| Week in beeld 87 |

Hi allemaal! Ik had me voorgenomen om dit jaar (onuitgesproken) elke week een overzichtje te maken, maar soms neemt het leven de overhand en heb je daar niks over te zeggen. De afgelopen twee weken waren niet alleen zwaar, maar ik had ook echt weinig beeldmateriaal of notes om er een deftig boeltje van te breien. Ik hoop dat het vanaf nu tot eind dit jaar wel lukt. En zo niet, dan is dat ook maar zo. Deze week was prima. Hij was niet heel speciaal, er gebeurden geen hele gekke dingen maar ik was over het algemeen wel goed gezind. Ik ging naar de kapper en ik tekende voor het eerst weer op papier. Omdat dat op zondag gebeurde en ik dat als iets speciaals acht, loopt dit weekoverzichtje van zondag tot zondag. Ik doe trouwens nooit echt iets met Pasen, dus schrik niet als je mij daar niet over hoort. Het leuke was wel dat ik dit jaar vrij was tijdens het paasweekend, vorige jaren moest ik altijd werken.

ZONDAG 17 APRIL 2022

Toen ik wakker werd was ik nog heel moe en dat voelde ik ook. Dus ik pakte mijn iPad en keek eventjes Youtube om wakker te worden. De laatste tijd doe ik dat heel veel, wat altijd een gelukje is. Het is vooral een gelukje dat ik kan genieten van dingen die niet perse ‘nuttig’ of productief zijn. Doordat ik zoveel moet rusten heb ik soms het gevoel dat ik die momentjes niet verdien, maar ik verdien ze net zo hard als iedereen. Na de lunch deed ik een rondje op mijn step door het zonnetje en ging ik boodschappen doen! Een hele tijd terug is er een Jumbo open gegaan bij ons in de buurt en ik wilde dus naar daar. Ik droeg een trui want op de step waait het vaak wel. Maar ik heb geen kou gehad. Het leuke was ook dat mijn zonnebril die ik een tijdje terug op maat liet maken ook van pas kwam. Het scheelt inderdaad wel een stuk als ik mijn zonnebril kan gebruiken. Maar ik zie niks zonder bril dus ik had zeker eentje op sterkte nodig. Op de terugweg kreeg ik een flare-up helaas, gelukkig heb ik mezelf veilig thuis gekregen en weet ik ook wat ik moet doen om dat tot een goed einde te brengen. Verder was het een prima dag

Na het eten trok ik mijn stoute schoenen aan en haalde mijn dozen met markers van onder het stof. Letterlijk. Alleen al het idee dat ze stof stonden te vangen brak mijn hart wel een beetje. Vooral als je bedenkt dat ik vroeger bijna wekelijks tussen de geuren en aroma’s van mijn stiften zat. Door mijn pols is op papier tekenen niet meer zo vanzelfsprekend. Maar ik tekende een ruim uurtje en het was echt zalig! De magische gevoelens in mijn hart zijn met geen pen te beschrijven. En boy werd ik er blij van toen ik de vertrouwde geur van mijn stiften weer rook. Wat een mens allemaal niet gelukkig kan maken he.

MAANDAG 18 APRIL 2022

Ik had afgesproken met een collega, dus ik ging op de step richting station en zo op de trein. De vrijheid die mijn step me geeft is wel zalig. Het kost me iets meer energie dan bus reizen want mijn aandacht moet op het verkeer gericht zijn, maar de vrijheid die ik heb erdoor voor plekken waar de bus moeilijker te bereiken is maakt dat wel goed. En het feit dat ik niet moet wachten op de bus is ook wel fijn. Als ik dan zware boodschappen heb van Jumbo of Albert Heijn kan ik ineens doorrijden. Goed, terug naar maandag. Toen ik aankwam bij het huis van mijn collega gingen we een terrasje pakken. En het was zalig! Wel veel warmer dan verwacht trouwens, maar ik heb de zon gemist. En ik was ook blij dat ze zo fel scheen op een dag dat ik er wel eens van kon genieten. Nadien gingen we tapas eten en keken we een film binnen. In de avond reed ik terug naar het station, ging ik op de trein die ik net mistte omdat ik een verkeerde afslag had gepakt naar het station. Verder verliep de rit wel goed. Kan gebeuren toch. En daarmee zat het paasweekend er ook op, maar ik was al blij dat ik dit jaar eens niet moest werken. In mijn ogen is vooral paasmaandag altijd een hele drukke dag bij ons. En ik heb niks tegen drukte, maar tis leuk om eens vrije te zijn op die dagen dan

DINSDAG 19 APRIL 2022

In de ochtend chillde ik wat, chatte wat met vrienden en las mijn boek. Het lezen gaat weer een beetje moeizamer, maar ik geniet ondertussen wel van de andere dingen die ik doe. Dus dat is goed. En ik lig toch serieus voor op mijn schema. Ik stak een pizza in de oven, de laatste tijd eet ik dus heel graag die vegetarische pizza van Dr Oetker. Die met champignons en broccoli. Ik ben ook 24 jaar en ik lees gemiddeld vijftig boeken per jaar en ik kan het woord broccoli schijnbaar nog altijd niet juist schrijven. Maar nee, hij is goed gekruid en lekker! En tis eens iets anders dan al die andere pizza’s. Ik ging werken in de late shift, het was niet zo heel druk. Ik denk dat de mensen vooral op de terrassen zaten want het was ook wel echt goed weer. De hele week al eigenlijk. En het was goed dat het zo rustig was want daardoor kon ik dingen doen waar we anders niet aan toekomen. Ook handig. Ik kreeg helaas weer een flare-up, maar ik kon er nog goed doorheen kijken en was er niet volledig door mijn melk van. Het was een goeie werkdag. Na mijn avondeten at ik twee Mars ijsjes en die zijn serieus zo lekker! Ik ben meer fan van de Salted Caramel dan de normale. Door de karamel ook wel mierzoet dus na twee ijsjes (soms zelfs na eentje) heb ik ook wel genoeg gehad.

WOENSDAG 20 APRIL 2022

Ik startte de dag met wat schrijfwerk voor mezelf, waar ik uiteindelijk heel blij van werd want ik doe dat graag. Het houdt mijn skills in stand. Of die wel of niet bestaan laat ik in het midden 🙈 Een paar uur later kwam de postbode langs met een pakketje! Onze glazen waren bijna allemaal kapot dus ik had voorgesteld om er te bestellen via HEMA, omdat ik nog socks wilde bestellen daar en dat zo de verzendkosten dekte. Draaide erop uit dat mijn ouders zowel de glazen als mijn sokken wilden betalen wat heel lief was. Ik had nog weinig sokken met eten op, dus ik ben weer contect. What more could you wish for. Maar mijn pakje van Redbubble was dus ook mee en dat wist ik niet! Ik heb nu kousen met mijn eigen huisdier op. It made my day. Het was een duur paar sokken, het duurste dat in mijn kast ligt vanaf nu maar die vogel is dat waard. En het is niet dat ik dat elke week doe. Na de lunch reed ik met mijn step naar het station en ik was bang dat ik mijn trein ging missen want de conducteur keek me ook vrij boos aan. Toen ik op de trein zat bleek het nog ruim vijf minuten te zijn. Typisch.

Mijn shift was wel heel druk. We hadden vooral veel toeristen en daartussen onze dagelijkse klanten. Ik heb niks tegen drukte want dat zorgt ervoor dat de dag tenminste vooruit gaat, maar ben wel altijd blij als dagen zoals deze erop zitten. Ik had ook weer een flare-up, het begint echt traditie te worden zo te zien. Deze keer met pijnaanval erbij helaas. Mijn trein naar huis had vertraging, maar de trein ervoor ook en die kwam daardoor net binnen gereden waardoor ik direct een trein had. En in het terugkeren naar huis sloeg ik in en reed ik over de dijk naar huis. Ondanks het goeie weer was het nog vrij kalm. Letterlijk uitwaaien. Ik denk dat komende winter het ook wel mooi gaat zijn om bij ondergaande zon naar huis te rijden over de dijk. Mits een goeie warme jas en sjaal wel. Want ik denk dat het dan een pak kouder gaat zijn. Het was wel een gelukje die dag.

DONDERDAG 21 APRIL 2022

Mijn vrije dag! En eentje waar ik naar uitkeek door een afspraak die ik had staan. ‘s Morgens ging ik zoals elke donderdag naar de fysiotherapie. Het was een goeie sessie, wel een vermoeiende sessie maar dat is oke. In de middag lunchte ik -heel volwassen- met twee stukken marmercake met chocolade van Starbucks. Ik had daar gewoon echt heel veel zin in dus laat me haha.

Na de lunch chillde ik nog eventjes en ging ik naar de kapper! Ik keek er al een tijdje naar uit. Het is niet zo dat het echt dringend nodig was, maar ik wilde wel iets anders. Ik liet de dode puntjes bijknippen (wat heel goed meeviel trouwens, er is maar een paar millimeter af zelfs) en ik liet het krullen! Ik heb nog geen foto omdat ik echt heel moe was deze week en mijn wallen heel groot waren. Ik ben voor echtheid maar ik heb niet genoeg zelfvertrouwen om een foto van mezelf met keigrote wallen op mijn blog te zetten. Dus die foto komt nog. Sowieso de eerste dag van de kapper is het altijd netjes en perfect maar dat zakt ook uit, want is aan mijzelf om de krullen erin te houden door mijn haar op de juiste manier te verzorgen. Komt goed! Mijn zus heeft voor ze wisselde van opleiding nog haarzorg gedaan dus zij kon me heel goed helpen. Ik ga trouwens ook geen reviews of wat dan ook delen over de productjes die ik gebruik, omdat ik geen beautyblogger ben. Maar ik denk dat ze wel een keer ergens zullen verschijnen, en anders mag je mij het altijd vragen wat ik gebruik qua shampoo of mousse. Ik bestelde ook frietjes bij het frietkot want ik dacht dat ik nog energie genoeg ging hebben om te koken, maar het was druk bij de kapper en de prikkels hebben me iets meer knock-out geslagen dan ik verwachtte. Dus dat was ook lekker. Frietkotfrietjes zijn altijd goed.

VRIJDAG 22 APRIL 2022

Voorlaatste werkdag van de week! De postbode kwam onverwachts want ik had dus niks besteld. Dus ik dacht dat het voor mijn ouders was of iemand anders. Maar nee, het was voor mij! Het was Monica haar nieuwe boek, vrijdag was trouwens ook de release. Monica is een van de meest bijzondere mensen die ik ooit heb ontmoet in mijn leven en ik was zo blij dat ik in haar nieuwe boek kon beginnen deze week! Ze schrijft young adult, maar haar boeken hebben geen lichte onderwerpen dus als je daar geen headspace voor hebt kan je ze beter laten liggen. Ik begon er direct in op de trein en daarna ging ik werken. Het was geen hele drukke shift, maar de toeristen zijn wel terug en ik werk in een toeristische stad. Dus dat is wel wennen, na twee jaar heel weinig toerisme te hebben gehad. Ik vind het niet zo heel erg hoor, ik hou van talen en zeker als ik ze mag ontwikkelen. Maar het is wel drukker daardoor en dat is wennen. Toen ik thuiskwam at ik en keek ik trouw The Voice Kids. Het is de laatste aflevering met de blinds, en ik ben het zeker niet altijd eens met of iemand wel of niet door is maar tis een wedstrijd en zeker die laatste plekken zijn zo moeilijk te bemachtigen. Ik ben benieuwd naar de battles!

ZATERDAG 23 APRIL 2022

De laatste van deze week! Op de trein naar werk las ik een heel stuk. De NMBS had (waarschijnlijk door werken ergens) mijn trein tien minuten later gezet en als ik dat voordien had geweten was ik later vertrokken natuurlijk, maar aan de andere kant had ik daardoor extra leestijd. Ik had zo’n aparte vierzit gekozen omdat die ruim zijn voor mijn step, normaal moet ik ermee in een speciale wagon inderdaad. Maar iedereen wilde toen ook perse daar zitten. En uiteindelijk was er een man die constant probeerde te babbelen terwijl het toch wel heel duidelijk was dat ik mijn boek probeerde te lezen. Ik heb niks tegen socializen, maar ik heb ook mijn tijd nodig voor mezelf en zeker op zaterdagochtend want dan haal ik graag nog wat ‘energie’ op voor de drukke dag die komt. Hij is uiteindelijk wel gestopt met babbelen hoor. Toen ging ik aan het werk, en het was iets drukker dan vrijdag. Wat er ook wel voor zorgde dat de dag heel snel om was. Het laatste uur kreeg ik de derde pijnaanval van de week dus dat was ook lastig. Maar I did it! Ik reed net als woensdag weer over de zeedijk naar huis, en ik reed zelfs een stukje verder zodat ik er nog wat langer van kon genieten. En zo was mijn weekend dus begonnen! Mijn avond was heel overweldigend door meerdere factoren maar alles is opgelost geraakt en ik kon met een gerust hart slapen. Bad habit want ik lag er wel laat in.

ZONDAG 24 APRIL 2022

Het was een goeie dag vandaag. In de ochtend deed ik niet veel speciaals buiten op mijn gemakje wakker worden en wat lezen, en daarna ging ik met mijn zus de stad in. We gingen samen lunchen. Zij had nog een afspraak dus het was geen hele lange uitstap, maar ik heb ervan genoten. Voor mij werd het pasta, voor haar een pizza. Die pizza was echt giant trouwens, volgens mij was hij groter dan haar hoofd. Mijn pasta was echt super lekker! Na de lunch gingen we nog een paar winkeltjes doen, en ik keek voor shampoo, conditioner, anti klit spray en mousse die beter is voor mijn krullen. Ik kocht ook meteen zo’n handdoek die je gemakkelijk rond je hoofd kan vastmaken als je je haar hebt gewassen want dat had ik nodig. En bij de Zeeman zag ik schattige maskertjes van Disney, dus die heb ik ook meegenomen. Allee, tis te zeggen gekocht.

Toen ik thuiskwam deed ik wat blogwerk en las ik mijn boek uit! In twee dagen. Het was ook wel een goed verhaal. En lang geleden dat ik zo snel een boek uit heb gelezen. Ik kreeg ook een lastig momentje want mijn lijf deed heel moeilijk deze week en dat herinnert me er ook weer aan dat ondanks ik goeie weken of dagen heb, ik nog altijd ziek ben. En dat was een moeilijke realisatie. Ik had ook geen zin in het eten dat er in huis was en daardoor voelde ik me ook ondankbaar wat ook niet echt bijdroeg aan de situatie. Uiteindelijk heb ik me erover gezet en eten besteld. En dat heeft gesmaakt! Ik werkte dit overzichtje af en daarna zette ik via Streamz een show van K3 op want daar word ik blij van en dat kan ik ook wel gebruiken. Op naar een nieuwe week!

Hoe was jouw week?

4 thoughts on “| Week in beeld 87 |

  1. Leuk dat de weekoverzichten terug zijn! Het klinkt als een goede mix van sociale momenten, werk en rustig aan doen. En veel gelezen ook, dat wil ik echt weer meer doen 🙂

  2. Wij kijken dus ook The Voice Kids en ik kon mij heel vaak niet vinden in de beslissingen eigenlijk. Elke week denk ik dat ik niet meer ga kijken (stoor me ook nogal aan de jury soms) maar ik kijk toch, haha :p

  3. Hoera voor een volwassen lunch. Toch wanneer ze zo lekker zijn. 🙂 Hier was (nog steeds trouwens) het vooral een heel rustige week dankzij dat vervelende virus dat op bezoek kwam. Daardoor zag de week er plots anders uit dan verwacht. Zo’n sokken bestel je inderdaad niet regelmatig maar een Jacuqeline-paar is natuurlijk wel uniek. Ik ben benieuwd naar je verse krullen. Zelf ben ik heel tevreden van een spray van GlissKur. Die kocht ik ooit omdat het beschadigd haar zou herstellen maar ik gebruik hem nog steeds vermits mijn haar er leuk door krult.

Comments are closed.

%d