Week in beeld 68 | Mentaal moeilijke week

Hi allemaal! Ik lanceerde afgelopen week al een postje over dar de pandemie zwaar begint te worden, dus jullie voelden de bui waarschijnlijk wel al hangen. Ik weet ook niet hoelang de bui zal blijven hangen. In mijn foto’s heb ik vooral geprobeerd om de positieve dingen van de week naar boven te halen, maar weet dat de ‘good mood’ zeker niet altijd aanwezig was. Het was een moeilijke week, echt zwaar. Dus let’s go!

Zondagavond kwam ik thuis van mijn vriend en had ik zin om Animal Crossing te spelen. Ik heb denk ik niet zo heel veel speciaals gedaan, vooral wat rondgerend op mijn eiland en wat kleine dingen aangepast op mijn eiland. Het leuke van Animal Crossing is dat het een ‘hersendodend’ spel is en je er vanzelf rustig van wordt. Althans, dat heb ik toch. Ik denk dat ik een klein halfuurtje heb gespeeld en daarna ben gaan slapen.

Maandagochtend zat ik bij de huisarts in de wachtzaal. Niks ergs aan de hand, maar ik wilde heel graag bloed laten trekken zodat ik weet of ik vitamines tekort heb. Als ik dat kan voorkomen wordt de winter wellicht een beetje lichter. Voor de rest heb ik nog wat extra supplementen gekregen en hebben we nog een paar dingen besproken, maar echt drastische dingen zijn er niet uitgekomen. En dat was ook niet echt nodig. Een dag later sprak hij op mijn voicemail in dat mijn ijzer weer te laag stond, dus ondertussen heb ik de apotheek ook weer gesponsord. Alles voor de gezondheid.

Dinsdagmorgen zat ik in de zetel op mijn gsm te spelen, en Jacqueline kwam heel knus bij me zitten. Het was echt een heel schattig zicht! Deed dan ook een beetje pijn toen ik moest rechtstaan om me aan te kleden en te eten. Want ik kon niet de hele dag in de zetel hangen, want er stond een late shift op de planning. Die shift is heel rustig verlopen, het was niet zo heel druk. De laatste uren kropen echt voorbij omdat alles al gedaan was. Dat zegt iets want ik ben normaal niet iemand die dat zegt. Maar ik weet van vroeger dat dinsdagen standaard rustig zijn.

Ondanks de rustige werkdag had ik toch wel pijn achteraf, dus ik ben toen voor ik ga slapen nog eventjes onder mijn elektrisch deken gaan liggen om mijn spieren wat warmte te geven. Daarvoor verlicht het niet altijd, maar de warmte werkt vaak wel ontspannend en dat is ook al iets.

Ik heb een zus die graag bij Shein bestelt. Zelf heb ik dat nog ooit echt gedaan. De meeste nieuwe kledij die in mijn kast ligt komt van Vinted. Dat is mijn manier om een steentje bij te dragen aan het milieu. Ik liet een tijdje terug vallen dat ik eigenlijk heel graag stickers wilde voor mijn iPad en e-reader. Maar ik wilde er ook die bij mij passen en die ik echt mooi vind. Missie was geslaagd! Woensdagavond lagen de stickers klaar voor me, maar donderdagochtend heb ik ze echt goed bekeken en ook geplakt. Van het resultaat heb ik nog geen foto gemaakt, maar ik denk dat er vanzelf wel eens een foto in een van mijn overzichtjes komt.

Ondanks dat mijn gemoed niet altijd heel hoog was deze week, was er wel iets waar ik naar uitkeek. Aan het begin van de week heb ik boodschappen gedaan en haalde ik alles in huis voor cake. Steeds meer krijg ik de liefde voor koken en bakken te pakken. Het heeft iets therapeutisch en rustgevends. Vroeger dacht ik dat mensen die dat zeiden overdrijven, maar daar ben ik het nu niet meer mee eens. Ik weet ook niet wat ik leuker vind, het deeg maken of voor de oven staan gluren en vol ongeduld wachten tot mijn baksel klaar is. Ik maakte een simpele blauwe bessencake. Misschien dat ik me in de toekomst aan meer gewaagdere recepten waag, maar we bouwen rustig op haha.

Hij kwam er in elk geval mooi bruin en met een stevig korstje uit. Dat laatste is iets wat ik graag heb aan cake, dus ik ben blij met het resultaat. Door de blauwe bessen proeft hij een beetje naar confituur, maar hij was zeker gelukt! Op een detail na wat ik sebiet ga tonen. Blijkbaar had ik toch het recept niet helemaal goed gelezen.

Dit was de binnenkant. Ik had meerdere keren gecontroleerd of alles gaar en gebakken was, maar dat was wel het geval. Dus achteraf heb ik eens gekeken, ik heb een ei te weinig in het beslag gegooid en waarschijnlijk nog een tweede afweegfout gemaakt. Op zich smaakte hij niet slecht, hij was zelfs lekker. Ook met de stevige binnenkant. Hij was een beetje broodpudding achtig daardoor. Dus all is good. En wie nooit iets doet in het leven, zal ook nooit iets meemaken.

4 thoughts on “Week in beeld 68 | Mentaal moeilijke week

  1. Ah heerlijk even opwarmen onder de elektrische deken! Jammer dat het dan niet helpt tegen de pijn, maar ontspannend lijkt het me zeker 🙂
    En ondanks dat het recept mis ging bij de cake ziet ie er toch nog lekker uit.

    1. Het ontspannende is sowieso een voordeel. Oke, ik heb nog steeds pijn maar in stress door een pijnaanval heen komen is nog veel erger. Als ik er een rustige rust van kan maken maakt dat veel goed. En dankjewel! Hij was wel lekker hoor, gewoon de structuur die een beetje anders was 🙂

  2. Mijn week was ook maar meh. niet per se door de pandemie, gewoon door november, haha :p Ik ben blij dat je ook een bakfan aan het worden bent 😀 Ik vind het ook erg therapeutisch. Het bakken zelf en dan ook daarna iets lekkers hebben om te eten 😉

    1. Haha, dat kan ook natuurlijk. Tis wel herkenbaar. Mijn mood daalt ook een beetje tijdens de donkere maanden. Tis mede door jou dat ik trouwens ben beginnen bakken. Ik was het kwijlen boven mijn scherm beu als ik jouw weekoverzichtjes las haha. Nee grapje, ik vind het superleuk om te doen. En idd, het feit dat er iets lekkers is na je baksessie is sowieso een pluspunt.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: