Dankbaar voor wat je hebt. De les van een laptopkabel

Hi allemaal! Vorige week tot nu leerde mijn laptop me eigenlijk een mooie les. Ik was aan het bedenken of ik hier echt een volledige blogpost aan ging wijden maar de reminder kan iedereen wel eens gebruiken denk ik. Ik ook. Dus bij deze, een verhaaltje over de oplaadkabel van mijn laptop, enjoy!

In de week dat ik ziek thuis zat begaf mijn kabel het. Eigenlijk denk ik dat hij dat al een tijdje aan het doen was, want opladen ging niet meer zo snel als vroeger. En ik heb hem ook niet echt met liefde behandeld, laten we het zo zeggen. Net toen ik tijd had om te ontspannen en te rusten. Bij mij betekent dat ook gamen. Ik speel heel graag Animal Crossing (wat de meeste van mijn volgers wel weten ondertussen) maar ook The Sims. Wat een game op de laptop is. Hij laadde wel op, maar enkel als ik mijn laptop volledig met rust liet. Net als velen ben ik van de gewoonte om mijn laptop op te laden terwijl ik ermee bezig ben. Met veel goeie wil was het wel mogelijk. Aangezien er gewoon blogposts verschenen zijn afgelopen tijd. Ik heb er ook eentje bijna volledig op mijn iPad getypt omdat ik ineens werd overvallen door inspiratie. Het zal weer eens niet. Altijd als het niet uitkomt. Ik was blij dat ik erin was geslaagd om voor mijn accu volledig leeg was het volledige weekoverzicht van vorige week uit te werken en eigenlijk klaar voor publicatie te krijgen. Een staaltje snelheid want meestal gaat dat met duizend en een bronnen van research omdat mijn geheugen zo goed is. Not. Dus het was een wonder dat het gelukt was.

Ondertussen ben ik erachter gekomen welke kabel ik nodig had en kon ik hem bestellen. En zo ging het. Eigenlijk heb ik echt niet lang moeten wachten op de levering. Toen de kabel arriveerde vanmorgen was ik een beetje twijfelachtig want de kop die in de laptop moet zag er ineens kleiner uit. Maar hij past. Dus mijn laptop kan weer opladen zoveel hij wil en ik kan weer typen zo vaak ik wil. Als de inspiratie en energie er is tenminste. Daar waren oplossingen voor he. Mijn iPad is tot op een bepaald punt heel bruikbaar om de opstart of zelfs bijna een volledige blogpost te typen, mijn moeder wilde ook altijd haar laptop lenen als zij hem niet nodig had. Maar net als iedere blogger heb ik toch het allerliefste mijn eigen laptop voor mijn neus.

Toen ik die kabel instak voor de eerste keer en het rode lampje aan de zijkant van mijn laptop begon te branden ging er een klein gevoel van geluk door me heen. En toen realiseerde ik me dat ik het op zich prima had gered zonder die nieuwe kabel, maar ook dat je de dingen die het meest vanzelfsprekend zijn de eerste zijn die je mist als ze weg zijn. Dankbaar zijn voor van alles is altijd mooi. Dankbaar dat als je morgen opstaat je gezond bent, zeker in een tijd van pandemie (althans, dat hoop ik voor jou), dankbaar zijn dat je een dak boven je hoofd hebt en als het vannacht regent je niet kletsnat opstaat van de regen. Dat er cornflakes in de kast staan of je brood kan eten als je gaat ontbijten. Vergeleken daarmee is een oplaadkabel voor een laptop wel echt een luxeprobleem, maar you get it.

Had jij een gelijkaardige situatie?

3 thoughts on “Dankbaar voor wat je hebt. De les van een laptopkabel

  1. Ohh dit herinnert me aan die twee weken een paar jaar geleden dat mijn laptop stuk ging en ik al die tijd zonder computer zat. Ik was op dat moment een baan aan het zoeken, beetje lastig, moest elke dag naar de bieb om vacatures te zoeken. Maar, het gaf ook oneindig veel rust! Ik besloot er het beste van te maken en mijn tijd zo nuttig mogelijk te besteden. Ik heb nog nooit zoveel boeken gelezen, stempels gemaakt, recepten uitgeprobeerd en gewandeld. Het was zo lekker rustig! Nu denk ik af en toe nog wel eens terug aan die tijd en ik kan me al bijna niet meer voorstellen hoe het toen was. Ook al wil ik niet teveel met mijn telefoon en laptop bezig zijn, het gebeurd toch wel. Vaak zo even snel tussendoor. Ik vond dat dus ook een fijne les. En zo te zien had jij ongeveer dezelfde ervaring 🙂

  2. Het zou wel echt super zijn mochten we voor onszelf ook zo’n kabeltje kunnen bestellen hé. Dan zou je ‘s nachts energie kunnen bijtanken tijdens het slapen zodat je je de volgende dag plots een pak beter voelt. Dromen mag hé. 😉

    1. Dromen mag inderdaad! Ik zou het ook handig vinden, dan kan ik ook eens opstaan met de energie van vroeger. Dat went niet he. Ik kan me voorstellen dat dat ook voor jou een droom zou zijn die uitkomt

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: