| Week in beeld 90 |

Hi allemaal! Twas een wirwar aan wel en geen foto’s deze week, zeker naar het einde van de week wordt het een hele rommelige boel. Das echt traditie aan het worden hier, beginnen met zot veel foto’s en eindigen met gene. Nu ja, er zijn ergere dingen in de wereld. De week die gepasseerd was, was over het algemeen wel goed. Maar ik ben dus gestart bij een nieuwe psycholoog dinsdag die iets dieper ingaat op trauma’s en dat heeft wel ingehakt. Vandaar ook dat het stil was op mijn blog. Ik weet niet goed hoe ik erover moet schrijven en ook kan ik vanwege privacy niet alles blootgeven. Mij kennende ga ik wel een manier vinden om toch iets te delen want schrijven is mijnen therapie. Dus los van dat het een rustige week was, was hij vooral confronterend en ik heb echt een paar keer tranen moeten wegslikken omdat ze op een heel ongepast moment kwamen. Dus geniet van mijn overzichtje deze week. Hij is niet geheel negatief trouwens, dat valt goed mee.

De start van de week was gelijk heel fijn. Het zonnetje zat goed uit dus ik nam het excuus dat ik nog een pakje moest ophalen. Ik was aan het twijfelen tussen te voet en de step, maar ik ben te voet gegaan want dan kon ik er ook langer van genieten. Het was veel warmer dan ik zelf had verwacht maar das alleen maar een gelukje. Dit weer doet mijn lijf een stuk meer deugd ook. Ik ben wel vermoeider door de warmte dan, maar dat is makkelijker op te lossen dan pijn. In mijn pakje zat een van mijn favoriete vondsten op Vinted, deze paarse trui. Ik kan niet wachten om hem aan te doen, al heb ik wel een moment in mijn hoofd dat ik hem aan ga doen. Een memorabel moment wel. Ik zeg ook altijd dat ik te weinig paars in mijn kast heb, wat eigenlijk echt zo is dus ik ben blij dat ik deze parel heb gevonden. In de namiddag las ik mijn boek uit! Nummer 8 van dit jaar. Yes! Middernacht Bibliotheek was een heel aangenaam boek en het heeft mij ook meer doen nadenken over mijn eigen leven en het zorgt er ook voor dat ik meer vrede heb met hoe het gelopen is. Ik snap waarom de hype er is want het is echt wel een mooi verhaal. Met diepere betekenis.

Toen kwam de spannendste dag van de week eraan. Ik moest ook iets vroeger uit bed rollen dan normaal voor een dinsdag. Een vast rooster is echt zo’n luxe. Ik koos mijn zebra sokken voor vandaag en die zette ik op de foto omdat het de start was van mijn traject vandaag. En ik vind het altijd leuk om te weten wat ik aan had die dag. Sinds kort horen de sokken daar dus ook bij. In de stad waar ik werk is de kermis ondertussen ook open, de meifoor. Omdat het school was was alles nog dicht, maar ik word heel gelukkig van kermis. Ik weet niet of ik er ga raken dit jaar, dat zien we wel weer. Ik had vandaag een intake bij een nieuwe psycholoog ook. Ik ben mijn andere psycholoog eeuwig dankbaar voor alles wat ze voor me heeft betekend, want ze heeft mijn leven totaal veranderd. Ik heb een tocht bij haar afgelegd die ik niet alleen kon. Maar dit wordt een iets dieper traject en dat is ook nodig. De bus stond ook in de file wat mijn stress niet beter maakte. De intake viel goed mee, was wel confronterend. Ik kreeg een heleboel nieuwe dingen om over na te denken en het raakt me wel. Hij heeft ook bevestigd dat ik een emotioneel trauma heb. Na de intake lunchte ik op werk en ging ik aan de slag. Het was geen hele drukke dag gelukkig.

Van woensdag herinner ik me vrij weinig eigenlijk. Zoals iedere week kwam de levering, toen ik moest beginnen was er nog een stukje en dat heb ik dus ingestoken. Na het werk bleek het hele treinverkeer op zijn kop te staan omdat er waarschijnlijk iemand het leven beëindigd heeft. Niet in de stad waar ik werk. Ik weet dat ook niet zeker, maar er was echt veel vertraging en veel afschaffingen en op het infoscherm stond ook daadwerkelijk dat er sprake was van een persoonsaanrijding. Ik kan heel geïrriteerd zijn als mijn trein vertraging heeft door een stomme reden (kabeldiefstal is daar eentje van) maar bij dit soort situaties brand ik een kaarsje in mijn hart voor het slachtoffer en familie en nabestaanden. Mijn probleem is een stuk minder groot dan hun wanhoop of verdriet. Ik ben toen met de taxi naar huis gegaan, wat ook geen goedkoop grapje is, maar dat doe ik ook niet elke week natuurlijk.

En toen was de donderdag alweer aangebroken! Wat op zich wel een fijne dag was, hij eindigde alleen met een kleine mini-domper. ‘s Morgens had ik zoals gewoonlijk fysio en die ging heel vlot, ik ging ook met mijn step naar daar en het was echt goed weer waardoor ik er nog meer van genoot. Hij maakt mijn leven echt wel een stuk gemakkelijker, voor grote en kleine ritten. In de namiddag las ik mijn boek, blogde ik wat en relaxte ik vooral. Want ik was wel moe, ik ben ‘s morgens om vier uur eventjes wakker geweest en ik viel pas terug in slaap tegen half zes. Dat voel ik meestal wel, ook al is het maar een uurtje minder. In de avond wilde ik met mama en broer langs de dijk om een ijsje te eten als dessert na het avondeten. Helaas waren alle kramen al dicht. Alleen in de naastgelegen steden of int stad zelf was er nog iets open, maar dat was te ver weg om op die korte tijd nog te halen. Zonder ijsje zijn we dan maar afgedropen, het was wel een mooie wandeling zo met de zon die begon onder te gaan. Helaas. De ijsjeszaak waar ik normaal ga is wel altijd open tot zo laat, zeker nu het weer warmer wordt dus ik was heel verbaasd dat er echt niks open was. Dus het is een magnum geworden thuis. Ook lekker, maar ik had wel uitgekeken naar een ijsje op de zeedijk.

Van vrijdag, zaterdag en zondag heb ik geen foto’s. Ik zei het toch, begin de week is het altijd goed en dan stopt het. We komen er wel weer. Vrijdag deed ik mijn boodschappen online, die komen dinsdag en ging ik werken. Zaterdag stond ik ook een hele dag achter de kassa en zondag had ik afgesproken met een collega. Dus dat was het einde van mijn week in een notendop. Er zijn ook geen zottigheden gebeurd die ik kan delen dus vandaar dat het zo snel eindigt. Zondag was het wel echt zalig weer, ik heb een terrasje gedaan met mijn collega bij het water. Echt een hele mooie omgeving maar ik was zo in het moment en aan het genieten van het zonnetje dat ik dus geen foto heb gemaakt. Op naar een nieuwe (werk)week.

Wat was jouw favoriete moment deze week?

2 thoughts on “| Week in beeld 90 |

  1. Wat een fijne wandeling, ook al had je geen ijsje. Het licht is prachtig! Spannend om naar een nieuwe psycholoog te gaan, ik hoop dat je eruit kan halen wat je eruit wilt halen 🙂

  2. Je hebt echt een paar heel mooie foto’s gemaakt vorige week! En spannend dat je een nieuw traject in gaat, hoop dat het je helpt!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: