Week in beeld 52 | Zon en terrasje!

Hi allemaal! Laten we zeggen dat de week die voorbij is heel zwaar was. Ik heb heel veel pijn gehad, was bijna dagelijks heel misselijk en duizelig. Ondanks dat had hij wel zijn charmes, er waren ook genoeg gelukjes. Eentje daarvan is dat ik voor het eerst weer op een terrasje heb gezeten. En genoten heb ik zeker! Bijgevolg is ook dat ik echt heel weinig foto’s heb gemaakt, maar ik zal er het beste van maken. Ik herinner me ok echt weinig details, dus ik doe m’n best. Let’s go!

Zondagmiddag was het vrij warm weer, eigenlijk echt al zomerweer. Dus ik besloot met mijn zusje in de stad te lunchen. Ik at quesadilla’s en zijn een croque hawai. Het was een plek waar we al vaker waren geweest dus we wisten sowieso dat het lekker was. Daarbij dronk ik zelf een homemade lemonade met fruit en munt. Het was zeker genieten, alleen al omdat het nu weer kan en mag. Ik hoop ook voor de uitbaters en medewerkers dat het nu zo mag blijven. Ik wilde al veel eerder terug eens lunchen buiten de deur maar iedereen liep als een gek naar de terrasjes dus ik besloot maar eventjes te wachten. En nu was het ook nog eens goed weer dus.

We waren toch al in de stad, ik had nog shortjes nodig. De shortjes die ik had waren allemaal van die skinny jeans gevallen en die doen gewoon te veel pijn tegenwoordig. De shortjes die ik nu heb zijn iets losser en zitten ook comfortabeler. Het is ook lang geleden dat ik echt ben gaan shoppen, ondank de energie dat me dat kost was het wel een toffe uitstap. En ik ben trots op mezelf want ik ben alleen maar met shortjes thuisgekomen en dat was ook alleen wat ik nodig had. Ik kijk nu al uit naar de zomer om ze allemaal te dragen. Vooral het middelste shortje is favoriet. Op de foto is hij heel beige, maar in het echt is het echt een zacht en schattig kleurtje.

Maandagochtend schreef ik wat blogjes, mijn weekoverzichtje kwam ook iets later online en dat is hij deze week ook weer. De reden van vorige week weet ik niet meer, de reden deze week is door de pijn en vermoeidheid. En eigenlijk hoeft het ook niet echt een verklaring te hebben. Bloggen is nog altijd mijn hobby en daar zitten geen verplichtingen aan. Alleen dat ik er plezier moet uit halen. En ik heb hele lieve volgers die dat wel begrijpen. Ik probeer wekelijks twee blogjes te plaatsen, maar dat lukt ook niet altijd. Gewoon ook omdat ik heel veel andere hobby’s heb die ik ook graag doe. En goeie ideetjes goed uitwerken kost veel tijd en energie. Niet dat ik er dan geen plezier meer uithaal, natuurlijk wel. Maar you get it.

Ik denk dat het dinsdagochtend was, maar ik vond wijsheid op de achterkant van het blaadje van de scheurkalender. Het mopje was verder niet zo grappig. Maar de quote wel en eigenlijk is hij wel toepasselijk voor ons allemaal gezien de situatie waarin de wereld zit. Maar je tegenslag altijd met waardigheid en gratie dragen is niet altijd mogelijk, en dat is oke. Ik vond er vooral troost in met mijn eigen rouw rond mijn gezondheid.

Deze week was ik ook echt een paar keer blij toen ik dit beeld voor ogen zag. Ik doe mijn werk nog steeds heel graag, maar het was geen gemakkelijke week. Veel pijn gehad, vaak heel misselijk geweest. Ik weet ook de reden niet, het was nochtans geen week met veel wisselvallig weer. Maar niet alles ligt aan het weer en fibromyalgie is een ingewikkelde ziekte. Soms weet je waarvan aanvallen komen, maar soms komen ze ook echt uit the middle of nowhere. Dat was vooral deze week zo. Ik ben best wel trots dat ik deze week ben doorgekomen, tegelijkertijd had ik ook veel verdriet. Dat doet toch wel echt iets met je hoor, voelen dat je ziekte toeneemt. Maar het is oke. Slechte dagen mogen er ook zijn.

Verder ga ik het denk ik hierbij moeten laten. Ik weet echt weinig af van de week die gepasseerd is. Het is vooral een waas van fibro-aanvallen in allerlei vormen. Er is een nacht geweest dat ik last had van mijn fibro, van migraine en daarbij komend ook spierkrampen waardoor ik heel weinig slaap heb gehad. En dat heb ik ook gevoeld. Ondertussen zijn we al eventjes later, gaat het wel iets beter. Ik blijf positief, maar soms hoort dit er ook bij. Dus ik hoop jullie komende week weer wat meer te verblijden met meer materiaal. Voor nu zullen jullie het hiermee moeten doen.

7 thoughts on “Week in beeld 52 | Zon en terrasje!

 1. Naar om te lezen dat je zo’n slechte week had. Hopelijk wordt dit een fijnere week voor je. Wel leuk dat je gezellig met je zusje op een terrasje hebt gezeten!

 2. Hopelijk is de komende week liever voor je en wil je lichaam dat wat meer meewerken. Dat van de shorts (broeken in het algemeen eigenlijk) is heel herkenbaar. Ik ben op een gegeven moment kleedjes beginnen dragen en heb sindsdien eigenlijk geen broeken meer gedragen. Enkel leggings. Jammer genoeg zijn degene die ik goed vind (die van Zeeman) vervangen door een nieuw model waar minder rek in zit. De tailleband is veel strakker dan voordien dus nu moet ik weer op zoek naar een ander merk/model dat ik beter kan verdragen.

  1. De week die voorbij is was gelukkig wel een beetje beter. Voor zover dat kan, want helemaal beter zal het nooit meer worden. Ik snap jouw keuze om kleedjes te dragen, maar zelf zou ik elke dag onzeker zijn omdat ik mij mezelf niet voel in een kleedje. Maar ik vind dat wel echt bij jou passen. En die struggle is herkenbaar! Dan is iets eindelijk goed en dan mag je weer op zoek naar een nieuw alternatief. Ik hoop dat je je zoektocht snel kan staken en iets nieuws vindt 🙂

   1. Het grappige is dat ik voor die omschakeling vrijwel steeds een jeansbroek aan had. Die dingen waren na iets meer dan een jaar versleten omdat ik ze zo vaak droeg en nu is het dus net omgekeerd en heb ik al enkele jaren geen broeken gedragen. Gelukkig heb ik me onlangs een hele lading nieuwe leggings kunnen kopen (voor onder de kleedjes) want die verslijten ook wanneer je ze vaak draagt. Ik heb ook twee kleedjes gevonden zonder naar een stad te moeten gaan om te winkelen. Dus ik kan er weer een tijdje tegen.

 3. Ik hoop dat je lichaam nu weer wat meer wil meewerken <3
  Kan me voorstellen dat het zeker vervelend en zwaar kan zijn. Knuffel! Op naar een nieuwe week 😉

  1. Dankjewel! Ik heb nu net het weekoverzichtje afgewerkt voor morgen en het was inderdaad een betere week. Knuffel terug! ♥

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: