Week in beeld 78 | Konijntjesspam en veel lezen

Hi allemaal! Ik heb het gevoel dat de week die gepasseerd is een beetje een samenraapsel aan random foto’s is, maar ik heb de week wel vrij goed vastgelegd. Februari is gestart ook, wat eigenlijk wel crazy is om te bedenken. Ik ben ook herbegonnen aan mijn one second a day projectje, want ik heb er in januari niet genoeg tijd in gestoken. Maar het jaar is nog lang dus waarschijnlijk wordt het nog wel een mooi kunstwerk aan het eind van het jaar. Dat hoop ik toch. Verder was het ook geen echt bijzondere week, ik ben ook nog niet echt in de mood om echt zotte dingen te doen. Ik wil eerst mijn mentale gezondheid een beetje beter hebben, maar het gaat wel de goeie richting uit dus das goed.

Zondag begon ik heel rustig met het bijlezen van blogjes. Ik doe mijn best ze allemaal te lezen en er op te reageren. Maar ik vind net als iedere ander blogger ook niet alles even interessant en sommige dingen sla ik over. En soms vergeet ik ook te reageren. Maar ik lees het meeste wel. Hier was ik trouwens de blog van Linda aan het lezen, een heel leuk persoon en een hele toffe blog dus zeker eens kijken 🙂

Verder las ik ook mijn boek in bed. Het was een vermoeiende dag. Als in; ik heb niet veel gedaan want ik was moe. Daarvoor dient het weekend natuurlijk, om bij te komen. En de batterijtjes op te laden. Dat is bij niemand echt onbelangrijk, maar bij mij al zeker een noodzaak. Ik ben nog steeds bezig in het laatste deel van de Bijzondere Kinderen. Stiekem ben ik voor een keer blij dat het langer duurt want ik wil eigenlijk geen afscheid nemen van de reeks. Mede boekenwurmen zullen deze struggle wel herkennen. Tis niet mijn favoriete deel, maar ik geniet er zeker wel van! Ik geniet sowieso van alles wat Ransom Riggs schrijft. Die kerel zijn schrijfstijl en fantasie is echt geweldig.

Maandag moest ik een paar dingen ophalen dus ik ging in gepaste stijl naar buiten. Op een dag vind je de sokken van je leven! Ze zijn van Dedoles trouwens. Ik heb nog nooit echt boekige sokken gehad, wat eigenlijk wel een beetje jammer was aangezien ik meer dan de helft van mijn leven tussen de pagina’s van boeken heb geleefd. Nu wel dus! Het is ook zoiets kleins en stoms, maar toch word ik er heel blij van. Ze heten dan ook niet voor niks ‘happy socks’.

Het was echt stormweer maandag, maar ik moest buiten zijn. En het was een eindje weg dus ik pakte mijn step erbij. Vorige week vertelde ik al dat die in huis is gekomen, inmiddels zijn we dikke vriendjes. Heel blij ermee! Het was echt hard aant waaien trouwens, zelfs de motor van mijnen step had miserie om ertegenop te kunnen. Waarom ik het een goed idee vond om dan juist iets te gaan ophalen, vraag het me niet. Ah wacht jawel. Het moest die dag worden opgehaald. Zo zat het in elkaar. Ik weet het weer. Kwas in alle geval goed uitgewaaid die dag.

Ik haalde een pakketje op van Too Good To Go. Voor drie euro hebben we denk ik zeven boterkoeken, twee kleine broden en zeven pistolets meegekregen. Wat zot veel is. Ik wil dit nog een keer doen maar dan bij de supermarkt. Want daarmee word ik ook uitgedaagd om met groenten te koken waar ik eigenlijk niet mee kook. Het verruimt creativiteit in de keuken dan. Het was trouwens heel lekker!

Liefde voor mijn nieuwe broek! Ik scoorde deze op Vinted voor acht euro en verzendkosten. Hij is van Pull & Bear, maar ik weet dus niet of hij nog te koop is. Ik wist alleen dat toen ik hem zag ik hem wilde hebben. Ik heb eventjes gechat met de verkoopster want hij zag er heel skinny uit op haar foto’s, maar dat was niet zo! Het is een mom jeans modelletje. Dit verzacht de pijn van geen skinny jeans meer te kunnen dragen toch wel een beetje. Hij is iets ruimer dan dat ik gewend ben, maar het stoort me niet. Heel blij hiermee! Ik ben enkel nog nieuwe shirtjes aan het zoeken, en daarna kan ik een postje maken met favorietjes. Spoiler: den deze komt er in. Let ook niet op alle dozen rond me, de kamer is niet in de leest opgeruimde staat op dit moment en daar ben ik ook verantwoordelijk voor. Daar komt met de tijd wel verandering in. Om maar te tonen dat ik ook niet alles perfect op een rijtje heb.

Maandagavond kregen we een hele mooie zonsondergang! Ik heb echt genoten van de mooie kleurtjes in de lucht. En ik was content ook, want de mooie kleurtjes vlogen me rond de oren maar zelf kon ik er gene spotten. Dat komt ook wel een beetje omdat ik altijd in de laten werk en daardoor meestal niet vroeg uit mijn bed moet rollen. Of tis de zaterdag, maar dat valt ook goed mee.

Dinsdagavond was het echt een gedoe met het OV. Blijkbaar waren er in mijn stad mensen op het spoor geweest waardoor er vertragingen van alle kanten waren in de stad waar ik werk. Mijnen normale trein reed wel maar met vertraging. Waardoor ik echt keihard heb mogen sprinten om mijn bus te halen. Want anders ist twintig minuten wachten. Ik heb een sprintje getrokken en een afstand die ik al wandelend normaal in drie minuten doe, in een halve minuut gedaan. Best wel trots op mezelf haha. Was ook wel het laatste blokje van mijn batterij die dag trouwens. Al een chance dat ik niet meer moest koken. Of ja, een beetje maar twas in vijf minuten klaar dusja.

Woensdag had ik een gesprek in het ziekenhuis. Deze keer geen relaxatietherapie. Laten we zeggen dat dat niet gelopen is zoals ik hoopte. De arts heeft het ook afgerond zonder diagnose. Dat was niet wat ik verwacht had. Dus ik heb het ook eventjes gehad met ziekenhuizen en dokters. Ik had ook niet echt het gevoel dat er geluisterd werd naar me. Dus voorlopig ga ik het wel efkes zelf oplossen.

Woensdagavond mochten de konijntjes eventjes over de keukentafel lopen en ze waren echt te schattig voor woorden toen ze aan het rusten waren! Sowieso zijn ze echt te schattig voor woorden. Ze worden ook zo snel groot!

Donderdag had ik een gesprek bij de psycholoog. Mijn vaste waar ik al twee jaar bij ben geweest. Het traject is al een hele tijd afgerond maar ik had het moeilijk en ik wilde mijn kopje eventjes leegpraten zoals ik het graag noem. Het deed wel deugd en ik heb ook het gevoel dat ik nieuwe energie heb gekregen. Ben ook op mijn step gegaan (met de trein wel) en toen ik terugkeerde naar het station met K3 in mijn oren was ik echt zo gelukkig! Ik was ook trots om de mooie dingen die ze gezegd had over me en de complimenten die ik heb gekregen. Nadien haalde ik Starbucks want mijn trein was juist weg. Het was zeker lekker!

En donderdagnamiddag las ik een heel stuk. Ik ben ook een keer in slaap gevallen want ik was echt moe ook. Maar daarna las ik gewoon door, en het was eigenlijk echt een goeie dag ervoor! Ik denk dat ik nu net voor de helft van het boek zit. Ik was best wel trots dat het zo goed gelukt was! Lezen is geen wedstrijdje, maar ik ben altijd blij als het goed lukt en vlot gaat. Het is dan geen race, maar wel een hobby van me en ik mis die als het niet lukt.

Ik kreeg ook de melding dat mijn e-reader een update moest krijgen en ik ben ook zo iemand die dat dan duizend keer uitstelt. Ik weet zonder nadenken dat dit herkenbaar is. Uiteindelijk toen ik ‘m wilde opstarten om verder te lezen donderdagavond nam hij zijn lot zelf in handen en deed het zelf. Good job, want die schop onder mijn kont heb ik dan nodig. Ik vond het grappig dat er een Chinees woordenboek is toegevoegd aan mijn toestel. Dus daar moest ik wel mee lachen. Ik lees veel Engels maar wel met behulp van een Nederlands woordenboek. Zo kan ik als ik iets niet snap het snel opzoeken. Ik merk er niet zo heel veel van dat mijn woordenschat uitbreidt, maar dat komt denk ik wel. Mensen zeggen vaak dat ik soms een heel speciale woordkeuze heb voor mijn leeftijd of doen, maar die heb ik ook ontwikkeld door veel te lezen. Dus ik veronderstel dat dat over een paar jaar ook wel zal gelden voor mijn Engelse vocabulaire. En zo niet, ik lees nog altijd voor m’n plezier en niet om slim te worden. Al gebeurt dat laatste onbewust toch want door te lezen steek je wel altijd iets op. Is het geen empathie die zich ontwikkelt, dan zijn het wel andere dingen.

Vrijdag was het werkendag in de laten. Ik ging ook voor het eerst met de step. Blijkbaar had ik ook de perfecte dag gekozen want ik was nog niet vertrokken en kreeg al een stortbui op mijn kop. Terwijl mijn ouders me wel gewaarschuwd hadden. Maarja, ik ben als een kind zo blij met die step en dan kom je dat tegen. Het viel voor de rest wel mee trouwens, zo kletsnat ben ik niet aangekomen. De ergste bui is begonnen toen ik al bezig was met werken. Ik had trouwens al best wel veel last die dag, maar tis een prima dag geworden dus daar ben ik blij mee.

Zaterdag was toch nog drukker dan verwacht, dus ‘s avonds had ik al pijn en toen ik thuiskwam begon het door te waaien en regenen en dat zorgde voor nog meer pijn. Wat oke was, want ik was al thuis op dat moment. Dus ik heb toen nog maar eventjes Youtube opgezet en ben vanzelf in slaap gevallen daardoor. Niet dat het zo’n saaie video was trouwens haha. Is meestal zo als ik zo moe ben. De laatste tijd kijk ik echt veel Youtube, maar ik merk ook dat ik daarvan geniet dus das wat telt.

Zondagochtend kwam ik tot de conclusie dat ik geen avondeten in huis had en dat ik dus door de storm nog naar de winkel moest. Mama moest dat ook dus we zijn samen gegaan. In een Carrefour waar ik nog nooit was geweest en ik was geschrokken van het grote aanbod dat ze hadden. Hij is eigenlijk ook niet zo heel ver van huis en met de step is het prima te doen. Dus ik kan vaker daarnaartoe. Al is de Delhaize nu ook makkelijker bereikbaar voor me. Dus dat verruimt weer mogelijkheden. Daarom wilde ik dus heel graag een step hebben. Verder chillde ik in mijn pyjama voor de rest van de dag want ik had niet echt de energie voor iets anders. Het is een heel energieslopende tijd voor me. En dat weer werkt ook niet mee dus ik heb meer pijn, ook dat kost me vaak heel veel energie. Het is wat het is natuurlijk. Ik probeerde wat te lezen maar dat lukte niet, dus ik ben maar Youtube gaan kijken weer.

Voor ik dit overzichtje afsluit: nog twee huishoudelijke mededelingen. Klinkt weer superserieus maar kom :p

Ten eerste, vanaf heden zullen mijn weekoverzichtjes op maandag komen. Omdat ik de zaterdag een hele dag werk, dan is het iets fijner als ik op zondag op het gemakske mijn overzichtje kan afwerken. Vroeger werkte ik de zondag ipv de zaterdag, maar das dus omgedraaid. Voor mij is dit gemakkelijker. En ik heb gemerkt dat de meeste bloggers ook gewoon op maandag publiceren dus das ook mooi meegenomen.

Ten tweede: ik denk dat mijn overzichtjes nog wel een tijdje een mess zullen zijn of een onoverzichtelijk boeltje. Hoewel dat nogal hard gezegd is. Ik wil gewoon maar zeggen dat er de komende tijd waarschijnlijk geen spannende dingen gaan gebeuren, ik ben aan me aan het focussen op mijn mental health op dit moment. En ik ben ook een break up aan het verwerken zoals ik vorige week al zei. Dat komt met de tijd wel goed, maar tis maar eens zeggen. Hoewel ik weet dat ik hele lieve volgers heb en jullie daar niet van maken.

Ben jij ook zo iemand die updates altijd duizend keer uitstelt? Ik kan niet de enige zijn die dat doet 😜

8 thoughts on “Week in beeld 78 | Konijntjesspam en veel lezen

 1. Oh, wat lief, ik zie mijn blog voorbij komen! Bedankt 🙂 Leuk om te zien dat ik niet de enige ben die nieuwe kledingstukken meteen aan wil, want ik zie je dus ook direct met je nieuwe broek, haha! Weekoverzichten hoeven helemaal niet spannend te zijn – die van mij zijn dat ook zelden – het is vooral leuk om een kijkje te krijgen in iemands normale leven. Tuurlijk is het soms leuk om te lezen van iemand die hele bijzondere dingen doet, maar ik vind het vooral ook leuk om hele normale overzichten te zien van mensen die ook gewoon naar hun werk moeten en die ‘s avonds ook gewoon lekker op de bank zitten haha.

  1. Alsjeblieft 🙂 Af en toe andermans blog in de schijnwerpers zetten is zo gedaan en zo steunen we elkaar ook onderling. Ik kan trouwens nieuwe kleding heel lang in de kast laten liggen voor ik het draag! Tenzij het echt een kledingstuk is waar ik op Vinted direct op aan het kwijlen ben, dan kan je er geld opzetten dat ik het de dag erna in mijn outfit verwerk. En dankjewel voor de bevestiging dat mijn overzichtjes wel leuk zijn. Die had ik eventjes nodig 🙂

 2. Lekker loslaten dat je weekoverzichten overzichtelijk moeten zijn. Wij passen ons maar aan jouw en je blog aan, niet andersom he 😉 Bedoel maar te zeggen dat dit jouw plekje is en je precies mag doen wat je wil hier. Maar dat weet je vast ook wel haha. Ik stoor me er trouwens helemaal niet aan, dat het niet overzichtelijk zou zijn.
  Zo leuk je boeken sokken! En wat handig de elektrische step. Scheelt het je ook veel in moe zijn, dat je minder hoeft te lopen?

  1. Ik heb het ondertussen ook losgelaten. Niet helemaal want het overzichtje waar ik aan werk voor deze week is helemaal anders. Maar zo blog ik graag. Het is wel een hele lieve reactie. Het scheelt inderdaad wel! Ik ben ook minder afhankelijk van de bus en trein en dat geeft iets meer vrijheid en gemak dus daar ben ik ook blij mee.

 3. Lezen is zo fijn om op te laden hé.
  Ik heb zo’n vermoeden dat je – naast stickerfluencer – ook sokkenfluencer zal worden. De mijne zijn echt zo goed als allemaal versleten en dat merk heeft zo’n leuke exemplaren. Dankjewel voor de tip :-).
  Pff, dat is echt niet leuk dat er niet naar je geluisterd werd in het ziekenhuis… Gehoord worden is zo belangrijk!

  1. Inderdaad. En ik ben blij dat ik ook sokkenfluencer ben geworden vanaf nu. Ik vrees dat je nog veel geïnfluenced gaat worden want bijna iedere week heb ik wel een paar aan dat ik wil showen. En er komen sowieso nog nieuwe aankopen aan. Dedoles is idd echt heel leuk! En wat betreft het ziekenhuis, ik heb het voorlopig losgelaten. Ik focus me op mijn lichaam en maak er het beste van. Dat doe ik al meer dan anderhalf jaar en het loopt vaak goed af.

 4. Wat naar dat je het ziekenhuistraject op deze manier moest afsluiten. En niet gehoord worden is echt zo’n rot gevoel… Maar blijf ajb zoeken, naar wel een diagnose en de juiste hulp. Moest je interesse hebben in de gegevens van de internist waar ik ga (in Gent), waar ik wou dat ik al veel eerder gegaan zou zijn, laat het me weten. Dan bezorg ik je die.

  1. Ik vond dat ook, maar inmiddels heb ik wel mijn weg gevonden ermee. Of ik er nog iets mee ga doen laat ik in het midden, maar ik ga je reactie wel in het achterhoofd houden. Voorlopig heb ik eventjes mijn buik vol van ziekenhuizen en artsen. Heel lief dat je wilt helpen, dat wel!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: