Dingen die mij een heel gelukkig mens maken

Hi allemaal! Hier en daar schreef ik over dat ik mezelf af en toe kwijt was, maar het lukt me om hier en daar mezelf wel terug te vinden. Ik ben het nooit echt kwijt geweest, ik was een beetje kwijt hoe dat moest. Mezelf zijn. Maar het lukt me. Daardoor ben ik er ook opnieuw achter gekomen welke dingen mij oprecht gelukkig maken. Sommige dingen hebben echt heel lang op een laag pitje gestaan en herontdek ik nu.

⭐️ Lezen

Lezen overheerst mijn leven zowat. Al sinds kinds af aan kon ik al genieten van een boek, al genoot ik er niet zo hard van als nu omdat het toen vooral als een moetje voor school voelde. Vooral in het lager. Later ging ik in mijn vrije tijd naar de bibliotheek en ging er een wereld voor me open. Door de jaren heen werd lezen zowel mijn ontspanning als ontsnapping. Ontsnapping van de werkelijkheid als de boze wereld weer eens bezig was. Mijn leestempo ging steeds sneller en vele YA’s verslond ik met gemak. Jaren later is dat leestempo een beetje lager geworden met volwassen worden (en minder tijd te hebben) en natuurlijk omdat mijn concentratiepanne minder groot is. Maar toen ik mijn concentratie terugvond voelde ik pas wat ik gemist heb. En nu heb ik vaker dat ik niet kan wachten tot ik weer met mijn e-reader in mijn handen zit om weer te lezen. Fijn om dat gevoel weer te hebben, want honestly, ik heb het gemist.

⭐️ K3

Ook dit is geen verrassing voor velen denk ik. Maar ik heb dat ook echt heel lang weggestoken. Want K3 is voor kindjes. Wat eigenlijk ook niet waar is, dat zeggen veel K’tjes zelf. En zelfs al was het dat, wie heeft daar eigenlijk last van als ik naar kindermuziek luister? Maar nu ik het dus ten volle omarm besef ik pas hoe vrolijk ik word als ik constant K3 in mijn oren heb. De vrolijke vibes van sommige liedjes zijn heel aanstekelijk. Ondertussen ligt de regenboogtrui ook al in mijn kast trouwens. En ja, ik draag die openbaar. Ik heb er zelfs al mee gewerkt.

⭐️ Bloggen

Ik heb nooit echt het bloggen stilgelegd want mijn blog is een zeer belangrijk onderdeel van mijn leven. Anders had ik ook geen domeinnaam gekocht en een eigen thema en mijn WordPress abonnement niet gekocht. Ik investeer dus wel in mijn blog. Ook al ga ik er waarschijnlijk nooit iets commercieels of geld verdienend mee doen. Mijn blog is een hobby maar ik geniet er wel van als ik kan prutsen achter de schermen om het mijn plekje te maken. Maar ik merkte wel dat de zin of inspiratie om te schrijven soms zoek was. Nu ga ik ook niet zeggen dat ik nu ineens bommen inspiratie heb (I wish). Maar ik merk dat de goesting en de spirit er weer in zit.

⭐️ Gamen

Eigenlijk is het ironisch dat ik dit nu zeg want tis al weken geleden dat ik mijn Switch heb aangeraakt of mijn Sims heb opgestart. Maar een paar weken na de break-up van mijn lief en ik startte ik hem weer eens op en ik spiekte ook eens in de e-Store van mijn Switch en tot mijn verbazing waren er veel spelletjes die ik al lang wilde met ferme kortingen dus ik heb ze ook gekocht. Sommige games gingen echt van twintig euro naar vijf euro dus dat was te mooi om te laten schieten. Het grappige is dat ik nog geen enkel spel heb aangeraakt sindsdien, maar de voorvreugde die ik voelde was wel echt. Ik ga nooit een diehard gamer worden die dag in dag uit aan het spelen is, maar het is wel iets waar ik blij van word

⭐️ Happy Socks

Vroeger droeg ik standaard sneakersokjes. Witte, zwarte, grijze of hoogstens een gekleurd randje. Ik zag het nut niet van sokken kopen met printjes want niemand ziet dat toch. Er was een kerst waar Mc Donalds bij een van onze bestellingen voor iedereen een paar sokken had meegegeven. Van die lange. Die zaten heel lekker warm en ik werd op zich wel blij van die sokken. Toch heeft het nog meer dan een jaar geduurd voor ik echt ben afgestapt van sneakersokken. Inmiddels neemt mijn collectie buitengewone proporties aan. Maar ik kan er heel blij van worden als mijn blik valt op mijn sokken of ik ‘s morgens een tof paar uitkies. Vroeger kleedde ik me ook aan om er goed uit te zien voor anderen, nu kleed ik me vooral aan omdat ik daar zelf vrolijk van word. En daar hoort een vrolijk paar kousen ook bij. Ik heb ondertussen ook gehoord dat ik mensen heb aangestoken met dat virus. Graag gedaan. Jullie gaven mij het bakvirus, ik gaf jullie het sokkenvirus 😉

⭐️ Krullen in mijn haar

Afgelopen zomer ging er een heel groot stuk van mijn haar af. Het ging van het midden van mijn rug naar tot net niet op mijn schouders. Het was kapot en aan het klitten dus ik had geen keuze. Maar dat betekende ook dat mijn haar weer stijl was en hoewel veel mensen dat mooier vinden, mist er toch een stukje van mij zonder mijn geliefde krullen. Natuurlijk ben ik meer dan mijn kapsel. De laatste tijd ben ik samen met mijn zus actief bezig om er terug krullen in te krijgen. Zonder curly girl methode trouwens want daar heb ik het geduld niet voor. Maar ik weet dat die krullen er vroeger ooit zijn gekomen doordat ik echt een half jaar constant vlechtjes droeg en er ook vaak mee ging slapen. Dus ik zit terug in een vlechtenfase en ik slaap er ook mee. Met resultaat want als ik ze los maak om er mooiere van te maken is mijn haar ook echt weer gekruld. Makes me really happy. Mijn hart maakt altijd een sprongetje van geluk daardoor.

Wat maakt jou een blij mens?

4 thoughts on “Dingen die mij een heel gelukkig mens maken

 1. Lezen, muziek, mooie natuur, quality time met vrienden en familie, reizen,… Dat maakt me allemaal heel gelukkig. Mooi lijstje bij jou!

 2. Mooi overzichtje en fijn om op deze manier bij stil te staan.
  Wat mij blij maakt?
  – Noa en mijn man
  – Lezen
  – Bloggen
  – Quality time nemen
  – Natuur en lekker buiten zijn
  – Foto’s maken
  – Mijn nieuwe baan en uitdaging
  – Muziek

 3. Oh, ik word er ook telkens blij van wanneer de kapper mijn haar bijknipt en de krullen er weer beter doorkomen. Toen ik door Corona heel lang niet was gegaan viel het verschil nog meer op. Zaken die mij blij maken: fijne bijpraat-afspraakjes, bloemen in huis, post, berichtjes krijgen die tonen dat iemand onthouden heeft wanneer je een moeilijkere dag hebt, kunnen knutselen of lezen, na een lange grijze winter eindelijk weer wat kleur zien verschijnen, de dagen die langer en warmer worden, Lego-sets in elkaar steken, zo’n beetje alles dat Harry Potter-gerelateerd is, knuffels krijgen en terug kunnen geven, anderen blij maken, …

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: