Mijn goeie voornemens voor 2022

Hi allemaal! Vorig jaar schreef ik geen postje met voornemens of doelen. Omdat ik het idee had dat het jaar al heftig genoeg ging zijn zo. Ondanks dat heb ik wel een heel mooi jaar gehad. Het was niet altijd gemakkelijk, maar ik heb wel heel veel mooie inzichten opgedaan. Ik was al een tijdje aan het broeden op mijn voornemens van het komende jaar, want als ik kijk naar het verleden zorgen die er wel voor dat ik aan dingen ga werken waar ik aan wil werken. Ik zal nooit perfect zijn en dat hoeft niet, maar groeien in de dingen die ik graag doe is altijd leuk. Aan het einde van het jaar blik ik hierop terug, en misschien ergens in het midden van het jaar ook als ik het niet vergeet.

⭐️ 12 boeken lezen dit jaar

Ik heb eigenlijk lang mijn kop gebroken over wat ik met mijn leesdoel ging aanvangen. Want lezen is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Toch houdt een leesdoel me aan het lezen. Vorig jaar heb ik hem niet gehaald, voor het eerst in zes jaar denk ik. Twaalf boeken betekent minstens een boek per maand, wat mogelijk moet zijn. In goeie tijden lees ik vaak twee of drie boeken per maand, dus ik denk dat dit wel mogelijk is. Alleen al terug een doel voor ogen hebben is motiverend want ik voel de leeskriebels alweer tintelen in me. En we zijn nog geen 2022 als ik dit schrijf dus das een hele goeie start. Ben benieuwd!

⭐️ 12 dingen bakken of nieuwe dingen koken

Een pandemie in het land liet mij beseffen dat ik koken en bakken blijkbaar toch heel leuk vind. Ik ben geen meesterkok en er zijn sowieso nog verbeteringen mogelijk aan mijn werk. Maar als ik kook of bak en er eet iemand mee krijg ik wel altijd te horen dat het lekker is. Mijn liefde voor in de keuken staan is gegroeid, dus ook hier wil ik meer tijd voor maken in het nieuwe jaar. Ik heb het idee dat het meeste hiervan bakken gaat worden, maar ach. Er zullen wel nieuwe receptjes tussen raken ook hoor denk ik. We zullen zien.

⭐️ 15 tekeningenillustraties maken

Ook voor tekenen nam ik veel te weinig tijd het afgelopen jaar. Terwijl dat net hetgeen is wat ik zo graag doe. Vandaar dat ik hier een groter getal heb op geplakt in vergelijking met die vorige twee. Ik hoop wat meer te tekenen komend jaar. Want de paar keren dat ik het wel deed, was het geluk en de glimlach op mijn gezicht groot. Creativiteit is nu eenmaal een van mijn grootste passies.

⭐️ 50 kilometer wandelen

Niet in een keer natuurlijk, dat is voor de moment niet mogelijk. Maar meestal als ik wandel zijn het al snel tochtjes van meer dan vijf kilometer. Dus ik denk dat dit wel haalbaar moet zijn. En ik hoop nog nieuwe wandelplekjes in het land te ontdekken op mijn vrije dagen. Maar de plekjes waar ik normaal wandel zijn ook heel mooi. Wandelen is ook een goeie manier om mijn spieren soepel te houden en terwijl wordt mijn hoofd ook geleegd.

⭐️ Een gezonder slaappatroon ontwikkelen

Ondanks mijn chronische vermoeidheid ben ik nog altijd een krak in laat naar bed gaan of mijn slaap niet genoeg prioriteit maken. Soms voelt het daardoor alsof het mijn eigen schuld is dat ik zo moe ben, maar dat is niet altijd zo. Als ik laat ga slapen wel natuurlijk. Maar sommige nachten lig ik wakker van de pijn, kan ik om andere redenen niet slapen. Maar een beetje aandacht voor betere slaap is nooit verkeerd denk ik.

⭐️ Beter plannen

Ik werk niet zelfstandig of iets, maar ik merk wel dat ik dingen altijd uitstel. Voornamelijk dingen zoals kaartjes tekenen, soms blogwerk uitstellen tot het laatste moment. Waar dat vandaan komt weet ik niet want ik doe beide dingen heel graag. De drie maanden dat ik thuis zat viel dat wel nog mee want hoe hard ik ook uitstelde, er was vaak wel een gat waar ik het toch gedaan kreeg. Nu ik terug werk gaat dat niet mee. En dan gebeurt het dus soms dat ik midden in de nacht wakker word (door een slechte droom, door pijn) en dan lig ik te denken aan alles wat ik nog moet doen. En dat is niet echt helpend als je probeert te slapen; Dus ook dit wil ik aanpakken in het nieuwe jaar.

Zoals je ziet zijn mijn doelen vooral gericht naar hobby’s of dingen waar ik gelukkig van word, maar dat was ook een beetje de bedoeling. Ik verdoe mijn vrije tijd te vaak met social media of ik spring voor anderen. Dat laatste vind ik niet zo erg, want ik hou van mensen helpen en ik kan pas gelukkig zijn als mijn dierbaren dat ook zijn. Ik merkte dat ik de laatste maanden heel weinig bezig was met de dingen die me echt oprecht een blij mens maken, en daar wil ik het nieuwe jaar verandering in brengen. Het is niet zo dat ik in 2022 altijd blij zal zijn, dat bestaat niet. Maar ik mis die dingen heel erg. Ik ben ook iemand die zegt dat je niet moet wachten met de dingen verbeteren als je dat wilt, maar met de jaarwisseling die er nu toch is. Of dit gaat lukken of compleet gaat mislukken, dat zal het jaar wel uitwijzen. Ik hoop dat jullie een prachtig jaar krijgen!

Heb jij doelen voor het nieuwe jaar?

6 thoughts on “Mijn goeie voornemens voor 2022

  1. Leuke doelen die denk ik ook zeker haalbaar zijn. Goed dat je onderzocht hebt wat jou echt gelukkig maakt en daar je doelen bij gemaakt hebt. Niet jezelf vergeten! 🙂

    1. Dankjewel! Ze zijn haalbaar maar dan ga ik gewoon moeten stoppen met eindeloos scrollen hele dagen. Twee vliegen in een klap want het irriteerde me een beetje dat ik altijd aan mijn gsm geplakt zit. Eigenlijk zouden de dingen die ik graag doe automatisch in mijn leven moeten zitten, maar de drukte van de pandemie heeft dat een beetje weggepakt denk ik.

  2. Mooie doelen en volgens mij heel haalbaar! Ik wil net als jij minder uitstellen in 2022 en vooral meer routine in mijn leven. Volgens mij gaat dat hand in hand, want ik denk dat betere routines me kunnen helpen om dingen gewoon te doen wanneer ze ‘horen’ in plaats van ze uit te stellen. Succes met je doelen!

    1. Dankjewel! Het is haalbaar als ik mijn social media verslaving de kop indruk. Maar ik krijg er wel mooie dingen voor terug. Niet alleen ben ik dan meer bezig met wat ik graag doe, maar ik krijg er ook het geluk voor terug. Ik heb denk ik je postje gelezen met doelen, want het komt me bekend voor wat je vertelt. Ik hoop dat het jou ook lukt! Uitstellen is inderdaad ook zo’n dingetje dat het leven soms moeilijker maakt dan nodig is. Fijn 2022 gewenst!

  3. Dit lijken mij goede, haalbare doelen. Ik wil dit jaar ook meer koken, ik ontdekte de net als jij de afgelopen tijd dat koken toch niet zo intimiderend is als ik altijd dacht. Veel succes!

    1. Dankjewel! En veel plezier met koken komend jaar! Koken is soms gewoon een kwestie van proberen en vaak ook met vallen en opstaan. Maar als je een beetje je plan kan trekken in de keuken kan je gemakkelijk iets lekkers op tafel zetten.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: