| Week in beeld 84 |

Hi allemaal! Na vorige week hoopte ik dat de fijne vibes zouden aanhouden. Dat deden ze op zich wel, maar er was altijd een sluimerwolkje bij terwijl vorige week pure zonneschijn was. Een beetje zoals het weer in België dus. Maar de lente is op komst en gelukkig was het niet alleen regen. Een normaal weekje dus, en op het werk gelukkig ook een stuk rustiger. Verder waren er geen gekke dingen dus bereid je voor op een heel saai overzichtje. Al weet ik dat dit net de leukste zijn om te lezen. Daardoor heb ik ook niet heel veel spannende foto’s gemaakt, maar het is zoals het is.

MAANDAG 14 MAART 2022

Meestal starten maandagen heel rustig en kan ik op mijn gemak opstarten, wat op zich niet heel slecht is. Deze keer niet want ik moest me mentaal voorbereiden want ik had een gesprek met mijn psycholoog. Het was weer eens nodig. Ik heb eigenlijk heel veel dingen uit het gesprek gehaald waar ik wel iets mee kan hier op mijn blog, maar ik moet nog een beetje nadenken hoe ik dat kan implementeren want veel zit verbonden aan persoonlijke dingen die ik niet kan delen. Maar ik kom nog wel op iets. Ik vreesde er om eerlijk te zijn voor maar het ging goed en ik kwam heel opgelucht buiten. Mijn psychologe is de beste, ik hou van die vrouw. Toen ik terug naar huis ging viel ik helaas in panne met mijn step, gelukkig waren er genoeg bushaltes in de buurt en was ik zo ook gered. Na mijn step die plat was, ook mijn koptelefoon. Dat vind ik een stuk vervelender want mijn muziek houdt prikkels buiten. Nu is het niet zo dat ik ga flippen daardoor, maar ik vind het altijd wel ambetant. Ik heb ook wel gemerkt dat het me lukt om mijn dag niet om zeep te laten helpen door zoiets, wat ook weer een teken van groei is.

Toen ik thuis kwam was het al lunchtijd en mijn ouders waren de lades van de diepvries aan het leegmaken en de vriezer ijsvrij aan het maken want die zat soms echt serieus vast daardoor. Ik kwam ook tot de ontdekking dat we nog koffiekoeken hebben om af te bakken daardoor wat ook weer leuk is. Ik warmde een diepvriesmaaltijd op want ik had echt geen zin in brood maar wel in iets warms en makkelijks. Mijn boodschappen waren geleverd toen ik weg was dus dat kwam goed uit. ‘s Middags deed ik niks speciaals meer (anders zou ik het nog wel weten) en ik speelde ‘s avonds Unpacking op mijn Switch. Dat is een game waarbij je dozen moet uitpakken en de spulletjes een plekje moet geven in de kamer. Klinkt heel saai, maar het is heel rustgevend. Zeker als je een perfectionist bent want je kan die boeken ook op grootte zetten en alles sorteren. Het spel heeft redelijk wat vrijheid, behalve als je dingen echt zet waar ze niet thuis horen. Stel dat je een wc-rol in de keuken zet dan mag je niet door naar het volgende level.

DINSDAG 15 MAART 2022

Om vijf uur liep de wekker af en dat geluid deed heel veel pijn aan mijn hart zo vroeg. Voor het eerst in een eeuwigheid mocht ik nog eens een vroege shift gaan doen. Vond ik op zich niet zo erg trouwens, eens ik uit mijn bed ben gerold valt dat allemaal wel mee. Het opstaan is altijd het moeilijkst. Het was nostalgisch want in mijn allereerste vast rooster stond ik elke dinsdag in de vroege shift. Het was heel vredig om in stilte en met de vogeltjes naar werk te rijden op mijn step. Net zoals vroeger vlogen de uren weer voorbij en was het 13u voor ik het goed en wel besefte. Na de lunch sneed ik alvast mijn groentjes voor ‘s avonds en ik deed ook niks speciaals meer daarna. Tijdens het snijden luisterde ik een groot stuk van de podcast waar Romy van Vaker Vrolijk in meedoet. Ik luister normaal geen podcasts maar Romy is iemand die ik al jaren volg en voor haar maak ik met liefde een uitzondering. Zo’n krachtig en mooi persoon! Ik krijg alleen maar meer respect voor haar.

In de namiddag had ik het ook een beetje gehad met het feit dat ik altijd aan mijn gsm plak dus daar ga ik komende tijd ook iets aan doen. Ik heb niks tegen social media maar het geeft me altijd een beetje het gevoel dat ik ‘geleefd’ word in plaats dat ik leef en dat vind ik niet zo’n leuk gevoel. Eigenlijk een dag later vind ik het nog steeds stom want ik had uitgekeken naar mijn vrije middag en dan heb ik hem zo besteed. Oh well, ik kan er weer van leren. Ik kookte vers die dag, waar ik ook weer trots op was. Ik bedacht me ook dat hoe ik me vroeger door dit soort vermoeidheid zou laten neerslaan en hoe ik nu mijn groenten gesneden had en ‘s avonds vers kookte. Ik maakte spaghettisaus met veel groentjes en uiteraard ook pasta. Voor het slapen gaan speelde ik nog eventjes Unpacking en keek ik Youtube. Ik was heel moe door zo vroeg op te staan maar tegelijkertijd was de afwisseling ook weer eens leuk. Al bij al een prima dag hoor.

WOENSDAG 16 MAART 2022

Ik startte de dag met een ontbijtje, wat ik al heel lang niet meer gedaan heb. Dinsdag wel omdat ik echt geen vroegen ga draaien op een lege maag. Maar als ik de late shift heb eet ik pas bij de lunch voor ik ga werken. Mijn eetlust was niet altijd top door alle mentale stormen in mijn hoofd, maar dat begint ook weer te beteren dus das zeker een goed teken! Na mijn ontbijt las ik een beetje, ik deed het rustig aan want ik moest nog werken. En door het slechte weer had ik heel veel pijn. Onverwacht wel want ze hadden twintig graden voorspeld. Half België was volgens mij devastaded daardoor. Ik ging zeggen dat dat voor mij toch niet uitmaakte want ik moest werken, maar dat is ook niet helemaal de waarheid tegenwoordig.

Mijn step deed ook niet wat hij moest doen ondanks hij opgeladen was, maar ik ben er volgens mij ook achter gekomen wat het probleem is. Mijn zus heeft ook een step, maar de mijne is iets zwaarder en heeft dus een zware oplader nodig. In momenten van verwarring stak ik altijd de lader van mijn zus in de afgelopen dagen. Aan de andere kant voelt hij ook wel echt als mijn beste vriendje door zijn energieproblemen. Mijn late shift was heel rustig en vloog voorbij. Zoals wel vaker tegenwoordig. Na mijn werk at ik restjes van dinsdag en ik at nog een ijsje. Het eerste van dit jaar zou je denken, maar das een leugen. Toen ik zo geprikkeld werd door de zon bestelde ik meer dan een soort ijsje en ik at er deze week al eentje. Zomer is op komst!

DONDERDAG 17 MAART 2022

Zoals altijd en elke week was ik donderdag weer vrijaf. Zoals ook altijd begon die met fysio, dus ik reisde met de trein naar de fysio. Omdat ik de laatste tijd vooral last heb van mijn schouders hebben ik vooral daarvoor oefeningen gedaan. Die waren best wel pittig dus ik voelde het wel, maar het was wel gezonde pijn. In de namiddag bestelde ik Mc Donalds als lunch omdat ik daar zin in had. Na de lunch deed ik een kleine boodschap, want ik had twee ingrediënten nodig voor het bananenbrood dat ik graag wilde bakken. Zoals je ziet niet van scratch, maar hij was wel heel lekker! Ik bedacht me ook dat ik nog pure chocolade had liggen die erin kon dus dat gaf het nog een extraatje. ‘s Avonds at ik en deed ik nog wat blogwerk en eigen schrijfwerk. Al bij al een fijne vrije dag!.

VRIJDAG 18 MAART 2022

Ik stond heel moe op, geen idee waar dat vandaan kwam eigenlijk. Inmiddels wel trouwens, daar geef ik straks wat meer uitleg rond. Ik had ook heel raar gedroomd en daar moest ik ook nog van wakker worden. Een trage opstart dus vrijdag, maar zo zijn er ook zulke dagen. Zeker in het leven van een chronisch ziek persoon. Toen ik wakker was deed ik mijn online boodschappen en deed ik wat blogwerk en haalde zelf mijn achterstand aan blogjes bij van anderen. Ik probeer dat zo nu en dan te doen want het is altijd leuk om te lezen wat andere collega’s schrijven. Ik at mijn lunch en daarna was het tijd om te vertrekken naar werk. In volle enthousiasme reed ik zonder jas naar het werk (ik had hem wel mee gelukkig) en dat heb ik me beklaagd want toen had ik dus koud 🙈 De shift ging heel snel voorbij zonder echt veel gekkigheden dus dat was ook weer goed. Ik vond mijn outfit heel leuk die dag en ik had mijn favoriete tijgersokken aan! Naast dat maakte ik voor het eerst in een eeuwigheid weer eens een selfie. Die drempel is altijd heel hoog. Ik heb geen probleem met mijn gezicht, ik vind mezelf wel een mooi persoon. Maar door de vermoeidheid zie je dat vaak op mijn gezicht en dat is wel confronterend. Daar ga ik komende tijd iets aan doen, om over die onzekerheid heen te raken. Ik kreeg wel heel veel lieve reacties op Instagram toen ik hem postte 😉

ZATERDAG 19 MAART 2022

Het weekend begon! Toch bijna, er stond alleen nog een dagshift in de weg. En die was heel hectisch en chaotisch. Ik ben ook opgestaan met een lijf dat er totaal geen zin in had dus dat was ook niet echt een meevaller. Gelukkig heb ik al heel vaak met dit soort werkdagen gedeald, dus het was ook geen big deal. Toch was ik wel blij toen het tijd was om naar huis te gaan. En toen kon het weekend ook echt beginnen! Niet dat ik wilde plannen heb trouwens, als je mijn blog al lang leest weet je dat waarschijnlijk ook wel. Maar gewoon het idee van twee dagen vrij is een heel fijn idee.

ZONDAG 20 MAART 2022

Ik heb zondag weinig tot geen foto’s gemaakt, ik schrijf dit ook echt op het laatste moment. Zo zie je ook maar weer dat ik geen perfecte blogger ben. Zondag was op zich een prima dag, ik scheef het blogpostje voor komende week uit wat ook wel goed was want dan kon ik ook eens mijn hart luchten. Het gaat niet slecht maar tis ook niet poepsimpel op dit moment. Dat is herstellen van trauma’s nooit echt. In combinatie met ik die extreem moe was was zondag niet mijn meest favoriete dag van de week en heb ik eigenlijk veel minder gedaan dan ik eigenlijk wilde. Diene gsm he van mij. Ga ik komende week toch echt iets aan doen hoor. Het maakt me ongelukkig merk ik.

Ik heb ook echt van die fases waarin ik relatief weinig pijn heb en goeie energie maar ik denk dat het gedaan is met de pret voor een tijdje want ik merk dat ik veel sneller moe ben. Ik slaap elke nacht goed door hoor, daar niet van. Maar zal weer een tijd komen van goed opletten wat ik doe want ik merk dat een flare-up of pijnaanval soms pijnlijk snel getriggerd is de laatste weken. Het komt wel weer goed. Het is lente mensen, dan verdraag ik die dingen ook een stuk beter. I can do this!

Was het bij jou ook zonnetje of sneeuwde het eind vorige week? Ik zag en hoorde van mensen dat ze sneeuw hebben gezien. Like whut! 😱

3 thoughts on “| Week in beeld 84 |

  1. Ik was afgelopen weekend in België en ik heb dus ook natte sneeuw gezien op zondagochtend – bizar! Het klinkt alsof je week niet helemaal meezat met een kapotte step, koptelefoon en gewoon met je moe voelen. Ik hoop dat je vandaag tijdens je laatste dag weekend kan rusten en dat het wat extra energie geeft voor de volgende week!

  2. Het weer was echt bizar de voorbije zondag. Toen ik opstond was het aan het sneeuwen, enkele minuten later was het aan het regenen en nog wat later was de zon aan het stralen en dat alles met zicht op de kersenbloesem van de achterburen. Het was echt de vier seizoenen in drie kwartier tijd.

    Hopelijk heb je de pijnaanvul kunnen voorkomen door wat meer rust te nemen. Hier gaat het de laatste tijd ook nog wat slechter maar net als jij hoop ik dat de lente én het betere weer voor beterschap gaat zorgen. Maar vandaag dus jammer genoeg niet. Mijn suiker doet immers heel raar. Ik stond op met een te lage suiker, tegen de middag stond hij te hoog en twee uur later had ik terug een hypo. Ik heb mijn plannen voor vandaag (niets straf hoor, gewoon met de fiets naar de boekhandel fietsen om een bestelling op te halen) dus maar uitgesteld tot morgen in de hoop dat het dan wat beter gaat.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: