziet was ik met alle boeken wel tevreden. Alleen springt De Bucketlist van mijn hond van Lauren Fern Watt er tussenuit. De boeken van Holly Smale heb ik al eens gelezen en die lees ik voor de nostalgie. Maar dat boek was echt een tranentrekker. Het is een waargebeurd verhaal over de vriendschap tussen een mens en hond. Zo zijn er wel meerdere, maar dit was wel echt een heel bijzonder verhaal. Toen ik mijn lijstje bekeek met gelezen boeken deze maand wist ik zonder twijfel welk boek me het meeste geraakt heeft. Gevolgd door Whisper to me van Nick Lake.

★  Gedaan

Op zoek geweest naar zuivelvrije alternatieven
Mijn lichaam reageert minder goed op zuivel dan vroeger. Nu moet ik wel zeggen dat ik niet helemaal zuivelvrij eet en dat merk je ook wel in mijn overzichtjes. Ik heb ondertussen ondervonden dat dat niet nodig is. Alles wat plantaardig kan eet ik plantaardig, al de rest niet. En ik let alsnog op met wat ik neem van zuivel. Ik eet geen kilo’s kaas meer, en als ik bijvoorbeeld kaas op mijn pasta doe dan is het vegan kaas. Op zich vind ik dat wel lekker, maar er zit een nasmaak aan die ik minder lekker vind. Ik denk wel dat ik daar gewend aan zal raken.

Ik belde de dokter op voor mijn onderzoeken
Mijn onderzoeken gingen nog een tijd uitgesteld worden, wat ik niet meer zag zitten. Ik ben ondertussen ook een keer terug bij de psycholoog geweest (in een week waar geen overzichtje was, wat niet de reden was overigens) en zij zei ook dat dat langer wachten me geen goed deed. Dus ik ging samenzitten met de huisarts, waardoor mijn onderzoeken vervroegd zijn. De dag dat dit online staat heb ik de eerste afspraak bij de specialist.

Ik keerde terug naar social media
Ik was normaal van plan om tot september offline te blijven, maar ik had er geen zin meer in. Ik heb het alsnog iets van 10 maand en een half volgehouden, dus dat vind ik nog altijd heel goed. Niet veel mensen zouden het zolang kunnen. Maar het was fijn. Op het moment dat ik dit aan het typen ben staan de apps eventjes niet op mijn telefoon omdat ik me wil voorbereiden op mijn onderzoeken. De prikkels maken me te onrustig. Vandaar. Ze komen vanzelf wel weer terug. Ik ben wel blij terug online te zijn, want ergens heb ik het wel gemist. Ik merk wel dat het hele gedoe rond social media me een stuk minder boeit. Ik hecht er niet zoveel waarde meer aan als vroeger en als ik veel likes krijg op een post doet het me ook niet zoveel meer. Ik gebruik het nu eerder voor mezelf als ik een keer iets wil delen. Maar de druk is er wel vanaf. En dat is maar goed ook.

★ Memorabele of gekke momenten

Ik stond in de Media Markt zonder portemonne
Toen ik een bericht kreeg dat mijn laptop hersteld was en klaar was voor ophaling was ik als een kind zo blij. Een blogger zonder laptop is lastig, ik mocht die van mama gebruiken. Maar zoals ik al vaker zei, ik heb het liefst van al mijn eigen toestel. En in volle enthousiasme nam ik een grotere zak mee en toen ik mijn reparatie in de winkel wilde betalen besefte ik dat ik mijn portemonnee vergeten was. Gelukkig was mama zo lief om hem te brengen, waar ik heel dankbaar voor was.

Ik had mijn allereerste samenwerking!
Er verscheen onlangs een artikel in samenwerking met Fotofabriek. Ik mocht van hen twee setjes Retroprints testen, wat ik al fantastisch vond. Maar tegelijkertijd ook heel speciaal, want het was de allereerste keer dat ik benaderd werd voor een samenwerking. Ik ga ze ook alleen maar aannemen als ik vind dat de samenwerking bij mij of mijn blog past. Dat was het geval. Mocht je het artikel gemist hebben, hier is een linkje.

Ik had verlengd weekend
Ergens midden augustus was het denk ik, kreeg ik verlengd weekend. Ik was vrij van zaterdag tot en met dinsdag. Woensdag moest ik ook maar in de namiddag werken dus eigenlijk was dat nog een verlenging. Maar ik ging die ochtend naar de dokter, dus helemaal vrij was ik niet. Het was wel welkom en ik heb vooral rust genomen. Dat deed enorm veel deugd.

★ Geleerd

Het is oke om aan te geven dat het niet meer gaat en hulp te vragen. Ook bij de meest simpele dingen.

Pijn en vermoeidheid is niet mijn schuld. Het is onzin om me schuldig te voelen daarover. Ik kies er niet voor

★ Trots-momentjes
– Dat ik het moeilijk vind dat er in zoveel lekkere dingen zuivel zit. Maar ik toch dapper ben doorgegaan op zoek naar alternatieven en ik ze lekker vind!
– Dat ik een keiharde doorzetter ben
– Dat ik de dokter heb gebeld om hulp bij mijn onderzoeken
– Dat ik mijn baas en collega’s heb ingelicht over het feit dat ik misschien chronisch ziek ben. Niet dat het zo’n monsters zijn, maar dit zijn dingen je gewoon liever niet hoeft te vertellen. Het liefst van al wil je je job zonder problemen doen.

Waar was jij trots op in augustus? 

3 thoughts on “Currently | Augustus 2020

  1. Vervelend dat je steeds meer last en pijn hebt. Hopelijk geven de onderzoeken duidelijkheid zodat je er iets aan kan doen (hopelijk).

    Ik ben zelf ook niet zo’n fan van die vegan kaas. Af en toe koop ik het eens maar eet tegenwoordig vaker pasta zonder kaas dan met die vervangers. Je zou kunnen kijken of je met alleen lactosevrij ook al niet wat beterschap hebt? Want die smaakt lijkt wel op gewone zuivel. Dilea heeft een heel gamma.

  2. Ik hoop dat je afspraak bij de specialist is goed gegaan. En wat een mooie lessen staan hierin, zeker waar! <3

    Waar ik trots op was deze maand? Dat ik toch maar mooi mijn hoofd boven water heb gehouden ondanks de korte nachten, zieke Noa, werken in de vakantie en alles wat er nog bij komt kijken. Nu, welverdiende vakantie en een stukje rust 🙂

  3. Hulp durven vragen, da’s soms echt een moeilijke stap hé?
    Er zijn best veel lekkere dingen zonder zuivel. Wist je dat oreo’s plantaardig zijn? Op de website van Try Vegan staan heel wat linkjes naar plantaardige producten die je in de supermarkt kan vinden!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: