| Week in beeld 91|

Hi allemaal! Stilletjes aan ben ik weer bezig voor mijn blog, het vraagt gewoon veel inspanning op dit moment. En niet omdat ik geen goesting heb om te bloggen, maar omdat er iets is dat mijn hele hoofd overneemt op dit moment. Dus dat komt wel weer. Los daarvan heb ik ook de motivatie niet om luchtige dingen te schrijven. Het gaat zeker niet slecht met me, maar tis een beetje veel op dit moment. Afgelopen week was wel een goeie. Het zonnetje scheen vaak en goed waardoor ik een stuk minder pijn had. Helaas triggert die warmte wel andere dingen, zoals vermoeidheid en duizeligheid. Ondertussen is het al terug grauw en regenachtig wat mijn pijn triggert. Het is ook altijd wel iets met dat lichaam van mij. Verder ontmoette ik iemand die ik al bijna tien jaar ken via bloggen en het was zo gezellig! Dat was zeker een lichtpunt in deze moeilijke tijd, en ook gewoon leuk. Het is altijd bijzonder om mensen die je al zo lang online kent in het echt te zien.

MAANDAG 16 MEI 2022

Voor de verandering begon mijn werkweek niet op dinsdag, maar op maandag. En ook voor een hele dag. In de ochtend had ik er best wel moeite mee omdat het mentaal heel moeilijk was die dag. Na de lunch trok het gelukkig wel over en kon ik er toch nog een beetje een positieve werkdag van maken. Ik denk dat de slechte emoties voelen bij traumaverwerking belangrijk is, maar aan de andere kant probeer ik er ook geen hele dag in te blijven hangen want daar word ik ook niet beter van. Maak je geen illusies, er zijn genoeg dagen dat die omschakeling mij gewoon niet lukt. We zijn allemaal maar mensen. In de avond had ik geen zin om te koken en bestelde ik frietjes van de frituur. Een goeie afsluiter wel van de dag.

DINSDAG 17 MEI 2022

Ik had wel een andere dag vrij in de plek, waar ik dankbaar voor was uiteraard. Ik paste wat self-care toe omdat ik voelde dat ik dat nodig had (dus extra gezichtsverzorging etc…) en daarna ging ik in de namiddag op bed liggen lezen. Het ging concentratiegewijs niet altijd even vlot, maar op de foto begon ik bij 19 procent en ondertussen ben ik al aan 40 procent. Dus ik heb toch een redelijk aantal kunnen lezen. In de avond bestelde ik sushi want dat is dus mijn nieuwe obsessie de laatste tijd. Wel vegetarische sushi want ik eet geen vis. Allee ja, volledig vegetarisch was het niet want de rolls aan de bovenkant zijn met kip. Daar heb ik geen problemen mee. Echt, het was zo lekker! Er zit een restaurant in de stad (ben er nog nooit fysiek geweest) dat een vegetarische schotel heeft en dat is dus degene die ik voortaan altijd ga bestellen als ik sushi wil. Erbij had ik nog gyoza wat ook een van mijn nieuwe favoriete gerechten geworden is. Dus een fijne dag!

WOENSDAG 18 MEI 2022

Ik deed eerst boodschappen want ik had te weinig besteld bij AH. Doordat ik zoveel bestel online is fysiek winkelen altijd iets wat ik wel leuk vind. Of ik ben gewoon zo’n volwassene geworden die geniet van boodschappen doen. Kan ook. Ik kon voor het eerst dit jaar (voor zover ik me dat kan herinneren toch) zonder lange mouwen naar het werk rijden! Al wandelend in blote armen is een ding maar met de step heb ik toch wel wat wind mee dus des te leuker dat het kon en ik geen kou had. Het was op sommige momenten wel druk, dus dat heb ik ook wel gevoeld aan hoe moe ik was ‘s avonds. Het is nog altijd kermis in de buurt en het was mooi weer en die twee factoren trekken nu eenmaal drukte aan. Maar I made it! Ook dubbele trots want ik bedenk me nu ook dat ik op Instagram had gezegd dat het traumagewijs geen gemakkelijke dag was en dat was ook zo. Voor een of andere reden was ik super onzeker die dag en van alles triggerde dingen in mijn hoofd. Ik kreeg een paar digitale knuffels van mensen wat een heleboel goed maakte. De nieuwe zomersingle van K3 werd ook gelanceerd maar ik ben er nog een beetje sceptisch over. Misschien moet ik er gewoon aan wennen en hoor je mij over een paar weken iets helemaal anders zeggen.

DONDERDAG 19 MEI 2022

En toen was het zover! Liesbet en ik besloten te meeten! Het lag al een tijdje op voorhand vast en het is gelukkig gewoon doorgegaan. En zonder opstoppingen van treinen! Hoera! Ik moest met de trein door Gent en dat bracht wel herinneringen op. Enerzijds dacht ik aan mijn studie, maar ondertussen is er door de blogmeeting in oktober ook een positieve herinnering aan gekomen. Nog altijd denk ik daar met een glimlach aan terug. En ook gewoon het idee (en dat overviel me ook donderdag op de trein naar huis) dat ik mensen in mijn leven heb die mij accepteren voor wie ik ben, met al mijn gekke trekken en mijn eigenheden. Ik kan daarbij wel huilen van geluk. Ik heb heel mijn leven iets anders gehoord dus.

Terug naar donderdag. We lunchten eerst in een restaurantje dicht bij het station waar ik een gigantisch bord pasta kreeg wat ik uiteraard niet volledig op kreeg. Ik hou van pasta maar die portie was wel echt giant. Tijdens het lunchen babbelden we over van alles en nog wat en na de lunch verkenden we een winkelstraat dicht bij het station. Waar meer winkels zaten die mij aanspraken dan ik dacht. Liesbet had op voorhand wat research gedaan wat heel lief was. Zo vonden we een klein winkeltje met allerlei buitenlands snoep. Het is al een tijdje geleden dat mijn zus en ik een batch online hebben gekocht maar nu was dat dus niet nodig. Een paar dingen die ik heb gekocht waren ook dingen die ik al lang zocht. Binnenkort een smaaktest! We bezochten ook nog twee boekhandels (dat krijg je als twee boekenwurmen samen op stap gaan). Gelukkig hebben we ons allebei ingehouden en zijn we niet met de halve boekenwinkel naar huis gegaan. En er was ook een tekenwinkel waarvan we allebei het bestaan niet van af wisten. En daar kon ik mijn hart kwijt. Ik denk dat er nog nooit zoveel ‘omg’ en ‘wauw’ uit mijn mond is gekomen binnen het half uur. Uiteraard ging ik niet met lege handen naar buiten. Ondertussen heb ik de aquarel al getest die ik gekocht heb en die werkt echt geweldig. Nadien aten we nog een ijsje en daarna namen we afscheid. Mijn trein had vertraging, maar het was van korte duur en ik vond een zitplekje. Het was een hele fijne dag en ik besefte ook dat ik de hele dag gewoon mezelf was geweest zonder me van maar iets aan te trekken. Dus zeker een geslaagde dag! Genoten.

VRIJDAG 20 MEI 2022

Het was gedaan met de zonnige dagen voor een dag. Donderdag was het niet ijskoud maar er zijn wel vlagen gevallen. We hadden gewoon geluk dat we de ergste buien hebben kunnen ontwijken. Ik deed mijn boodschappen online en daarna ging ik eten en werken. Bij de lunch had ik dus iets opgewarmd in de microgolf en toen ik het vanuit de microgolf op tafel wilde zetten waren er een paar spieren in mijn vingers die er de brui aan gaven voor een paar seconden. Die paar seconden waren helaas genoeg om mijn eten ondersteboven op de grond te zien landen. Gelukkig lag er nog een portie spaghetti in de frigo en had ik alsnog een maaltijd. En ik had de troost dat het live album van K3 op Spotify stond! De show die aan het touren is heeft een live album gekregen (de laatste show met Klaasje ook trouwens) en ik was heel blij! Toch een ander gevoel. En er werden een paar oudere liedjes gezongen en zelfs liedjes die HMK destijds nooit hebben gezongen. Heel leuk om die te horen! Veel fans zijn daar altijd een beetje sceptisch tegenover, maar ik vind het geweldig. Helaas had ik door de regen veel pijn die dag, maar er kwam een tweede keer een lichtpunt in de vorm van K3. In mijn pauze werd K3 geinterviewd op NRJ naar aanleiding van de zomersingle die woensdag gelanceerd werd. Ik was met een hele grote smile aan het werk. Na het werk relaxte ik nog een beetje en ging ik slapen. Het was door de regen geen al te gekke shift gelukkig.

ZATERDAG 21 MEI 2022

Ik ontbeet met aardbeien voor ik richting het werk ging. Gelukkig scheen het zonnetje vandaag wel een beetje dus mijn step kon ook weer uit rust. Vrijdag heb ik dat namelijk niet gedaan, het werd bus en trein. Ik vind een busritje ook wel fijn maar nu ik mijn step heb merk ik dat ik die sneller meeneem omdat ik gewoon iets meer vrijheid heb ermee. Het geeft me een stukje van mijn oude leven terug. Het was een drukkere werkdag weer, door de zon en omdat er net zoals elke zaterdag levering was. Een van mijn vroegere collega’s kwam ook eventjes langs omdat ze in de buurt was en dat maakte wel echt mijn dag. Het was wel een dag die heel snel omvloog dus voor ik het goed en wel door had stond ik alweer op mijn step om naar huis te rijden. Ik geniet er altijd van als ik dat in de ondergaande zon kan doen. ‘s Avonds was mijn pakketje met nieuwe sokken (yes, I dit it again) gearriveerd! En lang leve alles vergeten want ik had geen flauw idee meer welke ik had gekozen dus ik kon als een kind op Kerstochtend mijn pakketje opendoen. Heel blij mee uiteraard!

ZONDAG 22 MEI 2022

Weekend! Ik stond toch al redelijk vroeg naast mijn bed voor mijn doen want mijn beste vriendin speelt in de harmonie van de stad en ze hadden een concert vanmorgen. Ik had beloofd om te komen kijken en luisteren. Normaal ben ik niet zo voor klassieke muziek, maar het was wel heel mooi en ik werd er verrassend genoeg rustig van. Weer iets bijgeleerd. Ik merkte deze week wel dat mijn muzieksmaak aan het verbreden is, dat merk je ook wel aan de liedjes die ik nu vaak luister op Spotify. Na het concert was er tijd en ruimte voor een drankje en tapas, wat ook lekker was. Ik babbelde wat bij met mijn beste vriendin, haar andere beste vriendin en familie. En nadien vroeg het nichtje van mijn beste vriendin of ik zin had om mee te gaan naar buiten. Ik wist door school vroeger dat dar een vrij groot speelplein is. Zij wilde in die torens klimmen en schommelen, maar ik eigenlijk stiekem ook wel. And so we did. Een klein uurtje. Mijn spieren deden pijn nadien, maar het was het zo waard. Ik ben er gek genoeg als een heel gelukkig mens uitgekomen. Nu ik zo mijn weekoverzichtje herbekijk is het bijna een van de hoogtepunten van mijn week (naast Liesbet meeten natuurlijk). Fijne zondag gehad dus!

Ik schrijf bijna niet over zware momenten, maar het trauma is bijna constant aanwezig en veel dagen zijn echte gevechten. Dus ondanks alles wat ik hierboven schreef over genieten en blij zijn, er is ook een kleine schaduwkant aan. Dus voor de mensen die mij zien lachen en dom doen: weet dat je niet de enige bent die het moeilijk heeft. Het is hierboven heel zwaar. Maar ik ga dapper door ♥️

3 thoughts on “| Week in beeld 91|

  1. Zo leuk dat je met Liesbet hebt afgesproken! 🙂 En al die leuke dingen waar je over schrijft zijn mooie lichtpuntjes in een donkerdere tijd. Goed om dat bij te houden als reminder dat er ook altijd mooie dingen zijn.

  2. Ik vind het nog steeds heel grappig dat we die zondvloed pas opmerkten toen er doorweekte mensen binnen kwamen in de zaak waar we aan het lunchen waren. We hadden gewoon veel te veel te zeggen tegen elkaar om daar iets van te merken. Het was een fijne dag hé en dat er daar nog maar net een nieuw filiaal van die tekenwinkel was geopend was een heel leuke meevaller. Zo tof dat je daardoor een potlood hebt kunnen vinden dat je al een hele tijd nergens meer tegenkwam. De rare Oreo-koekjes zijn trouwens nog steeds niet op. Ik heb er nog maar twee van gegeten en vind ze echt een bizar effect hebben.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: