| Week in beeld 98 |

Vandaag wordt het nog steeds geen normaal weekoverzichtje, daar moet ik mijn ritme nog voor terugvinden. Ik weet wel dat ik het bloggen heel erg mis en dat ik het soms jammer vind dat ik er zo weinig mee bezig ben. Mijn energie wordt niet perse opgeslokt door mijn trauma, maar wel door andere dingen. Ik hang heel erg op social media en daardoor ben ik waarschijnlijk constant overprikkeld en irriteer ik me heel snel aan van alles en nog wat. En dat is gevaarlijk nu midden in trauma verwerking. Ik weet ook dat het normaal is dat ik nu niet de vrolijkste ben, want ik ben met veel zaken bezig. Maar toch. Vandaag werk ik met losse foto’s en vertel daar iets bij over hoe mijn week was.

De week begon met een vrije dag (ik had verlengd weekend, was de laatste dag van mijn weekend) en ‘s morgens ging ik naar de bibliotheek want mijn boeken hun uitleendatum verstreek die dag. Ik kon ze verlengen en bracht nieuwe boeken mee. En zoals dat gaat hou ik mezelf voor om met een paar nieuwe boeken naar huis te komen en kom ik met de halve bib thuis. Ik heb mijn Kobo abonnementje ook maar eventjes stop gezet want anders loopt die zonder dat ik hem gebruik. In de namiddag ging ik met zus de stad in. Ze verveelde zich en ik had eigenlijk ook niet echt plannen. We sloten de dag af met een koffietje bij de Izy, die allerlei speciale koffies en smaakjes heeft.

In de stad kocht ik onder andere een nieuwe trui (hij was te mooi en in korting) en ik heb al heel lang iets nieuw nieuw gekocht en een nieuwe set Tarot kaarten. Dit is iets waar ik het nog heel weinig voer heb gehad op mijn blog (en no worries, dit gaat mijn blog ook niet overnemen) maar ik ben heel veel bezig met spiritualiteit de laatste tijd. De interesse was er altijd al, maar die stak ik weg omdat mensen dat raar vonden en ik bang was om raar te zijn. Voor mij geeft het me een houvast tijdens heftige tijden en zeker nu in recovery. Spiritualiteit is iets waar je in moet geloven of achter moet staan en als je dat niet doet zijn we even goede vrienden. Maar voor mij is het wel een geloof. Zie het een beetje als mensen die geloven in een god. Waarschijnlijk zal ik af en toe iets delen, maar het is niet zo dat ik mijn hele blog ga wijden hierin. Ik heb al een orakel deck, maar ik vind tarot iets fijner bij bepaalde vragen of beslissingen. En nu gebruik ik ze samen.

En toen begon de werkweek ook weer! In het weekend las ik mijn vorige boek uit, dus ik koos voor ‘Als de nacht eindigt’ van Laura Diane als volgende boek. Het is een dystopian serie die bestaat uit twee boeken. En boek twee was aanwezig in de bibliotheek maandag dus ik kan ineens doorlezen dan ook. Tot nu toe vind ik het verhaal heel goed, maar ik merk wel dat ik aan actie toe ben. Maar dat komt nog wel denk ik. Het verhaal speelt zich af in de toekomst, waar de ozonlaag vernietigd is door een zonnevlam. Wat betekent dat het leven zich vooral ‘s nachts afspeelt, want wie overdag buiten komt wordt gewoon levend verbrand. Hoofdpersonage Lya kan later in de mijnen gaan werken of trouwen, want haar moeder is heel hard bezig met haar toekomst en haar vader is ernstig ziek. En geen van beide opties vindt ze aantrekkelijk. Ik ben wel benieuwd waar het verhaal verder gaat, want ik heb geen idee wat ik kan gaan verwachten. Maar dat is goed, want dan is het einde ook niet voorspelbaar.

Het regende vrij veel en daardoor riskeerde ik het niet om op mijn step naar werk te gaan, maar ging ik met het openbaar vervoer. In de avond toen ik op mijn bus naar huis wachtte had ik daardoor wel een zonnetje om van te genieten. De bus was wel te laat, maar dat mag de pret niet drukken.

Ik dees ‘s avonds iets waar ik voor een of andere reden al een hele dag naar uitkeek: Animal Crossing! Ik heb niet veel gedaan, vooral op het eiland gezeten van de uitbreiding om vakantiehuisjes in te richten. Toen ik wel op mijn eigen eiland was, zei Goldie dat ze wilde verhuizen. Goldie is een van mijn favoriete bewoners dus ze kreeg een nee. Gelukkig is ze ook gebleven. Ze is gewoon echt heel schattig. Verder gebeurden er geen hele gekke dingen, maar daarom hou ik van Animal Crossing. Het is een hele rustgevende en voorspelbare game en dat heeft een mens soms nodig.

Donderdag kwam ik terug van de fysio en waren kleine broer zijn schoolboeken voor komend jaar bezorgd. Ik weet dat ik dat vroeger een heel exciting moment vond, ik kon daar heel blij van worden. Hij was zelf ook vrij enthousiast en daar ben ik blij om. En de geur van schoolboeken wordt altijd automatisch vergezeld met de geur van acrylverf en markers bij mij, want zo zit het in mijn hersenen gedrukt ondertussen. Herinneringen aan mijn eigen schooltijd. Ik zag ook zijn gigantische bundel voor wiskunde, en dat zijn dan de momenten dat ik blij ben dat ik niet meer schoolgaand ben, want dat is stuff of nightmares hier.

De laatste werkdag van de week was zaterdag! En door een paar mensen had ik al een hele week zin in Starbucks (als een van jullie dit zou lezen, je wordt bedankt 😜). Wel heel lekker uiteraard! Het werd een Chocolate Chip Frappuchino zoals altijd als ik daar ben. Behalve in de winter want dan drink ik liever warme koffie. Die koffie gaf genoeg gas om erin te vliegen zaterdag. En in mijn pauze haalde ik voor het eerst in mijn leven Bubble Tea, want er zit een zaak in de straat waar ik werk. Was een hele goeie kennismaking ermee en voor herhaling vatbaar. Ik heb er ineens een verslaving bij.

Zondag had ik afgesproken met een vriendin van me. Onverwachts en vrij last minute maar ik had er wel zin in. We gingen de stad in, sluierden wat rond in winkeltjes en ik at een wafel en dronk een chocolade frappuchino. Ik koch een nieuw vestje, een nieuw boek en verder alleen maar nodige dingen. Gezellig dagje weg wel, ik heb haar ook al een tijdje niet meer gezien dus dat was ook weer fijn.

En voor het slapengaan ontprikkelde ik nog eventjes met een boek. Ik las ‘Als de nacht eindigt’ uit van Laura Diane en hoewel ik het vervolg ook liggen heb, riep een ander boek mijn naam. Al sinds ik hem mee heb uit de bibliotheek. Dus ik ben nu bezig in Wens voor de Wereld van Manon Visser. Ik denk dat ik erna wel deel twee ga pakken om verder te lezen want het boek is wel met een goeie cliffhanger geëindigd. Maar ik ben nooit iemand geweest die een boekenserie in een keer erdoor trekt.

Hoe was jouw week?

5 thoughts on “| Week in beeld 98 |

 1. Veel leuke momentjes!
  Nog nooit bij Starbucks geweest hier, maar ik drink dan ook geen koffie. Naar Bubble Tea ben ik wel benieuwd, maar ik probeerde het ook nog nooit. En onverwachte afspraakjes kunnen heel leuk zijn!
  Ik probeer me tijdens de vakantie door stapels boeken heen te wurmen (niet tegen mijn zin hoor!), om dan in het najaar ook weer meer e-boeken en eigen boeken te lezen (en mezelf eraan proberen houden niet wéér nieuwe bibboeken te lenen). Work in progress :-).

  1. Het verhaal over boeken en inhouden bij de bibliotheek is enorm herkenbaar. Tis echt een struggle sommige momenten haha. Terwijl bij mij in de kast staan er echt boeken die ik heel graag wil lezen en benieuwd naar ben. Maar dat zal een boekenwurm dingetje zijn zeker? En ik vond de Bubble Tea wel lekker, maar ik denk dat het ook wel iets is waar je van moet houden. Succes met de discipline komend najaar in de bibliotheek. Ik zal een kaarsje branden voor je 🙈

   1. Merci voor het kaarsje, het zal nodig zijn :-D. Weet je wat het probleem is? Juliette wil dan nieuwe boeken, en dan ga ik mee. En terwijl zij kiest, zie ik altijd wel iets interessants… Argh! Ik ga gewoon boeken klaarleggen hier, en altijd weten wat mijn volgende boek zal zijn. En eigenlijk wil ik ook heel graag nog eens mijn Kobo Plus weer aanzetten, omdat daar zo veel toffe boeken in zitten. Maar zo gaat die TBR nooit omlaag natuurlijk. First world problems en al :-).

 2. Je tarotkaarten zien er precies mooi uit! Ik heb tijdens mijn zwangerschap ook een set gekocht van Rider Waite maar ik moet me er nog wat meer in verdiepen. Ik vind het wel héél boeiend allemaal en volg een paar spirituele accounts op Instagram.

  Grappig dat je een serie niet in een keer leest en ik net wel. Ik kan dat dan echt niet aan de kant laten liggen, zeker niet als het een goed verhaal was.

  1. Dankjewel! Ze hebben ook wel hele mooie illustraties vind ik, maar dat komt nog wel eens terug. Ik vind het tof om te horen dat er meer mensen hier mee bezig zijn. Maar spiritualiteit kan inderdaad heel boeiend zijn, daar ben ik het mee eens. Ben benieuwd naar hoe het zich verder gaat ontwikkelen bij jou.

   Ik ben nooit echt een serielezer geweest dus ik denk dat het daarmee is. En ook, als ik dan een serie las vroeger betekende het vaak dat ik nog meer als een jaar moest wachten omdat de auteur nog bezig was aan het vervolg dus eigenlijk ben ik dat wel gewend. Het is grappig hoe we allemaal zo onze eigen leesgewoontes hebben. Maar ik heb wel gezien op je eigen blog dat je weer veel leest en das wel leuk natuurlijk 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: